20 Μαΐου 2024
Expand search form

Ειδήσεις από την Καθολική Εκκλησία στην Ελλάδα

Ολλανδία, οικουμενικός έρανος για την πανδημία

 
Το κλείσιμο τόπων λατρείας λόγω του κορωνοϊού οδήγησε σε δημιουργικές προσπάθειες και σημαντική δαπάνη ενέργειας και οικονομικών πόρων επίσης για τις Εκκλησίες της Ολλανδίας που στις 5 Ιουνίου ξεκίνησαν  έναν ιδιαίτερο έρανο, το “Extra Actie Kerkbalansdal”, στο όνομα του σύνθημα “Κοιτάζοντας ο ένας τον άλλο”.
 
Στις 5 Ιουνίου, οι τέσσερις Εκκλησίες που συμμετείχαν στο “Actie Kerkbalans”, την οικουμενική εκστρατεία που οργανώνεται κάθε χρόνο μεταξύ Ιανουαρίου και Φεβρουαρίου για να υποστηρίξουν τις δραστηριότητές τους, ξεκίνησαν μια νέα ειδική συλλογή χρημάτων, την “Extra Actie Kerkbalansdal”.
 
Τα κεφάλαια που συγκεντρώθηκαν θα βοηθήσουν τις Ολλανδικές Χριστιανικές Εκκλησίες (Καθολικές, Παλαιές Καθολικές, Μεταρρυθμισμένες και Ευαγγελικές Εκκλησίες) να πραγματοποιήσουν τις ποιμαντικές και φιλανθρωπικές τους δραστηριότητες υπέρ των πιο ευάλωτων σε αυτή τη δύσκολη στιγμή που χαρακτηρίζονται από την πανδημία και την ταλαιπωρία λόγω του κατ’ οίκον περιορισμού .
 
Κάθε Εκκλησία θα λάβει ένα ηλεκτρονικό μέσον επικοινωνίας με διαφημιστικά μηνύματα που θα τοποθετηθούν στους ιστότοπους, τα θρησκευτικά περιοδικά, τα κοινωνικά μέσα και σε διαδικτυακούς εορτασμούς. «Η ελπίδα μας – εξηγεί η Άννα Κρούσε, εκπρόσωπος Τύπου της Συνόδου των Επισκόπων της Ολλανδίας  – είναι ότι οι πιστοί συνεισφέρουν γενναιόδωρα, έτσι ώστε, στη νέα οδηγία «της απόστασης  του ενάμισι μέτρου», οι εκκλησιαστικές κοινότητές μας μπορούν να συνεχίσουν να κάνουν ό, τι κάνουν καλύτερα: «φροντίστε ο ένας τον άλλο».
 
Ο επίσκοπος Hans van den Hende, επίσκοπος της Breda και πρόεδρος της Συνόδου της Ιεραρχίας της Ολλανδίας, υπογραμμίζει από τον ιστότοπο της Συνόδου την αλληλεγγύη και την οικουμενική αίσθηση της πρωτοβουλίας: «Ενώ συμβάλλουμε στη ζωή της Εκκλησίας με την πίστη μας και τα χαρίσματα που έχουμε στη διάθεσή μας, καλούμαστε και στην κοινή χρήση των οικονομικών μας πόρων. Η εκστρατεία Actie Kerkbalans – καταλήγει – μας καλεί να προχωρήσουμε αδελφικά. Μόνο μαζί μπορούμε να εκτελέσουμε το έργο της Εκκλησίας με τη δύναμη του Αγίου Πνεύματος».
 
+Ν/kantam.gr
 
Προηγούμενο Άρθρο

«Ένα Πνεύμα, ένα σώμα!». Ομιλία σεβ. Σεβαστιανού κατά την Κυριακή της Πεντηκοστής

Επόμενο Άρθρο

Αποχαιρετισμός στον π. Ιωάννη Λούβαρη

You might be interested in …

Άρχισε η δεύτερη εβδομάδα των εργασιών της Συνόδου για την Συνοδικότητα

Η 16η Τακτική Γενική Συνέλευση της Συνόδου των Επισκόπων αρχίζει την μελέτη της στην Ενότητα Β-1 του Instrumentum Laboris, με τον Καρδινάλιο Jean-Claude Hollerich να παρουσιάζει την τέταρτη Γενική Σύνοδο το πρωί της Δευτέρας 09 […]

Ανθρωπιστικοί διάδρομοι

Με τις σημερινές αφίξεις ανέρχονται σε πάνω από 2.700 τα άτομα που έφτασαν στην Ευρώπη από τις εμπόλεμες περιοχές, μέσω αεροσκαφών. Για το έργο της Κοινότητας Saint’ Egidio, της Ομοσπονδίας των Ευαγγελικών Εκκλησιών στην Ιταλία […]

Ευχές του Πάπα Φραγκίσκου προς τον Οικουμενικό Πατριάρχη, για την εορτή του Αγίου Αποστόλου Ανδρέου του Πρωτοκλήτου

Στις παραδοσιακές ευχές του προς τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο με την ευκαιρία της εορτής του Αγίου Ανδρέα, ιδρυτού της Εκκλησίας της Κωνσταντινουπόλεως, ο Πάπας Φραγκίσκος υπογραμμίζει την ιστορική συνάντηση του Πάπα Παύλου ΣΤ’ και του […]