19 Μαΐου 2024
Expand search form

Ειδήσεις από την Καθολική Εκκλησία στην Ελλάδα

ΠΗΝ 2023 Ελληνική αποστολή: Η τρίτη εμψύχωση-κατήχηση RISE UP (σήκω)

Στις 4 Αυγούστου 2023 οι νέοι και νέες που συμμετέχουν στην Παγκόσμια Ημέρα Νεολαίας είχαν την ευκαιρία, το πρωινό, να συναντήσουν την έμπρακτη αγάπη του Θεού μέσα από το ιερό Μυστήριο της Μετάνοιας και Συμφιλίωσης.

Οι εμψυχωτές βοήθησαν τους νέους να κάνουν μια εξέταση της συνείδησης τους και η τελετή μετανοίας εμπλουτισμένη από άσματα, περισυλλογή, σιωπή και προσκύνηση του Αγιοτάτου Μυστηρίου προετοίμασε με τη χάρη του Θεού το “έδαφος” της ψυχής τους να δεχθεί το “νερό” του απείρου ελέους του Κυρίου και να τις καταστήσει γόνιμες με τη νέα ζωή που άνθισε μέσα τους.

Τόσο οι πατέρες Γεώργιος Παλαμάρης και Ιωσήφ Ρόσι όσο και ο Επίσκοπος Γεώργιος άκουσαν την εξομολόγηση των νέων και ικετεύσαν τον ουράνιο Πατέρα δια του Υιού του και Κυρίου μας Ιησού Χριστού εν Πνεύματι Αγίω να χορηγήσει την άφεση στο ιερό αυτό Μυστήριο που φανερώνει ότι η αγκαλιά του Θεού είναι πάντα ανοικτή για όλα τα παιδιά του. Ακολούθησε η τέλεση της Θ. Λειτουργίας με την οποία ολοκληρώθηκε το πρώτο μέρος της ημέρας αλλά και οι ημέρες, κατά τις οποίες οι νέοι και νέες συμμετείχαν στις εμψυχώσεις-κατηχήσεις Rise up (σήκω).

Στο δεύτερο μέρος, το απόγευμα της ίδιας ημέρας τελέστηκε στην Collina Do Encontro στο πάρκο Εδουάρδος ο Ζ’ η Ακολουθία του Δρόμου του Σταυρού στον οποίο συμμετείχαν σύμφωνα με τα μέσα ενημέρωσης περίπου οκτακόσιοι χιλιάδες νέοι και νέες.

 Ο Άγιος Πατέρας είπε στην εισαγωγή του στην Ακολουθία του Δρόμου του Σταυρού ότι ο Χριστός βάδισε αυτό το δρόμο γνωρίζοντας ότι αυτή η πορεία προς τον θάνατο θα έφερνε χαμόγελο στις ταλαιπωρημένες ψυχές των ανθρώπων “γιατί δεν υπάρχει μεγαλύτερη αγάπη από εκείνον που δίνει τη ζωή του για τους φίλους του” (βλ. Ιω. 15,13).

 Στην Ακολουθία του Δρόμου του Σταυρού μέσα από τη μελέτη των αγίων Παθών του Κυρίου οι νέοι εξέφρασαν τις ανησυχίες και τις αγωνίες τους για τον κοινωνικό αποκλεισμό, την καταστροφή του περιβάλλοντος, τη μοναξιά, τις εξαρτήσεις, τον ψηφιακό κόσμο, την ανεργία, την ασέβεια απέναντι στη ζωή του άλλου, τις κακοποιήσεις, τη βία και αναζήτησαν στον Χριστό παρηγοριά και λύτρωση με αίσθηση βαθιάς συγκίνησης και ελπίδας ότι ο Χριστός είναι θριαμβευτής επάνω στο κακό και στον θάνατο, ότι τον τελευταίο λόγο έχει η Ζωή.


Ακολουθία του Δρόμου του Σταυρού

Προηγούμενο Άρθρο

Κάριτας Ελλάς  – Ένα πρώτος απολογισμός των πυρκαγιών στη Ρόδο

Επόμενο Άρθρο

ΠΗΝ Λισαβόνα 2023: Αγρυπνία Προσευχής (video)

You might be interested in …

Οι νέοι από το Χονγκ Κονγκ καθ’ οδόν για την Παγκόσμια Ημέρα Νεολαίας

Ως μέρος των 2.500 Ασιατών Καθολικών που συμμετέχουν στην Παγκόσμια Ημέρα Νεολαίας στη Λισαβόνα, οι νέοι του Χονγκ Κονγκ τονίζουν τη σημασία της ενσωμάτωσης της «μικρής τους κοινότητας» στην ευρύτερη ομάδα των Καθολικών προσκυνητών που […]

ΠΗΝ Λισαβόνα 2023: Μια όμορφη ανταλλαγή μεταξύ νέων και ηλικιωμένων

Ο π. João Chagas, ο υπεύθυνος της Αγίας Έδρας για τις Παγκόσμιες Ημέρες Νεολαίας, μοιράζεται τον ενθουσιασμό των νέων για την επικείμενη συνάντησή τους με τον πάπα Φραγκίσκο στη Λισαβόνα, λέγοντας ότι οι Παγκόσμιες Ημέρες […]

Η 3η ημέρα φιλοξενίας της ελληνικής αποστολής στην Επισκοπή της Εβόρας

Η 3η ημέρα (Σάββατο 29 Ιουλίου) για τους νέους που συμμετέχουν στην Παγκόσμια Ημέρα Νεολαίας στην Πορτογαλία ξεκίνησε όπως κάθε πρωί με την τέλεση της θείας Λειτουργίας. Σήμερα ήταν σειρά των νέων από την Νότια Αφρική […]