19 Σεπτεμβρίου 2024
Expand search form

Ειδήσεις από την Καθολική Εκκλησία στην Ελλάδα

Ονομασία νέου Αποστολικού Εξάρχου των Ελληνορρύθμων Καθολικών Ελλάδος

ΕΛΛΗΝΙΚΗ  ΚΑΘΟΛΙΚΗ  ΕΞΑΡΧΙΑ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

 

Ονομασία του νέου Αποστολικού Εξάρχου των Ελληνορρύθμων Καθολικών Ελλάδος

Έχοντας συμπληρώσει το 75ο   έτος της ηλικίας του (27 Μαΐου 1939-27 Μαΐου 2014), ο Σεβασμιότατος Δημήτριος Σαλάχας υπέβαλε στον Άγιο Πατέρα, Πάπα Φραγκίσκο, κατά τις διατάξεις του Κανονιού Δικαίου (καν. 210 του «Κώδικα των Κανόνων των Ανατολικών Εκκλησιών»), την παραίτηση του λόγω ορίου ηλικίας.

Σήμερα, 2 Φεβρουαρίου 2016, ο Πάπας Φραγκίσκος έκανε δεκτή την παραίτηση και ονόμασε νέο Αποστολικό Έξαρχο των Ελληνορρύθμων Καθολικών Ελλάδος τον Ισπανό Βενεδικτίνο ιερομόναχο π. Manuel NIN, ως Τιτουλάριο Επίσκοπο Καρκαβίας. Μέχρι  την εγκατάσταση του νέου Εξάρχου, καθήκοντα Τοποτηρητή της Ελληνικής Καθολικής Εξαρχίας (Amministratore Apostolico) θα ασκεί ο  Σεβασμιότατος Δημήτριος. 

O εψηφισμένος  επίσκοπος Manuel NIN γεννήθηκε στην Ισπανία στις 20 Αυγούστου 1956. Είναι καθηγητής της Πατρολογίας  και Διευθυντής του Ποντιφικικού  Ελληνικού Κολλεγίου της Ρώμης.

 

Από την Γραμματεία της Ελληνικής Καθολικής Εξαρχίας

Προηγούμενο Άρθρο

Με την ενοριακή κοινότητα της Χώρας Τήνου

Επόμενο Άρθρο

Αθήνα: Εορτασμός Μεταστροφής Αγ. Παύλου και Ιωβηλαίου της Ευσπλαχνίας

You might be interested in …

christou_oukr

Χριστούγεννα της Κοινότητας των Ελληνορρύθμων Καθολικών Ουκρανών

Οι Ελληνόρρυθμοι Καθολικοί Ουκρανοί εορτάζουν τα Χριστούγεννα κατά το παλαιό Ημερολόγιο, στις 7 Ιανουαρίου. Έτσι και εφέτος η Κοινότητα των Ουκρανών Καθολικών εόρτασε τα Χριστούγεννα στον Καθεδρικό Ναό της Ελληνικής Καθολικής Εξαρχίας, στην οποία υπάγονται […]