20 Μαΐου 2024
Expand search form

Ειδήσεις από την Καθολική Εκκλησία στην Ελλάδα

Νέο επιστημονικό έργο του επισκόπου Γρατιανουπόλεως Δημητρίου

Στις 9 Νοεμβρίου 2012 στην αίθουσα τελετών του Καθολικού Ινστιτούτου των Παρισίων  (Institut Catholique de Paris) έγινε η επίσημη παρουσίαση του νέου βιβλίου του επισκόπου Γρατιανουπόλεως και καθηγητού του Κανονικού Δικαίου κ. Δημητρίου Σαλάχα με τίτλο:

Orient et Institutions – Thélogie et discipline des Eglises orientales catholiques


Το βιβλίο προλογίζει ο Πατριάρχης Αντιοχείας των Μαρωνιτών και Καρδινάλιος Béshara Pierre Rai, και εκδόθηκε από τον γνωστό Γαλλικό Εκδοτικό Οίκο Editions du Cerf- Paris 2012, σελίδες 486.

Την παρουσίαση έκαναν ο πρύτανης του Καθολικού Ινστιτούτου των Παρισίων  Παν.τος Philippe Bordeyne, o Δομινικανός καθηγητής  Jean-Paul Durand, διευθυντής της σειράς του Κανονικού Δικαίου των Εκδόσεων   Editions du Cerf, και ο Παν.τος  Claude Bressolette, Βικάριος της Καθολικής Αρχιεπισκοπής των Παρισίων. Ακολούθησε δημόσια συζήτηση ανάμεσα στον συγγραφέα και στους παρισταμένους.

Στο τέλος, ο συγγραφέας αναφέρθηκε στον σκοπό της έκδοσης του βιβλίου στα πλαίσια της 50ης  επετείου της Β΄ Βατικανής Συνόδου και της 22ης επετείου της έκδοσης του Κώδικα του Κανονικού Δικαίου των Καθολικών Ανατολικών Εκκλησιών (Codex canonum Ecclesiarum Orientalium), και ευχαρίστησε τον Γαλλικό Εκδοτικό Οίκο Editions du Cerf για την πρωτοβουλία της έκδοσης.

Στην τελετή της παρουσίασης παρέστησαν καθηγητές, φοιτητές, πολιτικοί,  διπλωμάτες, δημοσιογράφοι και άλλοι.

Προηγούμενο Άρθρο

Αθήνα: Ιερατική Χειροτονία

Επόμενο Άρθρο

Ανακοινωθέν των εργασιών της φθινοπωρινής Συνόδου [2012]

You might be interested in …

Ο Γρατιανουπόλεως κ. Δημήτριος στην Αιθιοπία και την Αίγυπτο

  Προσκεκλημένος της Συνόδου των Καθολικών Επισκόπων της Αιθιοπίας, ο Σεβασμιότατος επίσκοπος Γρατιανουπόλεως κ. Δημήτριος έλαβε μέρος στην έκτακτη συνδιάσκεψη που έγινε στην Αντίς Αμπέμπα στις 1-4 Φεβρουαρίου 2013 με θέμα την ποιμαντική ανασυγκρότηση της […]

Ο εορτασμός των 1025 χρόνων από τον εκχριστιανισμό των ΡΩΣ

Την Κυριακή 28 Ιουλίου η Ουκρανική Καθολική Κοινότητα, ενωμένη με την ανά τον κόσμο Ουκρανική Καθολική Εκκλησία,  εόρτασε την επέτειο των 1025 χρόνων από τον εκχριστιανισμό των ΡΩΣ. Στην ομιλία του κατά την επίσημη αρχιερατική […]