20 Σεπτεμβρίου 2024
Expand search form

Ειδήσεις από την Καθολική Εκκλησία στην Ελλάδα

Ο Καρδινάλιος της Κινσάσα στο Συμβούλιο του Πάπα

 
 
Η Αφρική εκπροσωπείται και πάλι στο Συμβούλιο των Καρδιναλίων. Αυτή είναι η κύρια καινοτομία που προκύπτει από τις αποφάσεις που έλαβε ο Πάπας σχετικά με την ομάδα των καρδιναλίων που τον βοηθούν στη διακυβέρνηση της Καθολικής Εκκλησίας και συγκεκριμένα στο έργο σχετικά με το νέο επίσημο Αποστολικό Διάταγμα που αποσκοπεί στην αντικατάσταση του “Pastor Bonus” (Ο καλός Ποιμένας).
 
Το νέο πρόσωπο του Συμβουλίου, το οποίο συμπληρώνει τον αριθμό 7, είναι αυτό του Καρδινάλιου Φριντόλιν Αμπόνγκο Μπεσούγκου, Αρχιεπίσκοπου της Κινσάσα (Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό), ο οποίος φέρνει έναν αφρικανικό Καρδινάλιο πίσω στην ομάδα μετά την παρουσία του Καρδιναλίου Λόρεντ Μονσενγκκό Πασίνια, ο οποίος είχε αποχωρήσει στο τέλος του 2018 μαζί με τους Cardinals Pell και Errazuriz Ossa.
 
Τα άλλα έξι μέλη έχουν επανεκλεγεί, δηλαδή οι καρδινάλιοι:  Carscar Andrés Rodríguez Maradiaga, αρχιεπίσκοπος της Τεγκουσιγκάλπα (Ονδούρα) και συντονιστής της ομάδας, o Γραμματέας της Αγίας Έδρας Pietro Parolin, Seán Patrick O’Malley, Αρχιεπίσκοπος της Βοστώνης (Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής), Oswald Gracias, Αρχιεπίσκοπος της Βομβάης (Ινδία), Reinhard Marx, Αρχιεπίσκοπος του München und Freising (Ομοσπονδιακή Δημοκρατία της Γερμανίας) και Giuseppe Bertello, Πρόεδρος του Κυβερνείου  του κράτους του Βατικανού. Ο Επίσκοπος Marco Mellino είναι ο νέος γραμματέας του Συμβουλίου των Καρδιναλίων, στη θέση του Σεβασμιοτάτου  Marcello Semeraro, τον οποίο τοποθέτησε ο Πάπας στη θέση του Προέδρου της Ρωμαϊκής Συνόδου για τις υποθέσεις των Αγίων.
 
+Ν/kantam.gr
Προηγούμενο Άρθρο

Πάπας: είναι καιρός να υπογραφεί ένα παγκόσμιο σύμφωνο για την εκπαίδευση

Επόμενο Άρθρο

«Οι λαΐκοί μέσα στην Εκκλησία. Ποιος είναι ο ρόλος τους» του σεβ. Ιωάννη Σπιτέρη

You might be interested in …

Πάπας: Πρέπει να δράσουμε μαζί, όχι μόνοι…

  Μιλώντας σε αντιπροσωπία της πρωτοβουλίας «Στιγμιότυπα από τα σύνορα», έκανε έκκληση για «συγκεκριμένη αλληλεγγύη και κοινή ευθύνη».   Όταν βρισκόμαστε αντιμέτωποι με το περίπλοκο φαινόμενο της μετανάστευσης, ο Πάπας Φραγκίσκος λέει ότι πρέπει να […]

Ανακοινωθέν της Ρωμαϊκής Συνόδου για τις Καθολικές Εκκλησίες της Ανατολής

Η Ρωμαϊκή Σύνοδος για τις Καθολικές Ανατολικές Εκκλησίες ενημερώνει ότι ο Πρόεδρος της, Καρδινάλιος Leonardo Sandri θα επισκεφθεί την Ελλάδα από τη Δευτέρα 11 μέχρι και την Κυριακή 17 Νοεμβρίου 2019.