4 Μαΐου 2024
Expand search form

Ειδήσεις από την Καθολική Εκκλησία στην Ελλάδα

Ο Πάπας ανακηρύσσει την Τετάρτη 2 Μαρτίου, ημέρα Προσευχής και Νηστείας για την ειρήνη στην Ουκρανία

«Για άλλη μια φορά η ειρήνη όλων απειλείται από συμφέροντα»

Κατά τη διάρκεια της Γενικής Ακρόασης την Τετάρτη, ο πάπας Φραγκίσκος απηύθυνε θερμή έκκληση για ειρήνη στην Ουκρανία, λέγοντας ότι η απειλή πολέμου έχει προκαλέσει μεγάλο πόνο στην καρδιά του.

«Παρά τις διπλωματικές προσπάθειες των τελευταίων εβδομάδων», είπε ο Πάπας, «όλο και πιο ανησυχητικά σενάρια διαμορφώνονται», με πολλούς ανθρώπους σε όλο τον κόσμο να αισθάνονται αγωνία και πόνο.

«Για άλλη μια φορά η ειρήνη όλων απειλείται από συμφέροντα», τόνισε. Ο πάπας Φραγκίσκος απηύθυνε έκκληση σε όσους «έχουν πολιτική ευθύνη να εξετάσουν σοβαρά τη συνείδησή τους ενώπιον του Θεού, ο οποίος είναι ο Θεός της ειρήνης και όχι του πολέμου, ο οποίος είναι ο Πατέρας όλων και όχι μόνο ορισμένων, ο οποίος θέλει να είμαστε αδελφοί και όχι εχθροί».

Προσευχήθηκε επίσης «όλα τα εμπλεκόμενα μέρη να απέχουν από κάθε ενέργεια που θα προκαλούσε ακόμη περισσότερα δεινά στους ανθρώπους, αποσταθεροποιώντας τη συνύπαρξη μεταξύ των εθνών και απαξιώνοντας το διεθνές δίκαιο».

Προσευχή και νηστεία για την ειρήνη

Μιλώντας στο τέλος της Γενικής Ακρόασης, ο πάπας Φραγκίσκος κάλεσε όλους σε νηστεία και προσευχή για  την ειρήνη την Τετάρτη 2 Μαρτίου.

«Ενθαρρύνω τους πιστούς με έναν ιδιαίτερο τρόπο να αφιερωθούν εντατικά στην προσευχή και τη νηστεία εκείνη την ημέρα. Είθε η Βασίλισσα της Ειρήνης να διαφυλάξει τον κόσμο από την τρέλα του πολέμου», είπε.

Προηγούμενο Άρθρο

Κ-306, 31 Ιανουαρίου 2022

Επόμενο Άρθρο

Ενορία Αγίου Λουκά – Εβδομάδα Προσευχής για την Ενότητα των Χριστιανών

You might be interested in …

Ιερά Λείψανα Αγίου Πέτρου στην Κωνσταντινούπολη

  Η αντιπροσωπεία του Οικουμενικού Πατριαρχείου της Κωνσταντινούπολης που παρευρέθηκε στη Ρώμη για να παραστεί στη Θεία Λειτουργία που τέλεσε προχθές Σάββατο 29 Ιουνίου ο Πάπας Φραγκίσκος,  έμεινε  έκπληκτη. Όπως ανακοίνωσε ο επικεφαλής της αντιπροσωπείας […]

Δοξασμένος να΄σαι (ω Κύριε).Για την φροντίδα του κοινού μας σπιτιού

Πραγματοποιήθηκε σήμερα η παρουσίαση της «οικολογικής» Εγκυκλίου του πάπα Φραγκίσκου. Ο τίτλος της εγκυκλίου: «Δοξασμένος να’σαι» («Laudato Si»), για την φροντίδα του κοινού μας σπιτιού . Την παρουσίαση έκαναν: εκπροσωπώντας την Α.Θ.Π. τον Οικουμενικό Πατριάρχη Κωνσταντινουπόλεως ο Μητροπολίτης Περγάμου […]