20 Μαΐου 2024
Expand search form

Ειδήσεις από την Καθολική Εκκλησία στην Ελλάδα

Ο Πάπας είχε γενέθλια

Ενώ οι ευχές για τα γενέθλιά του πέφτουν βροχή, ο Πάπας Φραγκίσκος ενθαρρύνει τους Χριστιανούς να προετοιμάσουμε τις καρδιές μας για να γιορτάσουμε τη γέννηση του Ιησού τα Χριστούγεννα.

Ο Πάπας Φραγκίσκος έγινε 87 ετών την Κυριακή 17 Δεκεμβρίου.

Όπως κάνει συχνά πριν από τα Χριστούγεννα, ο Πάπας πέρασε λίγες στιγμές με παιδιά και οικογένειες που βοηθούνται από το ιατρείο Santa Marta, τα οποία του πρόσφεραν μια τούρτα γενεθλίων και του τραγούδησαν το “Happy Birthday”.

Το Ιατρείο της Santa Marta παρέχει ιατρική βοήθεια σε παιδιά και οικογένειες που έχουν ανάγκη για πάνω από 90 χρόνια και εδρεύει σε απόσταση αναπνοής από την κατοικία του Πάπα μέσα στο Βατικανό. Ιδρύθηκε το 1922 από τον Πάπα Πίο ΙΑ΄.

Προετοιμάζοντας τις καρδιές μας για τα Χριστούγεννα


Σε σύντομες δηλώσεις του, ο Πάπας Φραγκίσκος ευχαρίστησε τους παρευρισκόμενους για τις ευχές τους για τα γενέθλιά του.
Προέτρεψε όλους να προετοιμαστούμε για να υποδεχτούμε τον Ιησού, καθώς οι Χριστιανοί γιορτάζουν τη γέννησή Του τα Χριστούγεννα.
«Πρέπει να προετοιμαστούμε για τη μεγάλη γιορτή των Χριστουγέννων, που θα γίνει την επόμενη εβδομάδα», είπε. «Είναι η γιορτή κατά την οποία σκεφτόμαστε και θυμόμαστε ότι ο Ιησούς ήρθε ανάμεσά μας. Ήρθε για να είναι μαζί μας».

Ο Πάπας κάλεσε τα παιδιά και τις οικογένειες που συγκεντρώθηκαν στην αίθουσα Παύλος ΣΤ’, να κλείσουν τα μάτια τους και να σκεφτούν ποια ιδιαίτερη χάρη θα ήθελαν να ζητήσουν από τον Ιησού αυτά τα Χριστούγεννα.

Ολοκλήρωσε τα λόγια του χαιρετισμού του στέλνοντας χριστουγεννιάτικες ευχές.
«Καλά Χριστούγεννα σε όλους σας», είπε. «Κρατήστε αυτά τα χαμόγελα στα πρόσωπά σας και ο Κύριος ας σας χαρίσει όλα όσα επιθυμείτε. Σας ευχαριστώ!».

Ευχές για τα γενέθλια του

Για τα γενέθλια του Πάπα, ο πρόεδρος της Ιταλίας, Σέρτζιο Ματαρέλα, του προσέφερε τις «πιο ειλικρινείς και θέρμες ευχές για καλή υγεία και για την καρποφόρα συνέχιση της γόνιμης διακονίας σας».
Η Σύνοδος των Ιταλών Επισκόπων βρήκε την ευκαιρία να προσευχηθεί για την ειρήνη για τον ταλαιπωρημένο από τους πολέμους κόσμο μας.
«Πιστεύουμε ότι αυτό θα ήταν το καλύτερο δώρο για τις Εκκλησίες μας», γράφουν οι Ιεράρχες. «Εμείς, μαζί με εσάς, θέλουμε να γίνουμε οικοδόμοι της ειρήνης για να ξεπεράσουμε την κουλτούρα του πολέμου, του μίσους, της άγνοιας και της προκατάληψης».

Προηγούμενο Άρθρο

Συνάντηση του Πάπα Φραγκίσκου με μέλη του Κινήματος Φοκολάρι

Επόμενο Άρθρο

«Σήμερα» γεννιέται ο Χριστός

You might be interested in …

Τριάντα τρεις πρόσφυγες έφθασαν στη Ρώμη μέσω του ανθρωπιστικού διαδρόμου

Τριάντα τρεις πρόσφυγες έφθασαν σήμερα (4 Δεκ) στη Ρώμη μέσω ενός ανθρωπιστικού διαδρόμου που ζήτησε ο πάπας Φραγκίσκος και τέθηκε σε εφαρμογή με τη διαμεσολάβηση της Κοινότητας του Αγίου Αιγιδίου. Τις επόμενες ημέρες θα καταφθάσουν […]

Τακτική Γενική Συνέλευση του Ανωτέρου Συμβουλίου των Ποντιφικών Ιεραποστολικών Έργων.

“Ιεραποστολη” Η ανασα της εκκλησιας ¨πηγαίνετε σε όλο τον κόσμο και κηρύξτε το ευαγγέλιο¨ (Μάρκος 16:15-16)   Πόλη του Βατικανού Με τις ευχές τους Σεβ.του Αρχιεπισκόπου Piergiuseppe Vacchelli, Βοηθού Γραμματέα της Συνόδου για τον Ευαγγελισμό […]