30 Απριλίου 2024
Expand search form

Ειδήσεις από την Καθολική Εκκλησία στην Ελλάδα

Ο Πάπας καλεί να καταβληθεί κάθε προσπάθεια για διάλογο και ειρήνη στη Μέση Ανατολή

Ο Πάπας Φραγκίσκος απηύθυνε μια θερμή έκκληση την Κυριακή, μετά την κυριακάτικη ομιλία του κατά την προσευχή Regina Coeli, όταν ζήτησε να σταματήσει κάθε ενέργεια που μπορεί να τροφοδοτήσει το “σπιράλ της βίας” στη Μέση Ανατολή, το οποίο κινδυνεύει να βυθίσει την περιοχή σε έναν ακόμη ευρύτερο πόλεμο.

Ο Πάπας ανέφερε ότι παρακολουθεί με “προσευχή και ανησυχία, ακόμη και οδύνη” τις ειδήσεις που καταφθάνουν τις τελευταίες ώρες σχετικά με την επιδείνωση της κατάστασης στο Ισραήλ μετά την επέμβαση του Ιράν. Τόνισε ότι κανείς δεν πρέπει να απειλεί την ύπαρξη των άλλων και ότι αντίθετα όλα τα έθνη πρέπει να “ταχθούν στο πλευρό της ειρήνης”, βοηθώντας τους Ισραηλινούς και τους Παλαιστίνιους να ζήσουν σε δύο κράτη, δίπλα-δίπλα, με ασφάλεια. Πρόσθεσε, “είναι η βαθιά και δικαιολογημένη επιθυμία τους, και είναι δικαίωμά τους! Δύο γειτονικά κράτη”.

Ανθρωπιστική κατάσταση έκτακτης ανάγκης

Ο Πάπας ανανέωσε την έκκλησή του για κατάπαυση του πυρός στη Γάζα και να συνεχιστεί ο δρόμος των διαπραγματεύσεων “με αποφασιστικότητα”. Υπενθυμίζοντας τα δεινά του πληθυσμού της Γάζας, που “βυθίστηκε σε ανθρωπιστική καταστροφή”, ζήτησε να καταβληθεί κάθε προσπάθεια για την ανακούφιση των δεινών τους. Προσευχήθηκε “να απελευθερωθούν οι όμηροι που απήχθησαν πριν από μήνες!”.

“Τόσος πόνος! Ας προσευχηθούμε για την ειρήνη. Όχι άλλος πόλεμος, όχι άλλες επιθέσεις, όχι άλλη βία! Ναι στον διάλογο και ναι στην ειρήνη!”.

Βοήθεια για τα παιδιά στον πόλεμο

Ο Πάπας ανανέωσε επίσης τις προσευχές του για τα παιδιά σε όλο τον κόσμο που υποφέρουν λόγω των πολλών πολέμων στον πλανήτη μας, αναφέροντας ιδιαίτερα την Ουκρανία, την Παλαιστίνη, το Ισραήλ, τη Μιανμάρ. Κάλεσε όλους να προσευχηθούν γι’ αυτά και για την ειρήνη στον κόσμο μας.

Μιλώντας για το βάρος που σηκώνουν τα παιδιά λόγω του πολέμου, ο Πάπας υπενθύμισε επίσης ότι από τις 25-26 Μαΐου, η Εκκλησία θα γιορτάσει την πρώτη Παγκόσμια Ημέρα του Παιδιού. Χαιρετίζοντας τα παιδιά που παρευρίσκονται στην πλατεία του Αγίου Πέτρου και όσους παρακολουθούν σε όλο τον κόσμο, τα ευχαρίστησε για τις προσπάθειές τους να προωθήσουν αυτή την ημέρα και τα διαβεβαίωσε για την προσευχή του, καθώς οδεύουν προς την εκδήλωση με τις προετοιμασίες που βρίσκονται σε εξέλιξη. Όπως είπε, τα περιμένει και τα ενθάρρυνε να μοιραστούν τη χαρά και την επιθυμία τους για έναν καλύτερο κόσμο, έναν κόσμο σε ειρήνη.

Προηγούμενο Άρθρο

Βαρσοβία: Χιλιάδες συμμετείχαν στην Εθνική Πορεία για τη Ζωή

Επόμενο Άρθρο

Ο καρδινάλιος Suharyoο της Τζακάρτα, μιλά για το ταξίδι του Πάπα Φραγκίσκου στην Ινδονησία

You might be interested in …

Καρδινάλιος Παρολίν: Χρειάζονται άμεσα ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις για την Ουκρανία

Τελώντας τη Θ. Λειτουργία την ημέρα μνήμης της Αγίας Ρίτας της Κάσια, ο καρδινάλιος Παρολίν, αρχιγραμματέας της Αγίας Έδρας  αναφέρθηκε στα τρέχοντα γεγονότα στην Ουκρανία, επικαλούμενος τη μεσολάβηση της αγίας για να τερματιστεί η βία. […]

Ημέρα Μαρκελλίνου Champagnat

Τα μαριανά έργα στην Ελλάδα, εδώ και αρκετά χρόνια, έχουν καθιερώσει μια ημέρα, που είναι αφιερωμένη στη γνωριμία με την προσωπικότητα του Αγίου Μαρκελλίνου και την αποστολή των Μαριανών Αδελφών στον κόσμο σήμερα. Εφέτος, η […]