8 Μαΐου 2024
Expand search form

Ειδήσεις από την Καθολική Εκκλησία στην Ελλάδα

Ο Πάπας κοντά στους πληγέντες από τις πυρκαγιές στην Ελλάδα

Ο πάπας Φραγκίσκος εκφράζει την αλληλεγγύη του προς όλους όσοι επλήγησαν από την τραγωδία, ενθαρρύνει τις πολιτικές αρχές και τους εθελοντές να συνεχίσουν τις διασωστικές προσπάθειές τους. 74 οι νεκροί, μεταξύ των οποίων και κάποια παιδιά, αλλά υπάρχουν φόβοι για τουλάχιστον 100 νεκρούς. Πάνω από 500 οι τραυματίες. Χιλιάδες άτομα εκκένωσαν την περιοχή. 

«Ο πάπας Φραγκίσκος, βαθύτατα θλιμμένος από την είδηση των πρόσφατων πυρκαγιών στην Ελλάδα – γράφει ο Πάπας σε ένα τηλεγράφημα υπογεγραμμένο από τον καρδινάλιο Parolin – εκφράζει την ειλικρινή αλληλεγγύη του σε όλους όσοι επλήγησαν από αυτή την τραγωδία. Συγκεκριμένα, εμπιστεύεται τους αποθανόντες στην ευσπλαχνική αγάπη του Παντοδύναμου Θεού και προσφέρει ενθάρρυνση στις πολιτικές αρχές και στο προσωπικό εκτάκτου ανάγκης, καθώς συνεχίζουν τις διασωστικές προσπάθειές τους. Για όλους εκείνους που θρηνούν, ο πάπας Φραγκίσκος επικαλείται τις ευλογίες της παρηγοριάς και της δύναμης του Κυρίου».

Ο αριθμός των νεκρών από τις δύο πυρκαγιές που έπληξαν την Ελλάδα ενημερώνεται διαρκώς. 74 είναι οι νεκροί, μεταξύ των οποίων και κάποια παιδιά, αλλά υπάρχουν φόβοι για τουλάχιστον 100 νεκρούς. 500 οι τραυματίες και χιλιάδες όσοι εκκένωσαν τις πληγείσες περιοχές, ενώ ολόκληρες οικογένειες καταστράφηκαν. Σπίτια και αυτοκίνητα απανθρακώθηκαν στα βορειοανατολικά της Αθήνας. Η τοποθεσία Μάτι έγινε στάχτη και ο πυκνός καπνός έφτασε μέχρι το κέντρο της πρωτεύουσας. Οι ελληνικές αρχές κήρυξαν την περιοχή σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης, ενώ έρχονται ενισχύσεις για την παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας από την Κύπρο και την Ισπανία. 

Προηγούμενο Άρθρο

Η κουλτούρα της συνάντησης – του συναπαντήματος

Επόμενο Άρθρο

Ιερά Σύνοδος Καθολικής Ιεραρχίας Ελλάδος για τις φονικές πυρκαγιές

You might be interested in …

Η Αγία Έδρα και η UNICEF εργάζονται από κοινού για τους μειονεκτούντες νέους

Η Αγία Έδρα και η Unicef υπέγραψαν την Τρίτη 21 Απριλίου συμφωνία με στόχο τη στενότερη συνεργασία μεταξύ τους για να φτάσουν  κοντά στους νέους που βρίσκονται σε μειονεκτική θέση στον κόσμο. Ο εκτελεστικός διευθυντής […]

“Θα είστε μάρτυρές μου” (Πράξεις 1,8), Μήνυμα του Αγίου Πατέρα Φραγκίσκου για την Παγκόσμια Ημέρα Ιεραποστολών [2022]

Αγαπητοί αδελφοί και αδελφές! Τα λόγια αυτά ανήκουν στην τελευταία συνομιλία του αναστημένου Ιησού με τους μαθητές του, πριν αναληφθεί στον ουρανό, όπως περιγράφεται στις Πράξεις των Αποστόλων: “Θα λάβετε δύναμη από το Άγιο Πνεύμα […]