29 Σεπτεμβρίου 2024
Expand search form

Ειδήσεις από την Καθολική Εκκλησία στην Ελλάδα

Ο Πάπας ξεκινά αποστολικό ταξίδι στο Λουξεμβούργο και το Βέλγιο

Ο Πάπας Φραγκίσκος έφθασε στο Λουξεμβούργο, καθώς αρχίζει το 46ο Αποστολικό του ταξίδι στο εξωτερικό.

Το παπικό αεροπλάνο αναχώρησε από το αεροδρόμιο Φιουμιτσίνο της Ρώμης στις 8:29 π.μ. της Πέμπτης μεταφέροντας τον Πάπα Φραγκίσκο, τη συνοδεία του και δεκάδες δημοσιογράφους που καλύπτουν το Αποστολικό του ταξίδι στο Λουξεμβούργο και το Βέλγιο.

Το αεροπλάνο του Αγίου Πατέρα προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο του Λουξεμβούργου στις 9:56 π.μ. (GMT+2).

Πριν αναχωρήσει από το Casa Santa Marta, ο Πάπας συναντήθηκε με μια ομάδα περίπου 10 αστέγων που κοιμούνται στους δρόμους κοντά στην πλατεία του Αγίου Πέτρου.

Η ομάδα συνοδευόταν από τον καρδινάλιο Konrad Krajewski, σύμφωνα με το Γραφείο Τύπου της Αγίας Έδρας.

Μιλώντας στη συνέχεια στο Vatican News, ο παπικός Ελεημοσυνάριος εξήγησε ότι η συνάντηση ήταν μια έκπληξη για τους ανθρώπους αυτούς, καθώς αρχικά τους είχε προσκαλέσει μόνο «για έναν πρωινό καπουτσίνο», ο οποίος μετατράπηκε σε προσωπική συνάντηση με τον Πάπα.

Συνεχίζοντας μια παράδοση που χρονολογείται από την αρχή του ποντιφικού του αξιώματος, ο Πάπας Φραγκίσκος επιδιώκει πάντα να χαιρετά τους φτωχούς όταν φεύγει από το Βατικανό για τα αποστολικά του ταξίδια, «επειδή εκπροσωπούν τον Χριστό», πρόσθεσε ο καρδινάλιος Κραγιέφσκι.

Το απόγευμα, ο Πάπας Φραγκίσκος θα συναντηθεί με την καθολική κοινότητα του Λουξεμβούργου στον καθεδρικό ναό της Notre-Dame, πριν πετάξει για τις Βρυξέλλες, την πρωτεύουσα του Βελγίου.

Προηγούμενο Άρθρο

Συνάντηση επιμόρφωσης σχετικά με τη Συνοδικότητα

Επόμενο Άρθρο

Πάπας: Το Λουξεμβούργο μπορεί να αποτελέσει πρότυπο συνεργασίας για την ειρήνη

You might be interested in …

Η Κάριτας Αθήνας συμβάλλει στην ανακύκλωση

  Στη δράση της ανακύκλωσης, στο πλαίσιο της γενικότερης προσπάθειας για την προστασία του περιβάλλοντος συμμετέχει ενεργά η Κάριτας Αθήνας. Πρόσφατα, η Οργάνωση έκανε εγγραφή στο πρόγραμμα του Δήμου Αθηναίων για τη διαχείριση των Βιοαποβλήτων, […]

Παππούδες και εγγόνια θα βρεθούν μαζί με τον Πάπα Φραγκίσκο για την εκδήλωση του Απριλίου

Σε συνέντευξη Τύπου που φιλοξενήθηκε από το Γραφείο Τύπου της Αγίας Έδρας, οι διοργανωτές παρουσίασαν την εκδήλωση της 27ης Απριλίου, η οποία υποστηρίζεται από το ιταλικό “Fondazione Età Grande” (Ίδρυμα Τρίτης Ηλικίας) και η οποία […]

Κρίση στην Ουκρανία: προσευχές, εκκλήσεις και πρωτοβουλίες αλληλεγγύης

Εκκλησίες σε όλο τον κόσμο αναλαμβάνουν πρωτοβουλίες  προσευχής και αλληλεγγύης για την Ουκρανία, εκεί όπου η έναρξη της ρωσικής στρατιωτικής δράσης έχει οδηγήσει σε μια κλιμακούμενη επιδείνωση της κρίσης. Τις τελευταίες ημέρες, η εισβολή της […]