20 Μαΐου 2024
Expand search form

Ειδήσεις από την Καθολική Εκκλησία στην Ελλάδα

Ο Πάπας προς τους συμμετέχοντες στην Π.Η.Ν. Λισαβόνα 2023

Λιγότερο από τρεις μήνες πριν από την Παγκόσμια Ημέρα Νεολαίας (Π.Η.Ν.), ο πάπας Φραγκίσκος με βίντεό του στέλνει λόγια ενθάρρυνσης αλλά και συμβουλές σε όλους όσους θα συμμετάσχουν στην συναρπαστική συνάντηση των νέων από όλο τον κόσμο στη Λισαβόνα της Πορτογαλίας, από 1 έως 6 Αυγούστου.

Στο βιντεοσκοπημένο μήνυμά του που δόθηκε στην δημοσιότητα την Πέμπτη (4 Μαΐου), ο Πάπας μίλησε για τον ενθουσιασμό που αισθάνονται οι νέοι καθολικοί καθώς προετοιμάζονται για το ταξίδι.
«Μπορώ να φανταστώ τα πράγματα που έχετε στο μυαλό σας», είπε, αναφερόμενος στις μικρές αγωνίες που μας απασχολούν παραμονές ενός ταξιδιού: πώς θα το οργανώσουμε, να ζητήσουμε την άδεια από την εργασία ή τις σπουδές μας, να πάρουμε μαζί ό,τι χρειαζόμαστε για το ταξίδι μας, τόσες πολλές ανησυχίες!

Ο Πάπας προτρέπει τους νέους να «κοιτάξουν προς τον ορίζοντα» χρησιμοποιώντας τον ενθουσιασμό και την ελπίδα τους ως εφαλτήριο.

Η ελπίδα βασίζεται στον ενθουσιασμό

Ο πάπας Φραγκίσκος λέει ότι η συμμετοχή στην ΠΗΝ είναι κάτι πολύ ωραίο, που χτίζεται πάνω στην ελπίδα και την προσμονή.

«Προετοιμαστείτε με αυτόν τον ενθουσιασμό», λέει στους νέους. «Να έχετε ελπίδα, γιατί αυτή αναπτύσσεται πολύ σε μια εκδήλωση όπως η ΠΗΝ».

Μπορεί να μην το έχουν συνειδητοποιήσει ακόμη, είπε, αλλά οι νέοι μπορούν να περιμένουν ότι θα ανακαλύψουν θαυμάσια νέα πράγματα καθώς θα συναντούν ανθρώπους από άλλα μέρη του κόσμου και θα οικοδομούν σχέσεις βασισμένες σε κοινές αξίες.


Μιλήστε με τους παππούδες και τις γιαγιάδες για την ΠΗΝ

Ο Πάπας είπε ότι η Εκκλησία έχει την ευλογία να απολαμβάνει τη «δύναμη της νεολαίας» και γι’ αυτό ενθάρρυνε τους συμμετέχοντες στην ΠΗΝ να προετοιμαστούν καλά για τα ωραία πράγματα που είναι μπροστά.

Μοιράστηκε επίσης μαζί τους ένα «μυστικό» για μια σωστή προετοιμασία.

«Για να προετοιμαστείτε καλά», είπε, «βοηθάει να στραφείτε προς τις ρίζες σας, συναντώντας τους μεγαλύτερους», όπως είναι οι παππούδες και οι γιαγιάδες.

Οι συμμετέχοντες στην επερχόμενη ΠΗΝ στη Λισαβόνα θα πρέπει να ρωτήσουν τους παππούδες και τις γιαγιάδες τους: «Τι νομίζετε ότι πρέπει να κάνω;». Οι μεγαλύτεροι, κατέληξε ο πάπας Φραγκίσκος, «θα σας δώσουν σοφία».
Και ολοκλήρωσε το βιντεοσκοπημένο μήνυμά του ενθαρρύνοντας τους νέους να «προχωρούν μπροστά», λέγοντας ότι ανυπομονεί να τους συναντήσει στη Λισαβόνα.

Προηγούμενο Άρθρο

Ο Πάπας προειδοποιεί για κινδύνους μιας τεχνολογίας χωρίς αλήθεια

Επόμενο Άρθρο

Κ 329, 8 Μαϊου 2023

You might be interested in …

Ο Πάπας θα πλύνει τα πόδια 12 νέων στην Ακολουθία του Νιπτήρα τη Μεγάλη Πέμπτη

Ο πάπας Φραγκίσκος επέλεξε για άλλη μια φορά ένα σωφρονιστικό ίδρυμα για να τελέσει τη Λειτουργία του Μυστικού Δείπνου του Κυρίου και την Ακολουθία του νιπτήρα. Την Πέμπτη 6 Απριλίου θα μεταβεί στη φυλακή ανηλίκων […]

Συνήλθε στη Λέρο η συντονιστική επιτροπή του θεολογικού διαλόγου της Καθολικής και της Ορθόδοξης Εκκλησίας

Στις  5-8 Σεπτεμβρίου 2017, συνήλθε στη νήσο Λέρο η Συντονιστική Μικτή Επιτροπή του Θεολογικού Διαλόγου μεταξύ της Καθολικής και της Ορθόδοξης Εκκλησίας, υπό την συμπροεδρία του καρδιναλίου Κουρτ Κοχ, και του Αρχιεπισκόπου Τελμησσού Ιωβ, προκειμένου […]

Γενική Ακρόαση του Πάπα Φραγκίσκου, 29 Νοεμβρίου 2023

Κατήχηση. Το πάθος για τον ευαγγελισμό: ο αποστολικός ζήλος του πιστού. 28. Η αναγγελία είναι για το σήμερα. Αγαπητοί αδελφοί και αδελφές, καλημέρα και καλωσήρθατε! Την προηγούμενη φορά είδαμε ότι το χριστιανικό μήνυμα είναι χαρά και είναι για όλους. Ας […]