6 Οκτωβρίου 2024
Expand search form

Ειδήσεις από την Καθολική Εκκλησία στην Ελλάδα

Ο πάπας Φραγκίσκος έφτασε στις ΗΠΑ

Ο πάπας Φραγκίσκος έφτασε στις ΗΠΑ

Η πτήση του προσγειώθηκε στην αεροπορική βάση Άντριους, στην αμερικανική πολιτεία του Μέριλαντ,  λίγο μετά τις 15:30 τοπική ώρα.

Η τελετή υποδοχής -ήταν κάτι περισσότερο από την απλή τήρηση του πρωτοκόλλου- είχε ως χαρακτηριστικά δύο ιδιαίτερα στοιχεία: το πρώτο ήταν η παρουσία του Προέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών, Μπαράκ Ομπάμα -και της οικογένειάς του- για να χαιρετήσει τον επισκέπτη του έθνους. Το δεύτερο ήταν η ισπανική γλώσσα μαζί με την αγγλική, με την οποία το συγκεντρωμένο πλήθος -εκατοντάδες νέοι από την Ουάσιγκτον- τον επευφημούσε καλωσορίζοντάς τον.

Η παρουσία του Προέδρου Ομπάμα ήταν ασυνήθιστη καθώς δεν προβλέπεται στο πρωτόκολλο ο Πρόεδρος να υποδέχεται στο αεροδρόμιο. Τα ισπανικά είναι η μητρική γλώσσα του Πάπα Φραγκίσκου, αλλά και η γλώσσα ενός ήδη μεγάλου και διαρκώς αυξανόμενου αριθμού μεταναστών στις Ηνωμένες Πολιτείες, των οποίων η παρουσία και η συμμετοχή στην κοινωνία των ΗΠΑ αποτελεί γεγονός.

Ο πάπας Φραγκίσκος εστιάζει πέρα απ’ όλα αυτά σε λόγους που ήταν, είναι και θα εξακολουθούν να είναι, ποιμαντικοί. Βρίσκεται στην Αμερική «για να ενισχύσει τους αδελφούς του», να φροντίσει το ποίμνιο αλλά και να μιλήσει με όλους τους ανθρώπους καλής θέλησης για τον Κύριο και Σωτήρα μας Ιησού Χριστό.

Αυτά δεν είναι ούτε κοινοτοπίες, ούτε λόγια, αλλά τα στοιχεία που εξηγούν το θέμα και το σύνθημα αυτής της επίσκεψης του Πάπα στις Ηνωμένες Πολιτείες -ή πιο σωστά για την Παγκόσμια Συνάντηση Οικογενειών στη Φιλαδέλφεια, που είναι ο αρχικός λόγος αλλά και το αποκορύφωμα αυτού του ταξιδιού με θέμα: «Η αγάπη είναι η αποστολή μας». Η αποστολή μας! Κανείς δεν αποκλείεται από αυτή, και κανείς δεν απαλλάσσεται από το κομμάτι που του αναλογεί να μοιραστεί με άλλους. Ο πάπας Φραγκίσκος είναι εδώ (στις ΗΠΑ) για να προσκαλέσει τους ανθρώπους, να τους κινητοποιήσει, να κάνει τους ανθρώπους κάθε ηλικίας, κατάστασης και στάσης ζωής να βγουν από την άνεσή τους.

Αν κοιτάξετε γύρω μας και ακούσετε, θα ανακαλύψετε ότι το κάνει ήδη.

*βασισμένο σε άρθρο-ανταπόκριση του Chris Altieri  για το Ραδιόφωνο του Βατικανού 

Προηγούμενο Άρθρο

Ο πάπας Φραγκίσκος μίλησε με δημοσιογράφους κατά τη διάρκεια της πτήσης του από την Κούβα προς τις Ηνωμένες Πολιτείες

Επόμενο Άρθρο

Στη Σύρο 4 νέοι ιερείς για την τοπική μας Εκκλησία

You might be interested in …

Άδειο χριστουγεννιάτικο δέντρο

Το συμβολικό ξηρό  – και νεκρό  πράσινο Χριστουγεννιάτικο δέντρο – θα τοποθετηθεί στις 14 Δεκεμβρίου στο ειδικό περίπτερο της Caritas στην Πλατεία της Città Vecchia. Θα κρεμάσουν μπάλες και άλλα στολίδια, τα έσοδα των οποίων […]

Λίγες σκέψεις για τo δράμα της Παναγίας των Παρισίων, του σεβ. Ιωάννη Σπιτέρη

  Το πρωί της Τρίτης, πηγαίνοντας να τελέσω την πρωινή Θεία Λειτουργία στον καθεδρικό μας ναό μας, εδώ στην Κέρκυρα, ο κόσμος που με συναντούσε στο δρόμο, γνωστοί και άγνωστοι με φανερή τη συγκίνηση στα […]

Πάπας Φραγκίσκος: “Θέστε ηθικά όρια στην ανάπτυξη της τεχνητής νοημοσύνης”

Στο μήνυμά του για την Παγκόσμια Ημέρα Προσευχής για τη Φροντίδα της Δημιουργίας, ο Πάπας καλεί σε “αλλαγή του τρόπου ζωής για να αντισταθούμε στην υποβάθμιση του περιβάλλοντός μας”. “Η χριστιανική ελπίδα δεν απογοητεύει, ούτε […]