19 Μαΐου 2024
Expand search form

Ειδήσεις από την Καθολική Εκκλησία στην Ελλάδα

Ο Πάπας Φραγκίσκος ανανεώνει την έκκληση για κατάπαυση του πυρός στη Γάζα

Νέα έκκληση του Πάπα Φραγκίσκου για κατάπαυση του πυρός στη Γάζα και για “άοκνες προσπάθειες” ώστε να τερματιστεί ο πόλεμος Ισραήλ-Χαμάς, εκφράζοντας τη οδύνη του για τα δεινά του άμαχου πληθυσμού.

Ο Πάπας Φραγκίσκος απηύθυνε την τελευταία του έκκληση για άμεση κατάπαυση του πυρός στη Λωρίδα της Γάζας κατά τη διάρκεια της εβδομαδιαίας Γενικής Ακρόασης στο Βατικανό.

Αναφερόμενος στον πόλεμο στους Αγίους Τόπους, ο Πάπας εξέφρασε τη λύπη του για τις τραγικές ειδήσεις που συνεχίζουν να έρχονται από τη Μέση Ανατολή.

“Επαναλαμβάνω”, συνέχισε την έκκληση ο Άγιος Πατέρας, “το πάγιο αίτημά μου για άμεση κατάπαυση του πυρός στη Λωρίδα της Γάζας”.

“Επαναλαμβάνω το πάγιο αίτημά μου για άμεση κατάπαυση του πυρός στη Λωρίδα της Γάζας”.

Ο Άγιος Πατέρας εξέφρασε τη “βαθιά του λύπη” για τα μέλη του προσωπικού της Παγκόσμιας Κεντρικής Κουζίνας που σκοτώθηκαν καθώς διένειμαν ανθρωπιστική βοήθεια στη Γάζα και διαβεβαίωσε ότι προσεύχεται γι’ αυτούς και τις οικογένειές τους.

Την Τρίτη, ισραηλινές αεροπορικές επιδρομές σκότωσαν επτά εργαζόμενους σε ανθρωπιστική οργάνωση στη Γάζα, οι οποίοι παρέδιδαν τρόφιμα στους αποκλεισμένους Παλαιστίνιους με τη φιλανθρωπική οργάνωση World Central Kitchen με έδρα τις ΗΠΑ. Μεταξύ των νεκρών ήταν τρεις Βρετανοί υπήκοοι, ένας Αυστραλός, ένας Πολωνός υπήκοος, ένας Αμερικανο-Καναδός και ένας Παλαιστίνιος.

Έκκληση για τον εξαντλημένο και ταλαιπωρημένο άμαχο πληθυσμό

“Ανανεώνω”, συνέχισε, “την έκκλησή μου να επιτραπεί στον εξαντλημένο και υποφέροντα άμαχο πληθυσμό η πρόσβαση στην ανθρωπιστική βοήθεια και να απελευθερωθούν αμέσως οι όμηροι”.

“Ανανεώνω την έκκλησή μου να επιτραπεί στον εξαντλημένο και υποφέροντα άμαχο πληθυσμό η πρόσβαση στην ανθρωπιστική βοήθεια και να απελευθερωθούν αμέσως οι όμηροι”.

“Ας αποφύγουμε οποιεσδήποτε ανεύθυνες προσπάθειες κλιμάκωσης της σύγκρουσης στην περιοχή”, πρόσθεσε, καλώντας σε ” άοκνες προσπάθειες για τον τερματισμό αυτού και άλλων πολέμων που συνεχίζουν να φέρνουν θάνατο και δυστυχία σε τόσα πολλά μέρη του κόσμου”.

Ο Άγιος Πατέρας ολοκλήρωσε την έκκληση καλώντας τους πιστούς να τον ακολουθήσουν στην προσευχή για “την σιγή των όπλων και την επιστροφή της ειρήνης”.

Ο Πάπας Φραγκίσκος είχε επίσης απευθύνει έκκληση για κατάπαυση του πυρός στη Λωρίδα της Γάζας στην ομιλία του Urbi et Orbi την Κυριακή του Πάσχα.

3-4-24

Προηγούμενο Άρθρο

Το Παγκόσμιο Συμβούλιο Εκκλησιών καταδικάζει τη δολοφονία επτά εργαζομένων του WCK στη Γάζα

Επόμενο Άρθρο

Πραγματοποιήθηκε η «Ημερίδα για τη Βίβλο» στο Ποιμαντικό Κέντρο «Άγιος Παύλος» στην Ποσειδώνια

You might be interested in …

Ο πάπας Φραγκίσκος μίλησε με δημοσιογράφους κατά τη διάρκεια της πτήσης του από την Κούβα προς τις Ηνωμένες Πολιτείες

Ο Πάπας Φραγκίσκος μίλησε με δημοσιογράφους κατά τη διάρκεια της πτήσης του από την Κούβα προς τις Ηνωμένες Πολιτείες την Τρίτη 22 Σεπτεμβρίου το απόγευμα. Απαντώντας στις ερωτήσεις των δημοσιογράφων, ο Άγιος Πατέρας αναφέρθηκε σε […]

Συνάντηση για την ειρήνη στην Μεσόγειο

Λίγες μέρες μας χωρίζουν από την έναρξη της συνάντησης για την ειρήνη στη Μεσόγειο που θα πραγματοποιηθεί στο Μπάρι από τις 19 έως τις 23 Φεβρουαρίου   και την οποία διοργανώνει η Ι. Σύνοδος της Καθολικής […]

ΠΗΝ Λισαβόνα 2023. Γιορτή Νεολαίας: Εκδηλώσεις

Από την 1η έως 6η Αυγούστου, θα είναι ανοιχτές οι διάφορες εκθέσεις της Γιορτής Νεολαίας της Παγκόσμιας Ημέρας Νεολαίας (ΠΗΝ) Λισαβόνα 2023. Θα υπάρχουν 18 εκθέσεις, οι οποίες θα είναι κατανεμημένες σε διάφορους χώρους εκδηλώσεων […]