1 Μαΐου 2024
Expand search form

Ειδήσεις από την Καθολική Εκκλησία στην Ελλάδα

ΠΗΝ: Ο πάπας Φραγκίσκος αναχώρησε για την Παγκόσμια Ημέρα Νεολαίας

 

Ο πάπας Φραγκίσκος αναχώρησε την Τετάρτη για τον Παναμά, όπου θα συμμετάσχει στις εκδηλώσεις της 34ης Παγκόσμιας Ημέρας Νεολαίας. Είναι το πρώτο ταξίδι του Πάπα για το 2019. 

Ο Πάπας αναχώρησε με πτήση της Alitalia από το Αεροδρόμιο Fiumicino της Ρώμης στις 9:51 π.μ. (τοπική) και θα προσγειωθεί στον Παναμά περίπου στις 11:30 μ.μ. ώρα Ελλάδος. Κατά την άφιξη στο Διεθνές Αεροδρόμιο Tocumen του Παναμά, ο Πάπας θα μεταβεί κατευθείαν στην Αποστολική Νουντσιατούρα, όπου θα φιλοξενηθεί καθ’ όλη τη διάρκεια της επίσκεψης.

Το επίσημο πρόγραμμα του ταξιδιού του θα ξεκινήσει την Πέμπτη με επίσημη υποδοχή στο Προεδρικό Μέγαρο και συνάντηση με τις αρχές και τους διπλωμάτες. Αργότερα την ίδια ημέρα, ο πάπας Φραγκίσκος θα συναντηθεί με Επισκόπους από την Κεντρική Αμερική. Το κύριο γεγονός της Πέμπτης, ωστόσο, είναι η επίσημη τελετή έναρξης της Παγκόσμιας Ημέρας Νεολαίας στην παράκτια ζώνη στις 17.30 τοπική ώρα.

Σε tweet λίγο πριν από την αναχώρησή του, ο Πάπας ανέφερε: «Ξεκινώ για την Παγκόσμια Ημέρα Νεολαίας στον Παναμά. Σας παρακαλώ να προσευχηθείτε για αυτό το πολύ όμορφο και σημαντικό γεγονός στο δρόμο της Εκκλησίας».

Το θέμα της Παγκόσμιας Ημέρας Νεολαίας 2019 λαμβάνεται από το κατά Λουκά Ευαγγέλιο: «είμαι η δούλη του Κυρίου ας γίνει σε μένα σύμφωνα με το θέλημά  Σου».

 

Προηγούμενο Άρθρο

Άρχισε η Π.Η.Ν. στον Παναμά

Επόμενο Άρθρο

ΠΗΝ: Οι νέοι υποδέχονται τον πάπα Φραγκίσκο

You might be interested in …

Η πίκρα και η θλίψη δεν πρέπει να μολύνουν τη ζωή μας

Μιλώντας στους πιστούς που συγκεντρώθηκαν στην πλατεία του Αγίου Πέτρου για την εβδομαδιαία Γενική Ακρόαση, ο πάπας Φραγκίσκος μίλησε για τα Πάθη του Κυρίου που ακούσαμε την Κυριακή των Βαΐων, και ειδικότερα, σχετικά με τα […]

Ρώμη: Ο Πάπας συνάντησε τον Πρόεδρο της Microsoft Μπραντ Σμιθ

  Ο διευθυντής του Γραφείου Τύπου της Αγίας Έδρας Alessandro Gisotti επιβεβαίωσε ότι ο πάπας Φραγκίσκος στις 13 Φεβρουαρίου 2019, δέχθηκε σε ιδιωτική ακρόαση στο Βατικανό, τον Πρόεδρο της Microsoft, Μπραντ Σμιθ, συνοδευόμενο από τον […]

Σπίτια για 19 άστεγες οικογένειες στη Γουατεμάλα

Ο Καρδινάλιος Robert Sarah, Πρόεδρος του Ποντιφικού Συμβουλίου «Καρδία Μία», βρέθηκε στη Γουατεμάλα στις 18-21 Μαρτίου. Ο σκοπός της επίσκεψής του ήταν να εγκαινιάσει ένα συγκρότημα από 19 σπίτια και ένα παρεκκλήσιο για 19 οικογένειες […]