19 Μαΐου 2024
Expand search form

Ειδήσεις από την Καθολική Εκκλησία στην Ελλάδα

Ο πάπας Φραγκίσκος μαζί με τα μεγάλα προσκυνήματα του κόσμου θα προσευχηθούν στην Παναγία το Σάββατο 30 Μαΐου

 
 
Ο πάπας Φραγκίσκος μαζί με τα μεγάλα προσκυνήματα της Παναγίας σε όλο τον κόσμο θα προσευχηθούν προς Εκείνη απαγγέλλοντας το Άγιο Ροδάριο,  ζητώντας τη μεσολάβηση και την προστασία της εν μέσω της πανδημίας του κοροναϊού.
 
Ο Πάπας θα προσευχηθεί στο ομοίωμα του σπηλαίου της Λούρδης που υπάρχει στους Κήπους του Βατικανού, στις 30 Μαΐου, την παραμονή της Πεντηκοστής, μαζί με «άνδρες και γυναίκες που εκπροσωπούν διάφορες κατηγορίες  ανθρώπων που έχουν πληγεί ιδιαίτερα από τον ιό», αναφέρει χθεσινό (26) ενημερωτικό δελτίο της Αγίας Έδρας. Η έναρξη της προσευχής θα είναι στις 5:30 μ.μ. ώρα Ιταλίας (18:30 μ.μ. ώρα Ελλάδος).
 
«Στα πόδια της Παναγίας, ο Άγιος Πατέρας θα εναποθέσει τα πολλά προβλήματα και τις θλίψεις της ανθρωπότητας, που επιδεινώνονται ακόμα περισσότερο από την εξάπλωση του COVID-19», αναφέρει η δήλωση του Ποντιφικού Συμβουλίου για την Προώθηση του Νέου Ευαγγελισμού.
 
Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η προσευχή, που συμπίπτει με το τέλος του μήνα του αφιερωμένου στην Παναγία, «αποτελεί ένα άλλο σημάδι εγγύτητας και παρηγοριάς για εκείνους που, με ποικίλους τρόπους, έχουν πληγεί από τον κοροναϊό, με τη βεβαιότητα ότι η Ουράνια Μητέρα δεν θα αγνοήσει τις ικεσίες μας».
 
Μεταξύ εκείνων που θα συνοδεύσουν τον Πάπα στην απαγγελία του Αγίου Ροδαρίου θα είναι συμβολικά ένας γιατρός και μια νοσοκόμα, ένας ασθενής που έχει αναρρώσει, καθώς και ένας άνθρωπος που έχασε ένα μέλος της οικογένειας από τον COVID-19. Θα συμμετάσχουν επίσης ένας νοσοκομειακός εφημέριος, ένας φαρμακοποιός, ένας δημοσιογράφος, ένας εθελοντής της πολιτικής προστασίας και η οικογένειά του και μια οικογένεια που υποδέχτηκε ένα νέο μωρό, «ένα σημάδι ελπίδας και τη νίκη της ζωής πέρα ​​από το θάνατο», αναφέρει το Ποντιφικό συμβούλιο.
 
Τα μεγαλύτερα προσκυνήματα των πέντε ηπείρων θα συνδεθούν διαδικτυακά. Μεταξύ αυτών της Λούρδης, της  Φάτιμα,  του Λουχάν,  του Μιλάγκρο, της Γκουανταλούπης, του Σαν Τζιοβάνι Ροτόντο και της Πομπηίας.
Προηγούμενο Άρθρο

ΕΚ- Newsletter 2, Μάιος 2020

Επόμενο Άρθρο

Συνάντηση γνωριμίας Κάριτας Αθήνας και Υπουργείου Μετανάστευσης & Ασύλου

You might be interested in …

Η Χαρά του Ευαγγελίου, το προγραμματικό κείμενο της Εκκλησίας σήμερα

  Ο Πρόεδρος της Συνόδου για την Ευαγγελισμό των Λαών, καρδινάλιος Φερνάντο Filoni, πραγματοποίησε ποιμαντική επίσκεψη στο Βιετνάμ. Την Τρίτη 20/1 είχε συναντήσεις στο Ανόι με τα μέλη της Συνόδου των Επισκόπων του Βιετνάμ και […]

Ο Πάπας προσφέρει θάρρος και ελπίδα στους κατοίκους των παραγκουπόλεων στο Ναϊρόμπι

Ο πάπας Φραγκίσκος άρχισε την τελευταία ημέρα της παραμονής του στην Κένυα πηγαίνοντας στην παραγκουπόλη Kangemi, στην καρδιά του Ναϊρόμπι. Μιλώντας στους κατοίκους της τους υπενθύμισε ότι ο Κύριος ποτέ δεν τους ξεχνά.

Μπορούμε και πρέπει να αλλάξουμε πορεία

Μπορούμε και πρέπει να αλλάξουμε πορεία «Αλλαγή πορείας» σημαίνει την εισαγωγή στη γλώσσα της διεθνούς συνεργασίας της κατηγορίας της αγάπης. Συγκεκριμένα, ο όρος «ανθρωπιστική», που τόσο συχνά επαναλαμβάνεται σε αυτό το πλαίσιο, πρέπει να νοείται […]