5 Μαΐου 2024
Expand search form

Ειδήσεις από την Καθολική Εκκλησία στην Ελλάδα

Συνάντηση γνωριμίας Κάριτας Αθήνας και Υπουργείου Μετανάστευσης & Ασύλου

Συνάντηση  γνωριμίας πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 26 Μαΐου μεταξύ   ανωτέρων  στελεχών  του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου και  εκπροσώπων της Κάριτας Αθήνας,  μετά από πρόσκληση των πρώτων. Σκοπός της συναντήσεως ήταν η παρουσίαση του πολύπλευρου έργου της Οργάνωσης και γενικότερα του φιλανθρωπικού έργου της Καθολικής Εκκλησίας στην Ελλάδα.
Όπως επισημάνθηκε  μεταξύ των δύο πλευρών, υπάρχει η βάση για μία εποικοδομητική συνεργασία και το ενδιαφέρον από πλευράς της Πολιτείας για το έργο της Οργάνωσης. Διαφαίνεται επίσης πως υπάρχουν “κοινό έδαφος και στόχοι” και κατ’ επέκταση περιθώρια για  συνεργασία με γνώμονα τη συνέπεια, τη σοβαρότητα και την εμπιστοσύνη, παράμετροι που ήταν διακριτές και κυρίαρχες κατά τη διάρκεια της ειλικρινούς και αποδοτικής συζήτησης. 
Στη συνάντηση, παρόντες από πλευράς Υπουργείου ήταν ο Γενικός Γραμματέας Υποδοχής Αιτούντων Άσυλο  Δρ. Εμμανουήλ  Λογοθέτης, ο Ειδικός Γραμματέας Συντονισμού Εμπλεκόμενων Φορέων κ. Ευάγγελος Κωνσταντίνου και ο κ. Ιωάννης Δεπάστας.
Την Κάριτας Αθήνας εκπροσώπησαν ο Αντιπρόεδρος και Διευθυντής π. Ιωάννης Πάτσης, η Γενική Γραμματέας κα Ελισσάβετ Ιουστινιανού και η Διευθύντρια Λειτουργίας του Τομέα του Προσφυγικού Έργου κα Αθηνά Σιρμποπούλου.  
  • Add to Phrasebook
     
    • No word lists for Greek -> Greek…
       
    • Create a new word list…
  • Copy
Προηγούμενο Άρθρο

Ο πάπας Φραγκίσκος μαζί με τα μεγάλα προσκυνήματα του κόσμου θα προσευχηθούν στην Παναγία το Σάββατο 30 Μαΐου

Επόμενο Άρθρο

Κ-272, 30 Μαΐου 2020

You might be interested in …

Στη Ρώμη η συνάντηση της Διεθνούς Κάριτας (Caritas Internationalis) για την εκλογή προέδρου και ηγεσίας

Η 22η Γενική Συνέλευση της Διεθνούς Κάριτας πραγματοποιείται στη Ρώμη από τις 11 έως τις 16 Μαΐου, με τη συμμετοχή περίπου 400 αντιπροσώπων που εκπροσωπούν τους 162 οργανισμούς Κάριτας που δραστηριοποιούνται σε 200 χώρες και […]

Κάριτας Ελλάς: Ρεπορτάζ της «Καθημερινής» για δράση της Κάριτας Ελλάς

  Ρεπορτάζ της Καθημερινής για δράση της Κάριτας Ελλάς. Το ρεπορτάζ αφορά τα προγράμματα εκπαίδευσης προσφύγων και μεταναστών που υλοποιεί η Κάριτας Ελλάς σε συνεργασία με το ΙΕΚ «Ακμή», με αφορμή την τελετή απονομής των […]

Ελπίδος 2030 – Ολοήμερη γιορτή για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη #Elpidos2030 #SDGS4All #FightInequalities

Μία μεγάλη γιορτή – ενεργοποίηση της πλατείας Βικτωρίας, με τη συμμετοχή και της Κάριτας Ελλάς, θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή, 22 Απριλίου, 11:00-22:00, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για την «Αθήνα 2018 Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιβλίου».