17 Μαΐου 2024
Expand search form

Ειδήσεις από την Καθολική Εκκλησία στην Ελλάδα

Ο πάπας Φραγκίσκος προσεύχεται για τα θύματα της σιδηροδρομικής τραγωδίας

Ο πάπας Φραγκίσκος εκφράζει τη θλίψη και τα συλλυπητήριά του για τη σιδηροδρομική τραγωδία στην Ελλάδα, από το οποίο σκοτώθηκαν τουλάχιστον 36 άνθρωποι και τραυματίστηκαν πάνω από 85 άλλοι.


Ο Πάπας έστειλε τηλεγράφημα την Τετάρτη, εκφράζοντας τα συλλυπητήριά του για το σιδηροδρομικό δυστύχημα που σημειώθηκε το βράδυ της Τρίτης κοντά στην ελληνική πόλη Λάρισα, διαβεβαιώνοντας τους πληγέντες για τις προσευχές του.

«Εμπιστευόμενος τις ψυχές των νεκρών στο στοργικό έλεος του Παντοδύναμου Θεού [ο πάπας Φραγκίσκος], προσφέρει ειλικρινή συλλυπητήρια στις οικογένειες που θρηνούν τους αγαπημένους τους».

Μετέφερε επίσης την ευλογία του στους τραυματίες της μετωπικής σύγκρουσης και στους εργαζόμενους στις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης που παρέχουν βοήθεια «ως υπόσχεση δύναμης και αλληλεγγύης εν Κυρίω».

Το τηλεγράφημα του Πάπα Φραγκίσκου υπογράφει ο Αρχιγραμματέας της Αγίας Έδρας, καρδινάλιος Πιέτρο Παρολίν και απευθύνεται στον επίσκοπο Σύρου σεβασμιότατο π. Πέτρο Στεφάνου, Πρόεδρο της Ι. Συνόδου Καθολικής Ιεραρχίας Ελλάδος.

Προηγούμενο Άρθρο

Ουκρανία: Ένας χρόνος μετά την εισβολή

Επόμενο Άρθρο

Ποντιφικά Πανεπιστήμια και Ινστιτούτα στη Ρώμη

You might be interested in …

Το Πασχαλινό μήνυμα του Αγίου Πατέρα Βενέδικτου ΙΣΤ΄ [2009]

Το Πασχαλινό μήνυμα του Αγίου Πατέρα Βενέδικτου 16ου και ευλογία “Urbi et orbi” (στην πόλη και στην Οικουμένη). (12.04.2009)   Στις 12, το μεσημέρι, από τον εξώστη της Βασιλικής του Αγίου Πέτρου, ο Άγιος Πατέρας […]

Μια φωτογραφία μια ιστορία

Φωτογραφία από την πρώτη συνάντηση της Μικτής Θεολογικής Επιτροπής για τη διεξαγωγή του Θεολογικού Διαλόγου μεταξύ των δύο Εκκλησιών, Καθολικής και Ορθοδόξου. Ο Διάλογος άρχισε επίσημα με την Α΄ Συνέλευση της ολομέλειας της Μικτής Θεολογικής […]

Κένυα: Σταθείτε δυνατοί στην πίστη

Την πρώτη ολοκληρωμένη ημέρα της επίσκεψής του στην Κένυα, ο πάπας Φραγκίσκος τέλεσε τη Θεία Λειτουργία σε χώρο που είχε ειδικά διαμορφωθεί στο Πανεπιστήμιο του Ναϊρόμπι. Κατά τη διάρκεια της ομιλία του, ο Πάπας τόνισε […]