20 Σεπτεμβρίου 2024
Expand search form

Ειδήσεις από την Καθολική Εκκλησία στην Ελλάδα

Πάπας: Πρέπει να δράσουμε μαζί, όχι μόνοι…

 
Μιλώντας σε αντιπροσωπία της πρωτοβουλίας «Στιγμιότυπα από τα σύνορα», έκανε έκκληση για «συγκεκριμένη αλληλεγγύη και κοινή ευθύνη».
 
Όταν βρισκόμαστε αντιμέτωποι με το περίπλοκο φαινόμενο της μετανάστευσης, ο Πάπας Φραγκίσκος λέει ότι πρέπει να δράσουμε μαζί, όχι μόνοι…
 
Αυτό τόνισε στην συνάντηση που είχε χθες, 10 Σεπτεμβρίου, με αντιπροσωπεία της πρωτοβουλίας, «Στιγμιότυπα από τα σύνορα» στο Βατικανό.
 
Τα «Στιγμιότυπα από τα σύνορα (Snapshots from The Borders) είναι ένα έργο συνεργασίας τριετούς διάρκειας που χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση (στο πλαίσιο της δράσης EuropeAid Dear) με την συμμετοχή τριάντα πέντε (35) εταίρων, από 14 Ευρωπαϊκές χώρες. Συγκεκριμένα, στο εν λόγω έργο συμμετέχουν 17 φορείς τοπικής αυτοδιοίκησης και 14 οργανώσεις της Κοινωνίας των Πολιτών. Από την Ελλάδα στην πρωτοβουλία αυτή μετέχουν το Κέντρο Επαγγελματικής Κατάρτισης της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Λέσβου (ΚΕΚΑΝΑΛ), ο Δήμος Ρόδου, και τα νησιά Βορείου Αιγαίου.
 
Σύμφωνα με τον ιστότοπο της πρωτοβουλίας (http://www.snapshotsfromtheborders.eu), το έργο στοχεύει στοχεύει «στη βελτίωση της κριτικής αντίληψης των ευρωπαϊκών, εθνικών και τοπικών φορέων λήψης αποφάσεων και της κοινής γνώμης σχετικά με τις παγκόσμιες αλληλεξαρτήσεις που καθορίζουν τις μεταναστευτικές ροές προς τα ευρωπαϊκά σύνορα , με σκοπό την επίτευξη των στόχων της Βιώσιμης Ανάπτυξης και ειδικότερα των στόχων 1, 5, 10 11 και 16. Συγκεκριμένα, το έργο αποσκοπεί στην δημιουργία ενός νέου διευρωπαϊκού δικτύου πόλεων που αντιμετωπίζουν άμεσα τις μεταναστευτικές ροές στα σύνορα της ΕΕ, ως μέσο για την προώθηση αποτελεσματικότερων πολιτικών συνοχής σε όλα τα επίπεδα (ευρωπαϊκό, εθνικό και τοπικό)».
 
Στις παρατηρήσεις του, ο Πάπας ενθάρρυνε το έργο τους, τονίζοντας ότι «το τρέχον μεταναστευτικό σενάριο είναι περίπλοκο και συχνά έχει δραματικές επιπτώσεις».
 
«Κανείς», πρόσθεσε, «δεν μπορεί να παραμείνει αδιάφορος για τις ανθρώπινες τραγωδίες που συνεχίζουν να συμβαίνουν σε διαφορές περιοχές του κόσμου».
 
Ο Πάπας ζήτησε «συγκεκριμένη αλληλεγγύη και κοινή ευθύνη».
 
«Πρέπει να δράσουμε μαζί, όχι μόνοι», τόνισε.
Προηγούμενο Άρθρο

«Ο Θεός έχει σχέδια ειρήνης για το Λίβανο»

Επόμενο Άρθρο

Δήλωση της Κάριτας Ευρώπης για τις φωτιές στη Μόρια

You might be interested in …

“Sources Chrétiennes”: ελληνική και λατινική συμβολή στον ευρωπαϊκό πολιτισμό. Ευρωπαϊκό επιστημονικό συνέδριο στην Αθήνα.

  “Sources Chrétiennes”: ελληνική και λατινική συμβολή στον ευρωπαϊκό πολιτισμό. Ευρωπαϊκό επιστημονικό συνέδριο στην Αθήνα. ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ  Το Ινστιτούτο Ανθρωπιστικών Επιστημών, θεσμικός φορέας των Ιησουιτών στην Ελλάδα, διοργανώνει για πρώτη φορά στη χώρα, σε συνεργασία […]

Η Γαλλία θα καταστήσει την άμβλωση συνταγματικό δικαίωμα μετά την ψηφοφορία στη Γερουσία

Η Γαλλία ετοιμάζεται να κατοχυρώσει την άμβλωση ως συνταγματικό δικαίωμα σε κοινή συνεδρίαση του κοινοβουλίου την επόμενη εβδομάδα, αφού η Γερουσία ψήφισε υπέρ το βράδυ της Τετάρτης. Η Γαλλία θα καταγράψει στο σύνταγμά της την […]

Ο καρδινάλιος Aguiar επισκέπτεται τους νέους των Αγίων Τόπων

Ο πρόεδρος της διοργάνωσης της Παγκόσμιας Ημέρας Νεολαίας – Λισαβόνα 2023, εκλεγμένος καρδινάλιος Americo Aguiar, βοηθός επίσκοπος της Λισαβόνας, μεταφέρει την εγγύτητα του πάπα Φραγκίσκου στους νέους των Αγίων Τόπων που δεν μπορούν να ταξιδέψουν […]