16 Ιουλίου 2024
Expand search form

Ειδήσεις από την Καθολική Εκκλησία στην Ελλάδα

Πασχαλινό μήνυμα του σεβ. Θεόδωρου, Αρχιεπισκόπου Καθολικών Αθηνών [2024]

Χριστός ανέστη, Δοξάσατε!

Με ύμνους και δοξολογίες οι χριστιανοί ευχαριστούν και υμνούν τον Άγιο Θεό για την νίκη του Χριστού επάνω στον θάνατο και την αμαρτία, την νίκη της Ανάστασης και την νέα εν Θεώ ζωή, μέσω του Χριστού.

Ας ενωθούμε και εμείς αδελφοί στον ύμνο της Εκκλησίας για την εκπλήρωση των υποσχέσεων του Θεού, για την ολοκλήρωση της ιστορικής πορείας του λαού του Θεού, για την δωρεά της πληρότητας της ζωής, για την ολοκλήρωση του σχεδίου του Θεού από κτίσεως κόσμου για εμάς τους ανθρώπους. Η Ανάσταση πράγματι μας αποκαλύπτει την αλήθεια, το νόημα και τον προορισμό μας. Ο σταυρός αποκαλύπτει την αξία που έχουμε στα μάτια του Θεού.

Ας μην μείνουμε διστακτικοί, όταν ο Κύριος μάς καλεί στην πανήγυρη των πανηγύρεων και στη γιορτή των γάμων του Αρνίου.

Ας μην μείνουμε αδιάφοροι σαν μαγεμένοι και γοητευμένοι από μάταια είδωλα και απατηλές επιθυμίες.

Ας μην μείνουμε δύσπιστοι από σχόλια και ερμηνείες που θεωρούν τον σταυρό και την Ανάσταση του Χριστού δήθεν συμβολικά σχήματα της ανανέωσης της φυσικής ζωής, ή εικόνες φυσικών, ιστορικών και εγκόσμιων εξελίξεων. Η παρουσία του Χριστού, ο Λόγος του, ο τρόπος του δεν είναι του κόσμου τούτου. Αλλά είναι το φως που εισβάλλει στον κόσμο, ζωή θεϊκή που δωρίζεται σε μας τους ανθρώπους.

Ο Θεός μάς έπλασε για να μας οδηγήσει στην πληρότητα της ζωής, να μας ενώσει στην Θεϊκή κοινωνία του Αγίου Πνεύματος και να μας δεχθεί στην κατοικία του, αλλά θέλησε να έχει και τη δική μας ελεύθερη συγκατάθεση, την συνείδηση και την υπεύθυνη συναίνεσή μας.

Χριστός Ανέστη αδελφοί! Φως, ειρήνη και νέα ζωή σε όλους τους ανθρώπους!

+ Θεόδωρος

Προηγούμενο Άρθρο

Πασχαλινό μήνυμα του σεβ. Πέτρου, Επισκόπου Σύρου-Θήρας-Κρήτης [2024]

Επόμενο Άρθρο

Πασχαλινό μήνυμα του σεβ. Γεωργίου, Αρχιεπισκόπου Κερκύρας, Ζακύνθου Κεφαλληνίας [2024]

You might be interested in …