20 Μαΐου 2024
Expand search form

Ειδήσεις από την Καθολική Εκκλησία στην Ελλάδα

Πασχαλινό μήνυμα του σεβ. Νικολάου, Αρχιεπισκόπου, Αποστολικού Τοποτηρητή της Καθολικής Αρχιεπισκοπής Νάξου – Τήνου Άνδρου Μυκόνου

sev_tin

+Νικόλαος, Αρχιεπίσκοπος

Αποστολικός Τοποτηρητής

της Καθολικής Αρχιεπισκοπής Νάξου-Τήνου-Άνδρου- Μυκόνου

και

της Καθολικής Επισκοπής Χίου (Λέσβου-Σάμου)

Τήνος 15 Απριλίου 2021

                       

ΟΙ ΠΑΣΧΑΛΙΝΕΣ ΕΥΧΕΣ ΜΟΥ

προς το χριστεπώνυμο πλήρωμα της  Εκκλησίας μας

 

Αδελφοί μου κι αδελφές μου,

Κατά τη διάρκεια αυτής της ιδιαίτερης Τεσσαρακοστής με την πάλη μας κι ενάντια στην επιδημία, κάνω φωνή μου τις σκέψεις και τα συναισθήματα που βιώνω αυτό τον καιρό, επιθυμώντας να σας βοηθήσω να αισθανθούμε  και να βιώσουμε κάτω από το φως και το σχέδιο του Θεού τη διπλή αλλαγή που επέρχεται στη ζωή της τοπικής μας Εκκλησίας.

Κι αυτό το Πάσχα που καλωσορίζουμε, όπως πάντα, ως δώρο Θεού, θα το γιορτάσουμε μαζί, καθώς ολοκληρώνεται όμως σιγά-σιγά η κοινή μας πορεία των είκοσι οκτώ ετών στην υπηρεσία της τοπικής μας Εκκλησίας.

Επιθυμώ λοιπόν να σας εκφράσω τις  πασχαλινές μου ευχές  για το νέο πέρασμα του Κυρίου από τη ζωή της τοπικής μας Εκκλησίας, αναγγέλλοντας και τον ερχομό του νέου ποιμένα σας, του Σεβασμιωτάτου αγαπητού π. Ιωσήφ Πρίντεζη, τον οποίο  ο Αναστημένος Χριστός επέλεξε και θα σας στείλει κατά τη φετινή γιορτινή πασχαλινή περίοδο.

Αυτές οι ευχές μου γίνονται με την ίδια απλότητα που χρησιμοποίησα κάθε φορά που σας συναντούσα  στους δρόμους και στις πλατείες των 8 νησιών μας του Αιγαίου που υπηρετούσα, αλλά προπάντων  από τον άμβωνα της αγάπης των Ναών μας κατά την τέλεση της Θείας Λατρείας.

Εύχομαι στους ασθενείς αδελφούς και αδελφές μας, γνωστούς και αγνώστους, να γίνουν καλά.

Εύχομαι στους γιατρούς και στο βοηθητικό νοσηλευτικό προσωπικό που ιδιαίτερα σ’ αυτές τις δύσκολες στιγμές της πανδημίας στέκονται, ως ήρωες, κοντά τους, να τα καταφέρουν και σύντομα να έχουν τη δυνατότητα κάπως να ξεκουραστούν, καθώς όλο αυτό το διάστημα τους βλέπουμε να προσφέρουν αγόγγυστα,τόσο ως επιστήμονες όσο και ως άνθρωποι, τη συνεχή φροντίδα σ’ αυτούς που τη χρειάστηκαν και θα τη χρειαστούν ακόμη.

Εύχομαι σε όσους αντιμετώπισαν  το ανθρώπινο πένθος να μπορέσουν σύντομα να παρηγορηθούν και να γιορτάσουν τη συνέχιση της ζωής.

Εύχομαι όλες οι οικογένειές μας να βγουν από την «καραντίνα» της απομόνωσης  πιο ενωμένες  και πιο αγαπημένες  από πριν.

Εύχομαι στους επικεφαλής των θεσμικών οργάνων να επιλέγουν τη συνεργασία που έχει ως καρπό το κοινό καλό.

Εύχομαι στα παιδιά να αυξάνουν σε ηλικία και σοφία ενώπιον του Θεού και των ανθρώπων και να απολαμβάνουν τη χαρά μέσα στην ειρήνη που όλοι μας  οφείλουμε να τους εξασφαλίζουμε.

Εύχομαι στα μέσα μαζικής ενημέρωσης να ασχολούνται περισσότερο με  την αλήθεια  και να αποφεύγουν την  προβολή ειδήσεων που ζημιώνουν και δεν παιδαγωγούν.

Εύχομαι όλοι οι νέοι μας να έχουν εργασία και να αμείβονται δίκαια.

Εύχομαι να μην ξεχαστούν οι πιο αδύναμοι, οι αδελφοί μας με ειδικές ανάγκες, οι πρόσφυγες και οι μετανάστες.

Εύχομαι στους ιερείς μας να δουν και πάλι κατά τις επικείμενες γιορτές, αλλά  και την ημέρα του Κυρίου  σύσσωμη και  ενεργό την παρουσία των μελών των ενοριακών τους  κοινοτήτων.

Εύχομαι …

Αυτές τις  πασχαλινές ευχές μου  σας ζητώ να τις συμπληρώσετε, διότι εσείς δεν είστε μόνο δέκτες τους, αλλά και πομποί, εφόσον μαζί  αποτελούμε την Εκκλησία:

Γνωρίζω ότι δε θα είναι εύκολο να πραγματοποιηθούν σύντομα όλες αυτές οι ευχές μου.Γι’ αυτό σας ζητώ να τις στηρίξετε και με την προσωπική και οικογενειακή προσευχή σας, ώστε ο Κύριος  να μας δώσει φως να βαδίσουμε στο μέλλον μας, να πάρουμε το μάθημα απ’ όσα δύσκολα βιώσαμε και βιώνουμε κατά την περίοδο της κουραστικής πανδημίας και να τολμήσουμε να αλλάξουμε όσα πρέπει να αλλάξουν.

Όλες και όλοι ας αναγνωρίσουμε ότι, ακόμη και με τον περιορισμένο τρόπο με τον οποίο, ενδεχομένως, θα βιώσουμε την εορτή των Εορτών, το Πάσχα του Κυρίου,ο Αναστημένος Χριστός, να μας πάρει από το χέρι και να μας οδηγήσει στο δρόμο που ο ίδιος πορεύτηκε για να φθάσουμε μαζί του στη δόξα της Αναστάσεως.

Μόνο ένα τέτοιο Πάσχα θα είναι χριστιανικό και σωτήριο και θα εγγυάται την Ανάσταση και τη χαρά. Μόνο αυτό το Πάσχα μπορεί να πλημμυρίσει  τις καρδιές μας με το πολυπόθητο και σωτήριο “Αλληλούια”.

Αυτό το Πάσχα σας εύχομαι κι αυτό σας αναγγέλλω, στο όνομα του Κυρίου, διότι

ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ

 

+Νικόλαος, Αρχιεπίσκοπος
Αποστολικός Τοποτηρητής
της Καθολικής Αρχιεπισκοπής Νάξου-Τήνου-Άνδρου- Μυκόνου
και
της Καθολικής Επισκοπής Χίου (Λέσβου-Σάμου)

Προηγούμενο Άρθρο

Πασχαλινό μήνυμα του σεβ. Γεωργίου, Αρχιεπισκόπου Κερκύρας, Ζακύνθου Κεφαλληνίας

Επόμενο Άρθρο

«Ο Σταυρός δεν είναι ήττα, αλλά νίκη», του σεβασμ. Ιωάννη Σπιτέρη

You might be interested in …

tin12_02

Πρωτοχρονιά στην Τήνο

        Όπως κάθε χρόνο την τελευταία ημέρα του χρόνου ο Αρχιεπίσκοπος, και οι ιερείς μαζί με μερικούς πιστούς συνάζονται στον Ενοριακό Ναό του Αγίου Ιγνατίου στα Λουτρά για να ευχαριστήσουν το Θεό για […]

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου και Καθολική Επισκοπή Χίου-Λέσβου-Σάμου: Ενημέρωση-Διευκρίνιση

ΚΑΘΟΛΙΚΗ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΗ ΝΑΞΟΥ ΠΑΡΟΥ-ΤΗΝΟΥ-ΑΝΔΡΟΥ-ΜΥΚΟΝΟΥ και ΚΑΘΟΛΙΚΗ ΕΠΙΣΚΟΠΗ ΧΙΟΥ-ΛΕΣΒΟΥ-ΣΑΜΟΥ   ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ- ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΗ  Ενημερώνουμε την τοπική μας Εκκλησία, ότι μετά από σύσκεψη του Ιερού Κλήρου, της Καθολικής Αρχιεπισκοπής Νάξου-Πάρου-Τήνου-Άνδρου-Μυκόνου, υπό την Προεδρία του Αρχιεπισκόπου π. Νικολάου, αποφασίστηκε […]

Παντηνιακή Λιτάνευση  Αγίας Δωρεάς Του Κυρίου

Το απόγευμα της  Κυριακής  30 Ιουνίου 2019 στις 7 τελέστηκε Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Ενοριακό Ναό του Αγίου Νικολάου στη Χώρα Τήνου και συλλειτούργησαν όλοι οι ιερείς της Τήνου. Μετά τη Θεία Λειτουργία έγινε η […]