6 Οκτωβρίου 2024
Expand search form

Ειδήσεις από την Καθολική Εκκλησία στην Ελλάδα

Πνευματικές ασκήσεις με ηλεκτρονικά μέσα

Όπως κάθε χρόνο ο κλήρος της Αρχιεπισκοπής Νάξου-Τήνου-Άνδρου-Μυκόνου και των Επισκοπών Σύρου, Θήρας, Κρήτης και Χίου πριν από το Πάσχα συνάζονται σε τετραήμερη πνευματική περισυλλογή τη μια χρονιά στην Τήνο και τη άλλη χρονιά στη Σύρο.

Η φετινή χρονιά προέβλεπε οι πνευματικές αυτές ασκήσεις να γίνουν στη Σύρο, όμως μια απρόσμενη απεργία όλων των πλοίων για εβδομήντα δύο ώρες δεν επέτρεψε στον κλήρο της Τήνου και των άλλων νησιών που θα έπρεπε να χρησιμοποιήσουν πλοίο να φθάσει στη Σύρο.

Τότε σκέφθηκαν τι να κάνουν για να λύσουν το πρόβλημα. Και η λύση έφθασε αμέσως: να χρησιμοποιηθούν τα ηλεκτρονικά μέσα, και από την Αρχιεπισκοπή στην Ξινάρα να παρακολουθεί ο κλήρος της Τήνου μέσω του Skype με ήχο και εικόνα τις ομιλίες και τις συζητήσεις που θα εξασφάλιζε ο Πνευματικός βοηθός Don Sergio Carettoni, Εφημέριος της Εκκλησιαστικής Επαρχίας του ΦΑΝΟ, στην Ιταλία.

Το αποτέλεσμα ήταν πολύ καλό. Τώρα ανοίχθηκαν νέες δυνατότητες συνεργασίας και εξ αποστάσεως, όταν βέβαια η προσωπική παρουσία, που είναι αναντικατάστατη, εμποδίζεται από εξωτερικούς παράγοντες, οι οποίοι πολλές φορές δημιουργούνται από συνανθρώπους μας, που, ενώ θέλουν να υπερασπίσουν τα δικαιώματά τους καταπατούν τα δικαιώματα των άλλων.

Ευχαριστούμε όσους συνέβαλαν στη διοργάνωση αυτής της πνευματικής περισυλλογής και ιδιαιτέρως τον ομιλητή, που δικαίωσε στο έπακρο την επιλογή που έκανε ο Σεβασμιότατος Φραγκίσκος, ο οποίος και τον προσκάλεσε να διευθύνει τις πνευματικές μας ασκήσεις.

Τόσο ο Κλήρος της Τήνου, όσο και των άλλων νησιών, αλλά και όσοι ιερείς άλλων Εκκλησιαστικών επαρχιών συμμετείχαν στις φετινές πνευματικές μας ασκήσεις χάρηκαν, διότι αυτός ο νέος τρόπος συμμετοχής, έστω και εξ αποστάσεως, είχε σχεδόν τα ίδια θετικά αποτελέσματα. 

Προηγούμενο Άρθρο

Ένταξη των Ρομά: βασικές προκλήσεις για την Ευρώπη. Μήνυμα του Ποντιφικού Συμβουλίου για τους Μετανάστες

Επόμενο Άρθρο

Τήνος: Πορεία προς τον τοπικό Γολγοθά

You might be interested in …

Νάξος: Παιδιά, γονείς και ενορίτες γιόρτασαν το Χριστό Βασιλιά

Χθες Κυριακή 24 Νοεμβρίου 2019 που η Καθολική Εκκλησία γιόρτασε το Χριστό Βασιλέα, η ενορία της Υπαπαντής του Κυρίου στη Νάξο  την γιόρτασε με ένα μοναδικό τρόπο. Τουλάχιστο  σαράντα παιδιά της ενορίας μας με τους […]

Επαναλειτούργησε ο Ναός του Αγίου Αντωνίου στη Χώρα Τήνου

Μετά τη ριζική ανακαίνιση του Μοναστηριακού Ναού του Αγίου Αντωνίου στην περιοχή Παλλάδα της Χώρας Τήνου άνοιξαν και πάλι οι πύλες του στους ευλαβείς του. Ανήμερα της εορτής του Αγίου, την Τρίτη 13 Ιουνίου, τελέστηκε […]

Τήνος: Αγίου Ιωσήφ του Μνήστορος

ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ ΓΙΟΡΤΗ ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΗΣ ΔΟΥΛΕΙΑΣ Την Πρωτομαγιά, όπως είναι γνωστό, η Καθολική Εκκλησία εορτάζει τον Άγιο Ιωσήφ τον Μνήστορα, ως Προστάτη των εργατών. Στον ομώνυμο Ναό του στα Μοναστήρια της Τήνου τελέστηκε […]