19 Μαΐου 2024
Expand search form

Ειδήσεις από την Καθολική Εκκλησία στην Ελλάδα

Ποιμαντική επίσκεψη στη Νάξο

Τη Δευτέρα 10 Ιουνίου ο Σεβασμιότατος Αρχιεπίσκοπος επισκέφθηκε τη Νάξο. Εκεί είχε συναντήσεις με τον εφημέριο και το Ενοριακό Συμβούλιο και εξέτασαν μαζί τα ποιμαντικά και άλλα προβλήματα τα οποία αντιμετωπίζει η τοπική εκεί Εκκλησία ιδιαίτερα κατά τη διάρκεια του καλοκαιρού. Ένας μεγάλος αριθμός επισκεπτών Ελλήνων και Αλλοδαπών (πενήντα περίπου χιλιάδες) επισκέπτεται το Μητροπολιτικό μας Ναό. Η Κυριακάτικη Θεία Λειτουργία συγκεντρώνει επίσης πολλούς πιστούς από διάφορα κράτη.

 

Ήδη μέσα στο μήνα Μάιο περίπου τέσσερεις χιλιάδες έχουν επισκεφθεί το Μητροπολιτικό μας Ναό και το παρεκκλήσιο της Αμιάντου Συλλήψεως. Ενώ οι υποχρεώσεις μας κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού αυξάνονται, παρατηρείται η έλλειψη προσωπικού για την εξυπηρέτηση των πολλών επισκεπτών μας.

Αναζητήσαμε τρόπους ώστε να υπάρχει ξενάγηση καθημερινή, τόσο στο Μητροπολιτικό μας Ναό, όσο και στο Παρεκκλήσιο της Αμιάντου Συλλήψεως αλλά και στο νέο Ποιμαντικό – Πνευματικό μας Κέντρο «Αγία Ούρσουλα». Θέλουμε να θέσουμε στην υπηρεσία του κοινού τον ειδικό ανελκυστήρα ο οποίος μπορεί να μεταφέρει τους ηλικιωμένους και τα άτομα με ειδικές ανάγκες στην κορυφή του κάστρου. Αυτό όμως επιθυμούμε να γίνει με τον καλύτερο και σωστότερο τρόπο, ώστε να υπάρχει συνοδός που θα συνοδεύει όσους τον χρησιμοποιούν. Δυστυχώς σήμερα η οικονομική κατάσταση και της Εκκλησίας δεν είναι καθόλου καλή και η δυνατότητα έμμισθου προσωπικού δεν είναι εφικτή.

Αναζητούμε λύσεις και συνεργασίες με φορείς, ιδιαίτερα όσους ασχολούνται με την προβολή του νησιού και τον τουρισμό, ώστε να βρούμε την καλύτερη δυνατή λύση.

Κατά τη διάρκεια του καλοκαιρού ένας από τους δύο Ιεροδιακόνους μας θα οριστεί ως βοηθός εφημερίου στην Ενορία της Μητροπόλεώς μας για να συμβάλει με τη διακονία του στην εξυπηρέτηση των Ελλήνων και Αλλοδαπών επισκεπτών μας.

 

ΛΙΤΑΝΕΥΣΗ ΑΓΙΑΣ ΔΩΡΕΑΣ

Η Λιτάνευση της Αγίας Δωρεάς στη Νάξο προβλέπεται να γίνει την Κυριακή 28 Ιουλίου με τέλεση Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας στις 7 το απόγευμα.

Προηγούμενο Άρθρο

Η Κάριτας Ευρώπης καλεί την Ε.Ε. και τα Κράτη Μέλη να θέσουν ως προτεραιότητα την αντιμετώπιση της παιδικής φτώχειας

Επόμενο Άρθρο

Πάντοτε έτοιμοι να στηρίξετε με το λόγο και το έργο την Ιεραποστολή της Εκκλησίας

You might be interested in …

tin_jun_02

Πανήγυρη Αγίας Τριάδας στον Κάμπο Τήνου

Γιορτάστηκε η Αγία Τριάδα στην ομώνυμη Καθολική Ενορία Κάμπου Τήνου την Κυριακή 19 Ιουνίου 2011, με τέλεση Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας και με συμμετοχή πολλών πιστών και φίλων των ενοριτών. Ο Αρχιεπίσκοπος π. Νικόλαος συλλειτούργησε με […]

Εγκαίνια του Καθολικού Ενοριακού Ναού της Μεταστάσεως της Θεοτόκου στη Μυτιλήνη της Λέσβου

ΚΑΘΟΛΙΚΗ AΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΗ ΝΑΞΟΥ-ΤΗΝΟΥ-ΑΝΔΡΟΥ-ΜΥΚΟΝΟΥ ΚΑΘΟΛΙΚΗ ΕΠΙΣΚΟΠΗ ΧΙΟΥ   ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ   Έχουμε τη χαρά να σας ανακοινώσουμε ότι τα εγκαίνια του Καθολικού Ενοριακού Ναού της Μεταστάσεως της Θεοτόκου στη Μυτιλήνη της Λέσβου (οδός Ερμού), θα γίνουν την […]