20 Μαΐου 2024
Expand search form

Ειδήσεις από την Καθολική Εκκλησία στην Ελλάδα

Προσευχηθείτε για αυτούς που υποφέρουν από τη φρίκη του πολέμου

Ο Πάπας Φραγκίσκος καλεί τους Χριστιανούς να προσευχηθούν για όλους τους ανθρώπους που υποφέρουν από τη φρίκη του πολέμου και να επικαλεστούν την ειρήνη για τον κόσμο μας.

«Για άλλη μια φορά, αδελφοί και αδελφές, ανανεώνω την πρόσκλησή μου να προσευχηθούμε για τους ανθρώπους που υποφέρουν από τη φρίκη του πολέμου στην Ουκρανία και τους Αγίους Τόπους, καθώς και σε άλλα μέρη του κόσμου».

Ο Πάπας Φραγκίσκος έκανε αυτή την πρόσκληση στο τέλος της Γενικής Ακρόασης της Τετάρτης στην πλατεία του Αγίου Πέτρου.

Χαιρετώντας τους ιταλόφωνους προσκυνητές, ο Πάπας επανέλαβε τη συνεχή έκκλησή του για ειρήνη.
«Ας προσευχηθούμε για την ειρήνη!» είπε. «Ας ζητήσουμε από τον Κύριο το δώρο της ειρήνης».

Ο Πάπας Φραγκίσκος είπε ο ίδιος αυτά τα λόγια, παρά το γεγονός ότι είχε ζητήσει από τον π. Pierluigi Giroli, να διαβάσει την κατήχηση και τους χαιρετισμούς του στους προσκυνητές.

Καθώς άρχισε η ακρόαση, ο Πάπας ανέφερε ότι υπέφερε ακόμη από τις συνέπειες ενός κρυολογήματος.

Συνεχιζόμενη «φρίκη» του πολέμου

Στην έκκλησή του, ο Άγιος Πατέρας αναφέρθηκε συγκεκριμένα στην Ουκρανία και τους Αγίους Τόπους.
Τα ουκρανικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι συνεχείς επιθέσεις μη επανδρωμένων αεροσκαφών από τις ρωσικές δυνάμεις έπληξαν διάφορες ουκρανικές πόλεις το βράδυ της Τρίτης, συμπεριλαμβανομένων των περιοχών του Κιέβου και της Οδησσού.

Στη Γάζα, ο αριθμός των νεκρών συνεχίζει να αυξάνεται, με τον αριθμό των Παλαιστινίων θυμάτων να ξεπερνά τις 30.700 από την έναρξη της χερσαίας επίθεσης του ισραηλινού στρατού.

Τα στοιχεία αυτά προέρχονται από το υπουργείο Υγείας της Λωρίδας της Γάζας που διοικείται από τη Χαμάς, το οποίο αναφέρει περίπου 72.150 τραυματίες από τις 7 Οκτωβρίου, με 86 νεκρούς και 113 τραυματίες τις τελευταίες 24 ώρες.

Η πορεία της Τεσσαρακοστής

Κατά τη γενική ακρόαση, ο Πάπας Φραγκίσκος κάλεσε επίσης τους Χριστιανούς να συνεχίσουν με πίστη την πορεία της Τεσσαρακοστής προς το Πάσχα.

«Σε αυτές τις ημέρες της Τεσσαρακοστής», είπε, «συνεχίστε με θάρρος τις προσπάθειές σας να απελευθερωθείτε από όλα όσα σκεπάζουν τη ζωή σας, ώστε να επιστρέψετε με όλη σας την καρδιά στον Θεό, ο οποίος μας αγαπά με αιώνια αγάπη».

Προηγούμενο Άρθρο

Η πρόσβαση στην άμβλωση κατοχυρώθηκε στο Γαλλικό Σύνταγμα

Επόμενο Άρθρο

Εξόδιος Ακολουθία αδελφής Esperance Χατζηπαναγιώτου

You might be interested in …

Βιβλίο: Τι λεεί η Βίβλος για την Ευσπλαχνία

ΤΙ ΛΕΕΙ Η ΒΙΒΛΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΥΣΠΛΑΧΝΙΑ Του PierreGibert. Μετάφραση στα ελληνικά: π. Θεόδωρος Κοντίδης. Είναι ο Θεός ευσπλαχνικός; Είναι δίκαιος κριτής; Είναι αυστηρός παιδαγωγός; Ή μήπως είναι ένας αυθαίρετος δικαστής; Αυτά τα ερωτήματα επανέρχονται […]

Φιλιππινέζος ιερέας ζητά από τις τράπεζες να σταματήσουν τη χρηματοδότηση ρυπογόνων βιομηχανιών

Ιερέας από τις Φιλιππίνες ταξιδεύει σε όλη την Ευρώπη για να μιλήσει σε κορυφαίες τράπεζες, ζητώντας να διακόψουν τους δεσμούς τους με ρυπογόνες βιομηχανίες στην πατρίδα του. Ο πατέρας Edwin Gariguez, γνωστός περιβαλλοντολόγος, βρίσκεται σε […]

Καθολικές Οργανώσεις συνεχίζουν να πιέζουν για την προστασία της δημιουργίας

Με συμβιβαστική συμφωνία ολοκληρώθηκε στη Μαδρίτη η 25η ετήσια Σύνοδος του ΟΗΕ για το Κλίμα γνωστή και ως COP 25. Η ατολμία που επέδειξαν οι μεγάλες χώρες στην λήψη δραστικών μέτρων προκάλεσε επικρίσεις από τις […]