18 Μαΐου 2024
Expand search form

Ειδήσεις από την Καθολική Εκκλησία στην Ελλάδα

Σαντορίνη: Κυριακή του Χριστού Βασιλέως

      Στις 26 Νοεμβρίου 2017, Κυριακή του Χριστού Βασιλέως, η Καθολική μας Κοινότητα στη Σαντορίνη έζησε μία ξεχωριστή ημέρα δοξολογίας στο Χριστό Βασιλέα του Σύμπαντος, γιατί αυτήν την ημέρα 17 πιστοί έλαβαν (7 παιδιά) την Πρώτη Κοινωνία και (10 έφηβοι) το Μυστήριο του Χρίσματος. Τα Μυστήρια τελέστηκαν από τον Επίσκοπο Σύρου, Θήρας και Κρήτης, Σεβασμιότατο Πέτρο Στεφάνου, ο οποίος με κατάλληλο για την περίπτωση λειτουργικό και διδακτικό λόγο απευθύνθηκε ως καλός ποιμένας στα παιδιά και τους εφήβους. 

     Στην Ιεροτελεστία συμμετείχε και ο π. Ardian, Αλβανός ιερέας ορισμένος ως υπεύθυνος από την Καθολική Ιεραρχία της Αλβανίας για την ποιμαντική φροντίδα των Αλβανών πιστών ανά την Υφήλιο. Τον ευχαριστούμε για την αποτελεσματική παρουσία του και του ευχόμαστε καλή επιτυχία στο δύσκολο ποιμαντικό αυτό έργο του.

    Όλη η τελετή της Θείας Λειτουργίας και των Μυστηρίων πλαισιώθηκε με λειτουργικούς ύμνους  που με ευλάβεια  έψαλε το πολυπληθές εκκλησίασμα συνοδευόμενο στο αρμόνιο από τον κύριο Νίκο Πατρικιάνο, λαμπρύνοντας κατά το δυνατόν τη δοξολογία στο Χριστό Βασιλέα του Ουρανού και της Γης και Σωτήρα όλων των ανθρώπων ως έκφραση της βαθειάς πίστης μας, κατά το παράδειγμα των ευσεβών προγόνων μας στην άπειρη αγάπη και ευσπλαχνία του Πανάγαθου Θεού Πατέρα μας.

   Θερμά ευχαριστούμε τις αγαπητές σε όλους μας και σεβαστές  Αδελφές της Μητέρας Τερέζας, Ιεραπόστολοι της Αγάπης,  αδ. Marietta, Επαρχιακή Ηγουμένη των Αδελφών στην Ελλάδα, FYROM, Aλβανία, Κόσοβο, (από Αλβανία-Μοναχική Κοινότητα Τιράνων), αδ. Zoja (από  Αλβανία- Moναχική Κοινότητα Αθήνας), αδ. Cristina (από  Ιταλία- Μοναχική Κοινότητα FYROM), αδ. Αlma Lucia (από Ισπανία- Μοναχική Κοινότητα Σκούταρι Αλβανίας), οι οποίες με την επίσκεψή τους στη Σαντορίνη συνέβαλαν εξαιρετικά στην κατάλληλη προετοιμασία των παιδιών και των εφήβων που ήθελαν να λάβουν τα Μυστήρια της Θείας Ευχαριστίας και του Χρίσματος, με επισκέψεις στα σπίτια διαφόρων οικογενειών, κυρίως Αλβανών πιστών, κατηχώντας στην «κατ’ Οίκον»  Εκκλησία μικρούς και μεγάλους. Συμπληρώνουμε και τη ζωντανή συμμετοχή των παραπάνω Αδελφών στην ψαλμωδία, καθ’ όλην τη διάρκεια της Ιεροτελεστίας.

   

    Οι Αδελφές της Μητέρας Τερέζας, Ιεραπόστολοι της Αγάπης θα παραμείνουν ακόμα  για χρονικό διάστημα δεκαπέντε περίπου ημερών στη Σαντορίνη για να ολοκληρώσουν τις επισκέψεις τους στα σπίτια των ενοριτών μας και κυρίως των Αλβανών αδελφών μας, συνεχίζοντας το κατηχητικό τους έργο στις οικογένειες της Ενορίας μας. Για όλο αυτό το πολυδιάστατο ποιμαντικό έργο τους αυτήν τη φθινοπωρινή περίοδο, τις ευχαριστούμε από το βάθος της καρδιάς μας και υποσχόμαστε ότι θα τις συνοδεύουμε στην καθημερινή ιεραποστολή τους στο πλευρό των φτωχών και αδυνάτων αδελφών μας με τη θερμή παρακλητική προσευχή μας προς τον Τριαδικό Θεό μας, Πατέρα, Υιό και Άγιο Πνεύμα.

   Μετά το πέρας της Ιεροτελεστίας συγκεντρώθηκαν οι πιστοί στην αίθουσα και το προαύλιο της Ενορίας μας, όπου ο αγαπητός και σεβαστός μας Εφημέριος π. Φραγκίσκος Ρόμπλες, μαζί με τους συνεργάτες του-ενορίτες, πρόσφερε εύγευστα εδέσματα σε όλους τους παρευρισκόμενους, ολοκληρώνοντας μ’ αυτήν τη γενναιόδωρη χειρονομία την πανηγυρική αυτή τελετή της ολοκλήρωσης του Λειτουργικού Έτους. Τους ευχαριστούμε θερμά και ευχόμαστε ολόψυχα στον σεβαστό Εφημέριό μας να συνεχίζει να μας στηρίζει στο δρόμο της πίστης μας με εμπνευσμένη από το Πανάγιο Πνεύμα ιεραποστολική δράση.

   Ολοκληρώνουμε τη σύντομη αυτή αναφορά στον πανηγυρικό εορτασμό του Χριστού Βασιλέα και στην τέλεση των Μυστηρίων της Θείας Ευχαριστίας και του Χρίσματος στην Ενορία του Αγίου Ιωάννη του Προδρόμου στη Σαντορίνη, με την ικεσία στον Κύριο μας Ιησού Χριστό και την Παναγία Μητέρα Του για την πνευματική καρποφορία και κοινωνική ευημερία των Χριστιανικών Κοινοτήτων σε όλον τον Ελλαδικό Χώρο. Ευχόμαστε σε όλους τους αναγνώστες αυτού του δελτίου, η «Περίοδος του Ερχομού» που ξεκινάει να δώσει την ευκαιρία της καλής  πνευματικής προετοιμασίας για τη μεγάλη γιορτή των Χριστουγέννων, ευχόμενοι συγχρόνως με χριστιανική αγάπη «Καλά Χριστούγεννα και ευτυχισμένο το Νέο Έτος, 2018».

 

Σαντορίνη, 1/12/2017                                                                    Εκ μέρους των ενοριτών,

                                                                                                            Νίκος Πατρικιάνος

                                                                                                            Ιζαμπέλ Ξαγοράρη

 

ΧΡΙΣΤΟΣ ΝΙΚΑ, ΧΡΙΣΤΟΣ ΒΑΣΙΛΕΥΕΙ

CHRISTUS VINCΙT, CHRISTUS REGNAT

 

Προηγούμενο Άρθρο

Δράσεις της Κάριτας Ελλάς στη Μάνδρα Αττικής

Επόμενο Άρθρο

5 Δεκεμβρίου: Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντισμού. Μήνυμα του Αρχιεπισκόπου Καθολικών Αθηνών

You might be interested in …

Χριστουγεννιάτικο Μήνυμα του σεβ. Πέτρου, Επισκόπου Σύρου-Θήρας Κρήτης

Μήνυμα Επισκόπου π. Πέτρου Στεφάνου Χριστούγεννα 2023 Αγαπητοί μου αδελφοί και αδελφές, «Η ειρήνη είναι αξία και οικουμενική υποχρέωση και βρίσκει τα θεμέλιά της στη λογική και ηθική τάξη της κοινωνίας, που έχει τις ρίζες […]

p.nikos

Ένας χρόνος χωρίς τον Δον Νίκο. 14 Οκτωβρίου 2010 – 14 Οκτωβρίου 2011

Πέρασε ένας χρόνος από το θάνατο του π. Νίκου Κοκκαλάκη, Γενικού Βικαρίου της Καθολικής Επισκοπής Θήρας και Εφημερίου του Καθεδρικού Ιερού Ναού Αγίου Ιωάννου Βαπτιστού στη Σαντορίνη. Το Σάββατο 15 Οκτωβρίου έγινε το ετήσιο μνημόσυνο […]

Christian_cross

– Aπεβίωσε ο Γεν. Βικάριος της Καθολικής Επισκοπής Θήρας Παν/τατος π. Νικόλαος Κοκκαλάκης [2010]

Την Πέμπτη 14 Οκτωβρίου απεβίωσε στην Αθήνα ο Γενικός Βικάριος της Καθολικής Επισκοπής Θήρας και Εφημέριος της Ενορίας του Αγίου Ιωάννου του Βαπτιστού Παν/τατος π. Νικόλαος Κοκκαλάκης. Η κηδεία του έγινε στη Σαντορίνη το Σάββατο […]