2 Ιουλίου 2024
Expand search form

Ειδήσεις από την Καθολική Εκκλησία στην Ελλάδα

Στο Μπαχρέιν ο πάπας Φραγκίσκος

Ο πάπας Φραγκίσκος αναχώρησε την Πέμπτη 03 Νοεμβρίου για το Αποστολικό του ταξίδι στο Βασίλειο του Μπαχρέιν, σηματοδοτώντας το 39ο Αποστολικό του ταξίδι στο εξωτερικό και την 58η χώρα που έχει επισκεφθεί ως Πάπας.

Ο Άγιος Πατέρας αναχώρησε από τη Ρώμη με πτήση της ITA Airways με προορισμό το κράτος του Περσικού Κόλπου στη Μέση Ανατολή για την επίσκεψή του από τις 3 έως τις 6 Νοεμβρίου.

Ο Πάπας αποδέχθηκε την πρόσκληση να επισκεφθεί τη χώρα που του απηύθυνε ο βασιλιάς του Μπαχρέιν, Χαμάντ μπιν Ισα Αλ Χαλίφα, και η τοπική Εκκλησία. Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του, θα συμμετάσχει στο Φόρουμ Διαλόγου του Μπαχρέιν και θα συναντηθεί με το μικρό καθολικό ποίμνιο της χώρας δείχνοντας την εγγύτητά του και το ενδιαφέρον του για την ζωή και την δράση του.

Συνάντηση με οικογένειες προσφύγων

Πριν αναχωρήσει για το αεροδρόμιο το πρωί της Πέμπτης, ο πάπας Φραγκίσκος συναντήθηκε με τρεις οικογένειες Ουκρανών προσφύγων που φιλοξενούνται από ιταλικές οικογένειες στο Casa Santa Marta.

Η μία από αυτές είναι η σύζυγος ενός ορθόδοξου ιερέα, μαζί με τα δύο παιδιά της ηλικίας 18 και 14 ετών, από την περιοχή Kropyvnytskyi, 150 χιλιόμετρα από το Mykolaiv. Ο σύζυγός της και ο ενήλικος γιος της έχουν μείνει πίσω στην Ουκρανία. Η δεύτερη οικογένεια είναι μια 30χρονη μητέρα με δύο κόρες ηλικίας 4 και 7 ετών, η οποία εγκατέλειψε την εν μέρει κατεχόμενη πόλη και περιοχή Ζαπορίζια, ενώ η τρίτη οικογένεια είναι μια 53χρονη γυναίκα με έναν 13χρονο γιο με βαριά αναπηρία και μια 73χρονη μητέρα από το Κίεβο.

Τις οικογένειες των προσφύγων συνόδευε ο παπικός ελεημοσυνάριος, καρδινάλιος Konrad Krajewski.

Ευκαιρία για την προώθηση της αδελφοσύνης και της ειρήνης

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στην Προσευχή ‘Άγγελος Κυρίου της Ημέρας των Αγίων Πάντων την 1η Νοεμβρίου, ο Πάπας εξέφρασε την ελπίδα ότι «κάθε συνάντηση και εκδήλωση θα μπορούσε να είναι μια γόνιμη ευκαιρία για την προώθηση, στο όνομα του Θεού, της αδελφοσύνης και της ειρήνης».

Σε συνέντευξή του στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης του Βατικανού, ο Αρχι-γραμματέας της Αγίας Έδρας, Καρδινάλιος Pietro Parolin δήλωσε ότι το Αποστολικό Ταξίδι του Πάπα είναι ένα σημάδι ελπίδας και διαλόγου σε μια τραγική στιγμή της ιστορίας.

Ο καρδινάλιος Παρολίν τόνισε ότι «σε έναν κόσμο που χαρακτηρίζεται από εντάσεις, αντιθέσεις και συγκρούσεις», η επίσκεψη του Πάπα και οι εκδηλώσεις στο Μπαχρέιν στις οποίες θα συμμετάσχει αποτελούν «ένα μήνυμα ενότητας, συνοχής και ειρήνης».

Προηγούμενο Άρθρο

Τελική συνάντηση προγράμματος REMAP

Επόμενο Άρθρο

«Ακόμα και οι Χριστιανοί μπορεί να μετατρέψουν τον Θεό σε ένα είδωλο», του σεβαμ. Ιωάννη Σπιτέρη

You might be interested in …

Πάπας Φραγκίσκος: ακούστε τις κραυγές των φτωχών χωρίς «αν», «αλλά» και «ίσως»

Το μήνυμα του Πάπα για την Πρώτη Παγκόσμια Ημέρα των Φτωχών, που θα γιορταστεί στις 19 Νοεμβρίου, είναι μια πρόσκληση για “μοίρασμα”, όχι για αγάπη μόνο στα λόγια αλλά με έργα και δράσεις, όπως έκανε […]

Σύνοδος. Μεταστροφή στην ακρόαση

Τα μέλη της Συνόδου συγκεντρωμένα στην αίθουσα Παύλος ΣΤ’ στην Αγία Έδρα πριν την έναρξη των εργασιών προσευχήθηκαν ξανά για την ειρήνη. Τα θέματα που απασχόλησαν τις εργασίες και όπως αυτά παρουσιάσθηκαν στην ενημέρωση του […]

Οι Κορεάτες Καθολικοί βλέπουν την “ειρήνη και τη συμφιλίωση” ως κλήση

Οι Καθολικοί στη Νότια Κορέα εργάζονται για να ξεπεράσουν τις συγκρούσεις του παρελθόντος και να προχωρήσουν προς την επίτευξη μόνιμης ειρήνης στην κορεατική χερσόνησο. Η Επιτροπή Συμφιλίωσης της Αρχιεπισκοπής της Σεούλ διοργάνωσε ένα ειδικό φόρουμ […]