20 Μαΐου 2024
Expand search form

Ειδήσεις από την Καθολική Εκκλησία στην Ελλάδα

Συνάντηση Αρχιεπισκόπου Ιωσήφ με Δήμαρχο Ανατολικής Σάμου Γεώργιο Στάντζο

Θερμή υποδοχή επιφύλαξε στον Αρχιεπίσκοπο Νάξου Τήνου και Αποστολικό Τοποτηρητή Χίου – Σάμου – Λέσβου π. Ιωσήφ Πρίντεζη ο Δήμαρχος Ανατολικής Σάμου κ. Γεώργιος Στάντζος στο Δημοτικό Μέγαρο, στην πόλη της Σάμου, την Παρασκευή 18 Φεβρουαρίου 2022.

Ο κ. Δήμαρχος παρουσίασε τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Σάμος, ακόμη και σήμερα, από τον σεισμό του 2020, και το πέρασμα των προσφύγων και των μεταναστών από το Βαθύ.

Συζήτησαν για την κατάσταση της «Καθολικής Εκκλησίας» στο λιμάνι της Σάμου και τις ενέργειες που έχουν γίνει κυρίως από το Δήμο ώστε να σωθεί αυτό το μνημείο που έχει πληγεί από τον σεισμό αλλά και το χρόνο. Οι δύο ταγοί αντάλλαξαν δώρα και εξέφρασαν την διαθεσιμότητά τους στο να βοηθήσουν ο ένας το έργο του άλλου.

Προηγουμένως, ο Σεβασμιότατος έγινε δεκτός από τον Δήμαρχο Δυτικής Σάμου κ. Αλέξανδρο Λυμπέρη στο Καρλόβασι. Συζήτησαν για τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει αυτός ο νεοσύστατος Δήμος, τα προβλήματα που προκάλεσε ο σεισμός του 2020, ιδιαιτέρως στους ναούς της πόλης, για την Καθολική κοινότητα της περιοχής και άλλα θέματα κοινού ενδιαφέροντος.

Μετά το μεσημέρι ο Αρχιεπίσκοπος επισκέφτηκε τον Αντιπεριφερειάρχη Νομού Σάμου κ. Βασίλειο Πανουράκη.

Συζητήθηκαν θέματα που αφορούν το Βόρειο Αιγαίο και την Επισκοπή Χίου – Λέσβου – Σάμου. Η πρώτη αυτή συνάντηση γνωριμίας ήταν πολύ εγκάρδια και ο κ. Πανουράκης εξέφρασε την προθυμία του να συνδράμει την Εκκλησία μας στις ανάγκες της.

Πηγή: kantam.gr

Προηγούμενο Άρθρο

Ελληνίδα Πρέσβης στην Αγία Έδρα

Επόμενο Άρθρο

Μαδρίτη: Διεθνές Οικουμενικό Συνέδριο της Καθολικής Ιεραρχίας της Ισπανίας

You might be interested in …

Έναρξη του Ιωβηλαίου Έτους της Ευσπλαχνίας στη Νάξο

  Όπως είχε προγραμματιστεί, η έναρξη του Ιωβηλαίου έτους για την Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Άνδρου-Μυκόνου έγινε την Τρίτη 8 Δεκεμβρίου 2015 στη Μητρόπολή της στη Νάξο με την παρουσία του Αρχιεπισκόπου μας π. Νικολάου.   Την […]

Χριστουγεννιάτικο Μήνυμα του σεβ. Νικολάου, Αρχιεπισκόπου Νάξου-Τήνου-Άνδρου-Μυκόνου

† ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΚΑΘΟΛΙΚΟΣ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΝΑΞΟΥ- ΠΑΡΟΥ- ΤΗΝΟΥ-ΑΝΔΡΟΥ-ΜΥΚΟΝΟΥ ΕΠΙΣΚΟΠΗΣ -ΧΙΟΥ-ΛΕΣΒΟΥ-ΣΑΜΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΠΑΝΤΟΣ ΑΙΓΑΙΟΥ   Αγαπητοί μου αδελφοί και αδελφές, Σας εύχομαι κάθε καλό, αλλά προπάντων σας εύχομαι να ζήσετε τα φετινά Χριστούγεννα με διαφορετικό τρόπο από […]

Χηρεύουσα Αποστολική Έδρα: Συνέντευξη με τον σεβτο Αρχιεπίσκοπο Νάξου Τήνου κ.κ. Νικόλαο

  Ενώ διανύουμε τις πρώτες ημέρες των προκαταρκτικών συνελεύσεων των καρδιναλίων στη Ρώμη που θα οδηγήσουν στο Κονκλάβιο και την εκλογή νέου Πάπα, τα σενάρια στον τύπο, ελληνικό και ξένο, συνεχίζουν σχετικά με τους «πραγματικούς» […]