21 Μαΐου 2024
Expand search form

Ειδήσεις από την Καθολική Εκκλησία στην Ελλάδα

Συνάντηση εκπροσώπων Κάριτας των Βαλκανίων στην Μυτιλήνη, 15 – 18 Απριλίου 2024

Κατά την ολοκλήρωση του πρώτου κύκλου του Περιφερειακού Προγράμματος για την Μετανάστευση (REMAP), η Κάριτας Ελλάς φιλοξένησε την τελευταία συνάντηση των εκπροσώπων του δικτύου στο νησί της Λέσβου.

Το REMAP ξεκίνησε να υλοποιείται τον Σεπτέμβριο του 2021 από τις Κάριτας των Βαλκανίων και της Τουρκίας, με τη χρηματοδότηση των Κάριτας Ιταλίας και Ισπανίας, με κύριο στόχο την ένταξη μεταναστευτικών πληθυσμών στις κοινωνίες μας. Η Κάριτας Ελλάς, μέσω των τοπικών κοινοτήτων της, πραγματοποίησε ποικίλες δράσεις συμπερίληψης και επένδυσε στην ενδυνάμωση του δικτύου της, προκειμένου αυτό να ανταποκρίνεται πιο αποτελεσματικά στις πολυάριθμες ανάγκες της χώρας.

Στη συνάντηση συμμετείχαν εκπρόσωποι των Κάριτας Αλβανίας, Βουλγαρίας, Ιταλίας, Μαυροβουνίου και Τουρκίας, καθώς και η Υπεύθυνη Συνηγορίας της Κάριτας Ευρώπης για θέματα μετανάστευσης. Κατά τη διάρκεια αυτής, οι συμμετέχοντες πραγματοποίησαν επίσκεψη στην Κλειστή Ελεγχόμενη Δομή προσφύγων (ΚΕΔ) στο νησί, ενημερώθηκαν για τις δράσεις της Κάριτας τόσο εντός όσο κι εκτός αυτής, και επισκέφθηκαν το Κοινωνικό Κέντρο στη Μυτιλήνη, το οποίο ξεκίνησε τη λειτουργία του τον Μάρτιο του 2022 με την υποστήριξη του REMAP. Τέλος, διεξήχθησαν διαβουλεύσεις σχετικά με τη συνέχεια του Προγράμματος, καθώς κρίθηκε ότι η αξία του για τις οργανώσεις Κάριτας που συμμετείχαν ήταν μεγάλη.

Σε έναν κόσμο όπου οι ανάγκες των κοινωνιών μας ολοένα και αυξάνονται, είναι πλέον σαφές ότι προγράμματα που προάγουν τη συμπερίληψη σε πνεύμα συνεργασίας και ένωσης των δυνάμεών είναι ζωτικής σημασίας για οργανώσεις όπως η Κάριτας, που αγωνίζονται παγκοσμίως για το κοινό καλό.

Η ομάδα της Κάριτας Ελλάς

Προηγούμενο Άρθρο

Παππούδες και εγγόνια θα βρεθούν μαζί με τον Πάπα Φραγκίσκο για την εκδήλωση του Απριλίου

Επόμενο Άρθρο

Κοινός εορτασμός του Πάσχα στην Ελλάδα

You might be interested in …

Δήλωση της Κάριτας Ευρώπα (Caritas Europa) με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων

  ΚΑΡΙΤΑΣ ΕΛΛΑΣ          ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΗΣ ΚΑΘΟΛΙΚΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΜΕΝΟ, ΜΚΟ Δήλωση της Κάριτας Ευρώπα (Caritas Europa) με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων   H ΕΕ κοιτάζει πραγματικά κάθε άνθρωπο ως […]