18 Μαΐου 2024
Expand search form

Ειδήσεις από την Καθολική Εκκλησία στην Ελλάδα

Συνάντηση Κατηχητικών Τμημάτων των Ενοριών της Αθήνας

Εν όψει της μεγάλης εορτής του Πάσχα, η Αρχιεπισκοπή Καθολικών Αθηνών οργάνωσε την καθιερωμένη συνάντηση των κατηχητικών τμημάτων όλων των Ενοριών της Αθήνας, την Κυριακή 26 Μαρτίου 2023 στους πανέμορφους και φιλόξενους χώρους του Δημοτικού της Ελληνογαλλικής Σχολής Ουρσουλινών στο Μαρούσι με συμμετοχή παιδιών νηπιακής έως εφηβικής ηλικίας καθώς και γονέων.

Με θέμα «Ο Δρόμος του Σταυρού», οι δραστηριότητες της ημέρας πλαισιώθηκαν με οργανωμένες δράσεις ανά ηλικία, τις οποίες επιμελήθηκαν τα μέλη της Κατηχητικής Επιτροπής της Αρχιεπισκοπής μας, Μαρία Ρούσσου, Αντωνία Ζαλώνη, Μαρία Πρίντεζη, Μαρία Κοκκαλάκη και κορυφώθηκαν με τη Θεία Λειτουργία.

Η ημέρα μας ξεκίνησε με την Ευλογία από τον Αρχιεπίσκοπο Καθολικών Αθηνών Σεβασμιότατο Θεόδωρο και συνεχίστηκε με παιχνίδι γνωριμίας στην αυλή του Σχολείου. Κατόπιν, τα παιδιά του Δημοτικού παρακολούθησαν μία προβολή με θέμα τον Δρόμο του Σταυρού, η οποία περιελάμβανε κείμενα προσαρμοσμένα στην ηλικία τους και δημιούργησαν αντίστοιχες χειροτεχνίες με τους κατηχητές τους, ενώ τα τμήματα των εφήβων τέλεσαν υπαίθριο Δρόμο του Σταυρού μελετώντας Ευαγγελικά Αποσπάσματα και Μαρτυρίες από τις εμπειρίες των μελών της Κοινότητας «Points Coeur – Το σπίτι της Καρδιάς». Παράλληλα, οι γονείς παρακολούθησαν ομιλία της θεολόγου κας. Αντωνίας Ζαλώνη με θέμα: «Πάσχα – Η ιστορία της Σωτηρίας του ανθρώπου».

Ακολούθησε χρόνος παιχνιδιού και κέρασμα, άφθονο για όλους, μικρούς και μεγάλους, χάρη στην πολύτιμη φροντίδα της αδ. Άννας Παλαμάρη.

Φυσικά, δεν θα μπορούσε να ολοκληρωθεί ομορφότερα μία τέτοια συνάντηση παρά με την τέλεση Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας, η οποία εμψυχώθηκε από τους μουσικούς της Ενορίας του Αγ. Ιωάννη στο Ψυχικό, κ. Πολύκαρπο Ρεμούνδο στην κιθάρα και κ. Άννα Απέργη στο αρμόνιο.

Ολοκληρώνοντας αυτή την πλούσια σε περιεχόμενο, εικόνες και χριστιανικά μηνύματα συνάντηση, τα παιδικά πρόσωπα γέμισαν με χαμόγελα και οι παιδικές ψυχές φωτίστηκαν με την αλήθεια του Χριστού, καθώς τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να πορευθούν μαζί με τον Χριστό στον δρόμο Του προς τον Γολγοθά και προς την Ανάσταση και να πάρουν μαζί τους το μήνυμά Του. Πράγματι, τα αναμνηστικά δωράκια, τα οποία δόθηκαν, αποτελούνταν από ένα μπρελόκ-ξύλινο σταυρό με την ευαγγελική φράση «Εγώ θα είμαι μαζί σας πάντα» (Μτ. 28, 20), προσφορά της Αρχιεπισκοπής μας και από ένα κρεμαστό μεταλλικό σταυρουδάκι με την υπόμνηση «Αν κάποιος φυλάξει το δικό Μου Φως, δεν θα βρεθεί σε σκοτάδι ποτέ – Εγώ είμαι το φως του κόσμου» (Ιω. 9, 5), ευγενική προσφορά της αδ. Άννας Παλαμάρη.

Ευχαριστούμε για την οργάνωση και τον συντονισμό τα μέλη της Κατηχητικής Επιτροπής Μαρία Ρούσσου, Αντωνία Ζαλώνη, Μαρία Κοκκαλάκη, καθώς και όλους τους συντελεστές και τους συμμετέχοντες, οι οποίοι βοήθησαν με κάθε τρόπο για την υλοποίηση και την επιτυχία αυτής της συνάντησης.

Ευχόμαστε Καλή Ανάσταση σε όλους!

Με αγάπη Χριστού
Ο Αρχιεπίσκοπος Καθολικών Αθηνών
Σεβασμιότατος Θεόδωρος

Τα μέλη της Κατηχητικής Επιτροπής

π. Βαρθαλίτης Ιωάννης
Ζαλώνη Αντωνία
Πρίντεζη Άννα-Μαρία
Κοκκαλάκη Μαρία
Ρούσσου Μαρία
Πρίντεζη Μαρία
Προηγούμενο Άρθρο

Ιερά Αρχιεπισκοπή Καθολικών Αθηνών, Υπαίθριος Δρόμος του Σταυρού 2023

Επόμενο Άρθρο

Η πίκρα και η θλίψη δεν πρέπει να μολύνουν τη ζωή μας

You might be interested in …

Νεκρώσιμη ακολουθία π. Γαβριήλ Μαραγκού τ.Ι

Την Πέμπτη 5 Μαΐου το ξημέρωμα απεβίωσε ο Σεβαστός και Αγαπητός σε όλους μας Ιησουίτης Ιερομόναχος π.Γαβριήλ  Μαραγκός Τ.Ι. Η Εξόδιος Ακολουθία τελέστηκε μέσα σε κλίμα συγκίνησης για την απώλειά του στον Ιερό Ναό Ιεράς […]