21 Νοεμβρίου 2024
Expand search form

Ειδήσεις από την Καθολική Εκκλησία στην Ελλάδα

Συναυλία της Χορωδίας της ΕΡΤ, για τα 40 χρόνια Προσφοράς & Αλληλεγγύης της Κάριτας Αθήνας

 

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η συναυλία χορωδιακής μουσικής των Μουσικών Συνόλων της ΕΡΤ για τα 40 χρόνια προσφοράς και αλληλεγγύης της Φιλανθρωπικής Οργάνωσης Κάριτας Αθήνας στην ελληνική κοινωνία, στην κατάμεστη αίθουσα του Φιλολογικού Συλλόγου «Παρνασσός».

Η εκδήλωση, πέραν του εορταστικού της χαρακτήρα, αποτέλεσε ευκαιρία για τη γνωστοποίηση του έργου της Οργάνωσης στο ευρύ κοινό, την απόδοση τιμής και ευγνωμοσύνης στους υποστηρικτές της και την ευαισθητοποίηση κι άλλων, συνδράμοντας ο καθένας με όποιο τρόπο επιθυμεί.

Η Χορωδία της ΕΡΤ ερμήνευσε διασκευές των γνωστότερων τραγουδιών από τον ελληνικό κινηματογράφο των Μίκη Θεοδωράκη, Σταύρου Ξαρχάκου και Μάνου Χατζιδάκι σε ενορχήστρωση Κωστή Κριτσωτάκη και συνοδεία πιάνου από τον Θάνο Μαργέτη, υπό τη διεύθυνση της Αθανασίας Κυριακίδου.

   

Τους προσκεκλημένους καλωσόρισε εκ μέρους του Δ.Σ. της Κάριτας Αθήνας το μέλος κα Ελένη Κάραμποττ, η οποία προσφωνώντας τους επίσημους προσκεκλημένους ανέφερε:

«Εξοχώτατε Αποστολικέ Νούντσιε

Σεβασμιότατε Αρχιεπίσκοπε Καθολικών Αθηνών, Πρόεδρε της Ιεράς Συνόδου της Καθολικής Ιεραρχίας της Ελλάδος & Πρόεδρε της Κάριτας Αθήνας 

Σεβασμιότατε πρώην Αρχιεπίσκοπε των εν Αθήναις Καθολικών

Σεβασμιότατε Αποστολικέ Τοποτηρητά των Αρμενίων Καθολικών στην Ελλάδα

Αιδεσιμολογιότατε, εκπρόσωπε του Αρχιεπισκόπου Αθηνών & Πάσης Ελλάδος

Αιδέσιμε, Εκπρόσωπε του  Προέδρου της Συνόδου της Ευαγγελικής Εκκλησίας της Ελλάδος

Εξοχώτατοι κύριοι πρέσβεις & Μέλη του Διπλωματικού Σώματος

Αξιότιμη κυρία Αντιδήμαρχε, εκπρόσωπε του Δημάρχου Αθηναίων

Αξιότιμε κύριε Αντιδήμαρχε Αθηναίων          

Σεβαστέ Αντιπρόεδρε της Κάριτας Ελλάς & της Κάριτας Αθήνας     

Σεβαστοί ιερείς

Σεβαστοί μοναχοί & Σεβαστές μοναχές  

Αξιότιμοι εκπρόσωποι της Caritas Italiana, του CRS (Catholic Relief Services), του LDS CHARITIES, των Maltesers και της Κάριτας Ελλάς

Αξιότιμοι εκπρόσωποι της ΕΡΤ, εκπαιδευτικών ιδρυμάτων, οργανισμών, ιδρυμάτων & φορέων

Εκλεκτοί μας προσκεκλημένοι,

Ο Πρόεδρος και τα Μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Κάριτας Αθήνας σας καλωσορίζουμε στην εκδήλωση για τα 40 χρόνια από την ίδρυση της οργάνωσης και σας εκφράζουμε τις πιο θερμές και ειλικρινείς μας ευχαριστίες για την τιμή που μας κάνατε με την παρουσία σας στην γιορτή μας, με τη συναυλία των Μουσικών Συνόλων της ΕΡΤ.

Απόψε θελήσαμε να θυμηθούμε και να μοιραστούμε μαζί σας το όραμα της οργάνωσης και το έργο της. Θελήσαμε να συνδέσουμε το παρελθόν με το παρόν, υποσχόμενοι ένα μέλλον για την Κάριτας Αθήνας, αντάξιο της μέχρι σήμερα προσφοράς της, αλλά προπαντός, να ευχαριστήσουμε όλους όσοι στάθηκαν και στέκονται αρωγοί της: τους χορηγούς, τους υποστηρικτές, τους δωρητές, τους εθελοντές και τους εργαζόμενους.

Σαράντα χρόνια Κάριτας Αθήνας: μνήμες, αναδρομές, πρωτοβουλίες και δράσεις, συνδεδεμένες με ιστορίες και ανάγκες συνανθρώπων μας, αλλά και με ώρες κρίσιμες, σε έκτακτα συμβάντα, φυσικές καταστροφές και κρίσεις, που δοκίμασαν την ελληνική κοινωνία και βρήκαν, από το μακρινό 1978 έως και σήμερα, χωρίς διακοπή, την οργάνωσή μας στην πρώτη γραμμή αρωγής και έμπρακτης αλληλεγγύης. Γιατί Κάριτας σημαίνει αγάπη.

Μας δίνεται η ευκαιρία να αποδώσουμε τιμή και να εκφράσουμε την βαθιά μας ευγνωμοσύνη σε εκείνους τους φωτισμένους ιερωμένους και λαϊκούς, που με ανιδιοτέλεια, αποφασιστικότητα και αγάπη πρωτοστάτησαν και εργάστηκαν για την ίδρυση και λειτουργία της, δημιουργώντας έναν θεσμό που άντεξε στις δυσκολίες, αναπτύσσεται καθημερινά και προοδεύει, ως ταπεινός συμπαραστάτης στην ανακούφιση όσων έχουν ανάγκη.

Ακόμη, ένα μεγάλο «ευχαριστώ» σε όλους τους δωρητές, χορηγούς και υποστηρικτές της, στο ευρωπαϊκό και διεθνές δίκτυο της Κάριτας, στα ιδρύματα, τους φορείς, τους οργανισμούς, τις εταιρείες, τα σχολεία, τα πανεπιστήμια, από την Ελλάδα και το εξωτερικό και σε όσους πίστεψαν και πιστεύουν στο πολυδιάστατο έργο της. Η βοήθεια και η προσφορά σας είναι ανεκτίμητες.

Δυστυχώς τα χρονικά περιθώρια του προγράμματος δεν μας επιτρέπουν να κάνουμε αναφορά στον καθένα ξεχωριστά, όπως θα επιθυμούσαμε. Για τον λόγο αυτό περιοριστήκαμε στην αναγραφή των λογοτύπων των χορηγών και υποστηρικτών μας, που είχατε την δυνατότητα να δείτε πριν λίγο στην οθόνη.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ και έκφραση ευγνωμοσύνης απευθύνουμε απόψε και στους ακούραστους εθελοντές -και είναι μεγάλος ο αριθμός, οι οποίοι βρέθηκαν και βρίσκονται πίσω από τις δράσεις και τις πρωτοβουλίες της οργάνωσης, που βοήθησαν και βοηθούν καθημερινά να γίνεται το όραμα πράξη.

Επιτρέψτε μας μια τελευταία, αλλά ιδιαίτερη μνεία και αναφορά στους συνεργάτες της βραδιάς, χωρίς την συνδρομή των οποίων δεν θα πραγματοποιείτο η συναυλία: στην ΕΡΤ, τα Μουσικά της Σύνολα, τον Καλλιτεχνικό τους Διευθυντή κ. Αναστάσιο Συμεωνίδη, την Χορωδία της, τον ενορχηστρωτή κ. Κωστή Κριτσωτάκη, τον πιανίστα κ. Θάνο Μαργέτη και την μαέστρο κα Αθανασία Κυριακίδου, που θα μας ταξιδέψουν στη μουσική και τα τραγούδια των μεγάλων συνθετών μας, Μίκη Θεοδωράκη, Σταύρου Ξαρχάκου και Μάνου Χατζιδάκι.

Σας ευχόμαστε μία ευχάριστη βραδιά».

     

Στη συνέχεια διαβάστηκε το μήνυμα του Πρόεδρου της Caritas Internationalis, Καρδινάλιου Luis Antonio Tagle, Αρχιεπισκόπου της Μανίλα, ο οποίος παρά την επιθυμία του δεν μπόρεσε να βρίσκεται στην εκδήλωση:

«Εκ μέρους όλων των οργανώσεων-μελών που αποτελούν την Συνομοσπονδία της Διεθνούς Κάριτας θα ήθελα να μεταφέρω τα εγκάρδια συγχαρητήριά μου στην Κάριτας Αθήνας  για την τεσσαρακοστή σας επέτειο.

Η μεγάλη, διεσπαρμένη σε όλο τον κόσμο οικογένεια της Κάριτας, γιορτάζει μαζί σας. Ευχαριστούμε όλοι μαζί τον Θεό για την πίστη Του σε εσάς και την αποστολή σας.

Χαράζουμε την ταυτότητά μας και την αποστολή μας ως Κάριτας, από Εκείνον, που είναι Αγάπη. Σας παρακαλώ να θυμάστε ότι φέρουμε το όνομα του Θεού σε ό,τι κάνουμε και σε ό,τι υποστηρίζουμε.

Θα ήθελα επίσης να ευχαριστήσω την Κάριτας Αθήνας, η οποία στηρίζει το όνομα της Εκκλησίας. Έχετε εκτελέσει την αποστολή σας αυτά τα 40 χρόνια μέσα στην κοινότητα των μαθητών του Χριστού.

Μέσα από τις δικές σας υπηρεσίες Αγάπης πολλοί μη-Χριστιανοί είδαν το πρόσωπο του Χριστού και βίωσαν την παγκόσμια αγάπη Του.

Σας παροτρύνω να συνεχίσετε να περπατάτε στο μονοπάτι Του, ειδικά μαζί με τους πρόσφυγες και τους μετανάστες που έρχονται στην αξιαγάπητη χώρα σας.

Συνεχίζοντας την αποστολή σας, ας γαλουχείται το έργο μας από το Λόγο του Κυρίου, την  Ευχαριστία, την προσευχή και το αιώνιο Έλεός Του. Σας υποσχόμαστε ότι θα προσευχόμαστε για εσάς.

Ο Θεός να σας ευλογεί και να σας φυλάττει στην Αγάπη του».

    

Στον χαιρετισμό του ο Αρχιεπίσκοπος Καθολικών Αθηνών & Πρόεδρος της Κάριτας Αθήνας, π. Σεβαστιανός Ροσσολάτος είπε:

«Με την Εγκύκλιο «Ο Θεός είναι Αγάπη», του έτους 2005, ο Πάπας Βενέδικτος 16ος μας λέει ότι είναι «τρία τα καθήκοντα της Εκκλησίας: η διάδοση του Λόγου του Θεού, η τέλεση των Μυστηρίων της σωτηρίας και η διακονία της αγάπης. Το ένα προϋποθέτει το άλλο, και δεν μπορούν να χωριστούν το ένα από το άλλο».

Διευκρινίζει μάλιστα ότι «η αγάπη δεν είναι για την Εκκλησία ένα είδος κοινωνικής συμπαράστασης, που θα μπορούσε να την αναθέσει σε άλλους, αλλά ανήκει στη φύση της Εκκλησίας, είναι έκφραση της ίδιας τής ουσίας της, έκφραση που δεν μπορεί να απαρνηθεί».

Ο ίδιος o Πάπας, με το Ιδιόβουλο «για τη Διακονία της Αγάπης» του έτους 2012, προσθέτει: «Στη φιλανθρωπική δραστηριότητα, τα καθολικά ιδρύματα δεν πρέπει να περιορίζονται σε απλή συλλογή ή διανομή κεφαλαίων, αλλά πρέπει πάντα να δίνουν ιδιαίτερη έμφαση στο άτομο που έχει ανάγκη και να ασκούν ένα πολύτιμο παιδαγωγικό ρόλο μέσα στη χριστιανική κοινότητα, καλλιεργώντας το πνεύμα του μοιράσματος, του σεβασμού και της αγάπης, σύμφωνα με το πνεύμα του Ευαγγελίου του Χριστού. Η φιλανθρωπική δραστηριότητα της Εκκλησίας δεν πρέπει να καταλήξει σε μια απλή οργάνωση πρόνοιας».

Γι’ αυτό και προτιμά η Εκκλησία, τη φιλανθρωπική της δράση να την ονομάζει «διακονία της αγάπης», διότι με αυτή τη δράση, δεν κάνει απλώς ένα έργο ωφέλιμο στους πάσχοντες, αλλά εκφράζει προς τα έξω τον ίδιο τον εαυτό της: κοινότητα που μαθαίνει να αγαπά και ενεργεί από αγάπη.

Σ’ αυτά τα 40 χρόνια ύπαρξης και δράσης της Εκκλησίας, μέσω της Κάριτας Αθήνας και των μελών της: των ενοριακών Κάριτας, πολλοί πάσχοντες αδελφοί μας ανακουφίστηκαν υλικά και πνευματικά. Δεν θα αξιολογήσομε εμείς το έργο που έγινε. Θα το κρίνει ο Θεός.

Εμείς όμως μπορούμε και πρέπει να εμπνεόμαστε από το ιδανικό μας, από αυτά που μας λέει ο Πάπας, και να επιδιώξουμε, μέχρι την επόμενη δεκαετία, να γίνουμε και στο πνεύμα και στα έργα, ακόμη περισσότερο «διακονία αγάπης».

Εκφράζω τις ευχαριστίες όσων ευεργετήθηκαν προς τους ευεργέτες των: προς εκείνους που πρόσφεραν τον οβολό τους (πρόσωπα ή Ιδρύματα) και εκείνους που πρόσφεραν ανιδιοτελώς τον χρόνο τους.

Ευχαριστώ όσους μας βοηθούν από το εξωτερικό, μέσα στη σημερινή οικονομική μας κρίση, για να συνεχίσομε να υπηρετούμε τον πάσχοντα αδελφό μας.

Ευχαριστώ την ΕΡΤ (Ελληνική Ραδιοφωνία-Τηλεόραση) που δέχτηκε γενναιόδωρα να στηρίξει τη σημερινή μας 40ή επέτειο με τη συναυλία, που πιστεύομε ότι θα μας ταξιδέψει σε εποχές που ζήσαμε και νοσταλγούμε.

Ευχαριστώ και όλους τους εδώ παρόντες, που στηρίζετε με την παρουσία σας το έργο της Κάριτας, και μας ενθαρρύνετε για μια νέα δεκαετία.

Ευχαριστώ κυρίως τον ουράνιο Πατέρα μας, που δεν παύει να μας φροντίζει, διεγείροντας την πίστη στη φτωχή μας καρδιά, ώστε να γινόμαστε εμείς, έστω και αμυδρά, μια παρουσία της Αγάπης Του μέσα στον ανθρώπινο πόνο».

 

   

Ο πρώην Αρχιεπίσκοπος των εν Αθήναις Καθολικών π. Νικόλαος Φώσκολος στον χαιρετισμό του τόνισε:

«Όταν, πριν από 30 χρόνια γιορτάζαμε τα πρώτα 10 χρόνια της Κάριτας Αθήνας, έγραψα δυό σύντομες σκέψεις στο περιοδικό της Κάριτας. Ξαναδιαβάζοντας σήμερα αυτό το κείμενο, βλέπω ότι δεν έχει χάσει την επικαιρότητά του, γι’ αυτό και το επαναλαμβάνω αλλάζοντας μόνο μια λέξη: στη θέση του δέκα βάζω τη λέξη σαράντα.

«Ο χρόνος κυλά γρήγορα, πολύ γρήγορα»…

Σαράντα χρόνια πέρασαν από τότε που, δειλά-δειλά κι ύστερα από προεργασία, άρχισε η τοπική μας Συντονιστική Επιτροπή Φιλανθρωπίας και Κοινωνικής Συμπαράστασης να προσαρμόζεται και να βαδίζει στα πρότυπα της Διεθνούς Κάριτας.

Όχι πως πριν έλειπε η φιλανθρωπία και η κοινωνική συμπαράσταση από την Εκκλησιαστική μας Επαρχία. Κάθε άλλο. Οργανώσεις, Ενορίες, Μοναχικές Κοινότητες κι άλλοι φορείς προσπαθούσαν με κάθε τρόπο, ανάλογα με τις περιστάσεις και τις συνθήκες, να μεταφέρουν έμπρακτα το Μήνυμα του Ευαγγελίου, την εντολή της αγάπης, στα μέλη εκείνα της Εκκλησίας και της Κοινωνίας που είχαν περισσότερη ανάγκη. Κι είναι άπειρα τα παραδείγματα που αποδεικνύουν ότι η φιλανθρωπία και η κοινωνική συμπαράσταση υπήρξε ένα από τα σπουδαιότερα μελήματα της τοπικής μας Εκκλησίας.

Τι έγινε, λοιπόν, πριν από σαράντα χρόνια; Τι άλλαξε;

Εφόσον από το 1976 η Ιεραρχία μας είχε πάρει την απόφαση να γίνει ολόκληρη η τοπική μας Εκκλησία μέλος της Διεθνούς Κάριτας, έπρεπε η απόφαση αυτή να υλοποιηθεί σε κάθε Εκκλησιαστική Επαρχία.

Έτσι το 1978 οργανώθηκε, στα πρότυπα της Διεθνούς Κάριτας η φιλανθρωπία και η κοινωνική συμπαράσταση σε επίπεδο Ενορίας και Αρχιεπισκοπής μέσα στην Εκκλησιαστική μας Επαρχία, ώστε η Κάριτας να είναι το συντονιστικό όργανο της αγαθοεργίας, η επίσημη έκφρασή της μέσα στην Αρχιεπισκοπή, κι έτσι το καλό να γίνεται κατά το δυνατόν καλύτερα.

Οι τέσσερες δεκαετίες, που συμπληρώθηκαν, δείχνουν ότι αρκετοί στόχοι της Κάριτας πραγματοποιήθηκαν, παρόλο που υπάρχει (και πρέπει να υπάρχει) μεγάλο περιθώριο για βελτίωση.

Η Εκκλησιαστική μας Επαρχία, χάρη στις επαφές με τη Διεθνή Κάριτας καθώς και με τις άλλες τοπικές Κάριτας, ιδιαίτερα της Ευρώπης, ένοιωσε να διευρύνονται οι ορίζοντές της. Αντιμετώπισε και αντιμετωπίζει νέες καταστάσεις, που πριν δεν ήταν τόσο έντονες στη χώρα μας (π.χ. η διακίνηση πληθυσμών, ιδιαίτερα προσφύγων). Το στενό τοπικιστικό πνεύμα αρχίζει να δίνει τη θέση του στην πραγματική καθολικότητα, που είναι ένα από τα χαρακτηριστικά της Εκκλησίας.

Το μέλλον, παρά τις αναπόφευκτες δυσκολίες, προβλέπεται ευοίωνο για την Κάριτας. Ιδιαίτερα μέσα στο πλαίσιο της Ενωμένης Ευρώπης, η μικρή μας αριθμητικά Κάριτας έχει να παίξει ένα σπουδαίο ρόλο, μεταφέροντας τη φωνή των πιο αδύνατων, με τα ειδικά πολλές φορές προβλήματα, στις συνελεύσεις των πιο ισχυρών, και δίνοντας μια νότα οικουμενισμού στις διεθνείς συναντήσεις».

Οι νέες καταστάσεις, για τις οποίες μιλούσα το 1988, ήρθαν και έγιναν περισσότερο έντονες την τελευταία δεκαετία. Η Κάριτας Αθήνας, με τη βοήθεια των εθελοντών, τη συμπαράσταση αδελφών Κάριτας του εξωτερικού και προ παντός με τη Χάρη του Θεού, μπόρεσε να αντιμετωπίσει τα νέα προβλήματα και να συνεχίσει το έργο της, το οποίο συχνά και επίσημα έχει αναγνωρισθεί από την ελληνική κοινωνία.

Εύχομαι, με το καλό, και στα πενήντα!»

 

Τέλος, στον χαιρετισμό του ο πρώην Αντιπρόεδρος & Διευθυντής της Οργάνωσης π. Ανδρέας Βουτσίνος ανέφερε:

«Στις 18 Φεβρουαρίου 1978, ο πρώην Αρχιεπίσκοπος μας π. Νικόλαος Φώσκολος με κάλεσε και μου ανέθεσε να οργανώσω την Κάριτας Αθήνας. Δύσκολο έργο, αφού κι εγώ δεν γνώριζα τι είναι Κάριτας, ποιος ήταν ο σκοπός και τα οράματά της.

Μαζί με  δυο λαϊκούς   δεχτήκαμε να αναλάβουμε αυτό το δύσκολο, αλλά και ευχάριστο έργο, που ήταν να φέρουμε σε πέρας την αποστολή μας,  περνώντας  από την απλή ενοριακή φιλανθρωπία σε μια οργανωμένη κοινωνική συμπαράσταση στις οικογένειες  που μαστίζονταν από την φτώχεια,  αλλά και στα αδέλφια μας που είχαν ανάγκη,  όχι από ελεημοσύνη, αλλά από κοινωνική δικαιοσύνη. 

Δυσκολίες πολλές συναντήσαμε στην προσπάθεια που κάναμε για να δημιουργήσουμε τη συντονιστική επιτροπή φιλανθρωπίας και κοινωνικής συμπαράστασης της Αρχιεπισκοπής μας με την ενοποίηση όλων των ενοριών και άλλων θεσμών και για να καταλάβουμε όλοι μας ότι μια υλική ή πνευματική συμπαράσταση πρέπει να είναι πραγματική και δίκαιη στο σύνολό της.

Με την πάροδο των ετών δημιουργήσαμε τομείς δράσεις: της Αιμοδοσίας, της Τρίτης Ηλικίας και της Ομάδας Κοινωνικής Υποστήριξης σε μοναχικά άτομα και σε  ασθενείς που βρίσκονται σε ιδρύματα και σε νοσοκομεία, καθώς και της Υποστήριξης προς τους Καθολικούς φυλακισμένους από διάφορες χώρες του κόσμου, που βρίσκονται μακριά από το κοινωνικό τους περιβάλλον.

Το 1981 διοργανώθηκε στην Αθήνα η 9η Ευρωπαϊκή Συνάντηση όλων των Κάριτας. Ήταν η αρχή για να ονομαστούν όλες οι φιλανθρωπικές επιτροπές των διαφόρων εκκλησιαστικών επαρχιών της Ελλάδας με το όνομα Κάριτας Αθήνας κλπ. χωρίς να χάνουν την αυτονομία τους. Δημιουργείται επίσης σε εθνικό επίπεδο η Κάριτας Ελλάς.

Το 2004 η Κάριτας Αθήνας ανέλαβε το Προσφυγικό  Έργο, το οποίο απαρτίζουν οι τρεις Κάριτας της Αττικής (Λατινόρρυθμοι, Ελληνόρρυθμοι και Αρμενόρρυθμοι). Το έργο αυτό μέχρι σήμερα προσφέρει υλική και πνευματική βοήθεια σε πρόσφυγες και μετανάστες ανεξάρτητα από φυλή, γλώσσα και θρησκεία, αλλά και σε Έλληνες, οι οποίοι λόγω της οικονομικής κρίσης αδυνατούν να ανταπεξέλθουν στις ανάγκες της καθημερινότητας.

Το προσφυγικό έργο  με γνώμονα την αρωγή, την ενεργό, έμπρακτη και οργανωμένη αλληλεγγύη φροντίζει για την κάλυψη βασικών και ζωτικών αναγκών των ταλαιπωρημένων από τον ξεριζωμό και την ανέχεια συνανθρώπων μας, καθώς και για την ενημέρωση, την ψυχοκοινωνική στήριξη ,την επιμόρφωση και τη βοήθεια τους σε πρακτικά προβλήματα.

Οι παραπάνω  δράσεις λειτουργούν σε σταθερή βάση, αν και υλοποιούνται παράλληλα διάφορες πρωτοβουλίες συμπαράστασης, με το βλέμμα στραμμένο στις ιδιαίτερες συνθήκες και καθημερινές ανάγκες και εξελίξεις.

Η Κάριτας Αθήνας στηρίζεται στον εθελοντισμό. Ο εθελοντισμός είναι η ολοκλήρωση της ανθρώπινης υπόστασης, αφού  προσφέρει υπηρεσία στους αναγκεμένους αδερφούς μας, δωρεάν, αγκαλιάζοντας τις δυσκολίες της ζωής τους.

Παράλληλα, συμμετέχει σε εθνικά και διεθνή προγράμματα, συνεργάζεται με φορείς, ΜΚΟ και με τις αντίστοιχες οργανώσεις της Ευρωπαϊκής και Διεθνούς Κάριτας. Επίσης,  επεκτείνει  τις δημόσιες σχέσεις μέσα στην κοινωνία  για να φανεί το έργο της Κοινωνικής και Ποιμαντικής δράσης της Καθολικής Εκκλησίας.

Η προσπάθεια αυτή στη διάρκεια των 40 χρόνων δείχνει ότι το έργο της αγάπης δεν μπορεί να σταματήσει διότι ο ίδιος ο Χριστός μας λέει ότι «στο πρόσωπο των φτωχών και των αδυνάτων είμαι Εγώ».

Γι’ αυτό λοιπόν ας προσπαθήσουμε όλοι μας να αγκαλιάσουμε τον άνθρωπο του πόνου, γιατί και ο Ιησούς διαμέσου του σταυρικού θανάτου του μας λύτρωσε με την Ανάσταση».

    

Ακολούθησε η προβολή ολιγόλεπτου βίντεο με τις δράσεις και το έργο της Κάριτας Αθήνας τα τελευταία 40 χρόνια και στη συνέχεια ξεκίνησε η συναυλία, η οποία διήρκεσε δύο ώρες περίπου, ταξιδεύοντας το κοινό στον μαγικό κόσμο της μουσικής, μέσα από τα αγαπημένα τραγούδια των μεγαλύτερων σύγχρονων Ελλήνων συνθετών, αναδύοντας συναισθήματα χαράς και νοσταλγίας!

Μετά την ολοκλήρωση της συναυλίας ο Αντιπρόεδρος & Διευθυντής της Κάριτας Αθήνας π. Ιωάννης Πάτσης ευχαρίστησε την ΕΡΤ, τη Χορωδία για την εξαιρετική απόδοση των τραγουδιών, την ταλαντούχο μαέστρο, τον πιανίστα και τον ενορχηστρωτή, καθώς και όλους όσοι παρευρέθηκαν, από την Ελλάδα και το εξωτερικό ανανεώνοντας το ραντεβού σε μια προσεχή εκδήλωση της Οργάνωσης!

Η βραδιά τελείωσε με κέρασμα όλων παρευρισκόμενων.

    

Η Κάριτας Αθήνας εκφράζει για μια ακόμη φορά την ευγνωμοσύνη της προς τους υποστηρικτές της εκδήλωσης:

Προηγούμενο Άρθρο

Ομιλία κατά την Πανήγυρη του Αγίου Διονυσίου και τον εορτασμό της 50ετηρίδας ιεροσύνης του Σεβ. Σεβαστιανού

Επόμενο Άρθρο

Αθήνα Έτος Αγίας Γραφής: Συναυλίας Θρησκευτικής Μουσικής με έργα εμπνευσμένα από την Παλαιά Διαθήκη

You might be interested in …

caritas-evl

Οι μεταναστευτικοί νόμοι πρέπει να σέβονται τα δικαιώματα των μεταναστών και των προσφύγων

ΚΑΡΙΤΑΣ ΕΛΛΑΣ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΜΕΝΟ   Οι μεταναστευτικοί νόμοι πρέπει να σέβονται τα δικαιώματα των μεταναστών και των προσφύγων             Από 16 ως 18 Μαΐου 2012, οι οργανώσεις της Κάριτας των χωρών της Μεσογείου συναντήθηκαν στο […]

Η Κάριτας Ευρώπης καλεί την Ε.Ε. να διασφαλίσει, αποτελεσματικά, το δικαίωμα οικογενειακής ζωής για όλους τους πρόσφυγες

  ΚΑΡΙΤΑΣ ΕΛΛΑΣ ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΗΣ ΚΑΘΟΛΙΚΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΜΕΝΟ, ΜΚΟ   Ανακοίνωση με αφορμή τη Διεθνή Ημέρα Προσφύγων – 20 Ιουνίου 2013   Η Κάριτας Ευρώπης καλεί την Ε.Ε. να διασφαλίσει, αποτελεσματικά, […]