19 Μαΐου 2024
Expand search form

Ειδήσεις από την Καθολική Εκκλησία στην Ελλάδα

Συνοδική Επιτροπή για τη Θεία Λατρεία

Από την περασμένη Δευτέρα συνεδρίασε στη Σύρο, υπό τη Προεδρία του Σεβασμιοτάτου Φραγκίσκου Παπαμανώλη, η Συνοδική Επιτροπή για τη Θεία Λατρεία, οι εργασίες της οποίας τελείωσαν σήμερα, Πέμπτη.

       Τις ημέρες αυτές διαμορφώθηκε το τελικό κείμενο της μετάφρασης της «Συνοπτικής Ακολουθίας των Ωρών» (Αίνοι, Μεσαία Ώρα, Εσπερινοί, Απόδειπνο). Την μετάφραση επιμελήθηκε ο βενεδικτίνος Μοναχός Αδελφός Λέων Κισκίνης. Η έκδοσή της προβλέπεται να κυκλοφορήσει στις αρχές του 2012.

ΜΟΛΙΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΗΣΕ Η ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ ΤΩΝ ΨΑΛΜΩΝ με τις ΒΙΒΛΙΚΕΣ ΩΔΕΣ που χρησιμοποιούνται στη Θεία Λατρεία.

Επίσης με την φροντίδα της ίδιας Συνοδικής Επιτροπής για τη Θεία Λατρεία και με την έγκριση της Ιεράς Συνόδου της Ιεραρχίας, αυτές τις μέρες κυκλοφόρησε η επίσημη μετάφραση των Ψαλμών, η χρήση της οποίας είναι υποχρεωτική για τα λατρευτικά κείμενα που θα εκδίδονται στο μέλλον.

Ευτυχή συγκυρία αποτελεί το γεγονός ότι ακριβώς σήμερα ο Άγιος Πατέρας Βενέδικτος ο 16ος , κατά τη γενική ακρόαση που έλαβε χώρα στην Πλατεία του Αγίου Πέτρου στη Ρώμη, αφού εκθείασε τον θεολογικό πλούτο των Ψαλμών, προέτρεψε τους πιστούς να προσεύχονται με τους ψαλμούς.

Η έκδοση είναι αρκετά προσεγμένη, δίχρωμη, με πλαστικό εξώφυλλο.

        Την έκδοση επιμελήθηκε ο π. Φραγκίσκος Βιδάλης, Ιερέας της Αρχιεπισκοπής Νάξου-Τήνου, ο οποίος είναι Γραμματέας της Επιτροπής.


Προηγούμενο Άρθρο

Σχεδόν 55 χρόνια μετά την ανοικοδόμησή του

Επόμενο Άρθρο

Σύρος : Απονομή τιμητικών διακρίσεων στους Εθελοντές της Κάριτας

You might be interested in …

Ομιλία Καρδιναλίου Turkson στο L.S.E.

  Ιερά Σύνοδος Καθολικής Ιεραρχίας Ελλάδος Συνοδική Επιτροπή “Δικαιοσύνη & Ειρήνη”   Λονδίνο, 12 Φεβρουαρίου 2014 (zenit.org) “Οι προσπάθειες που καταβάλλονται για την επίτευξη οικονομικών κερδών για  τους λίγους, αγνοώντας τις ανάγκες των πάρα πολλών […]

Συνοδική Επιτροπή για την Ποιμαντική της Νεολαίας και των Κλήσεων. Διορισμός Επιτροπής “Ρίο 2013”

    99η ΣΥΝΟΔΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΙΜΑΝΤΙΚΗ ΤΗΣ ΝΕΟΛΑΙΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΚΛΗΣΕΩΝ Ο  ΠΡΟΕΔΡΟΣ † ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΠΙΤΕΡΗΣ Αρχιεπίσκοπος ΔΙΟΡΙΣΜΟΣ  ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ  «ΡΙΟ 2013»

Συνοδική Επιτροπή για την Ποιμαντική Νεολαίας και των Κλήσεων, Ανακοίνωση

ΣΥΝΟΔΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΙΜΑΝΤΙΚΗ ΤΗΣ ΝΕΟΛΑΙΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΚΛΗΣΕΩΝ  ΤΟ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ   A N A K O I N Ω Σ Η   Προγραμματίζεται για τον Ιούλιο μήνα 2012 ένα επιμορφωτικό ταξίδι για Έλληνες […]