19 Μαΐου 2024
Expand search form

Ειδήσεις από την Καθολική Εκκλησία στην Ελλάδα

Σύρος: Εορτή Αγίου Ιακώβου

Την Πέμπτη 25 Ιουλίου 2019, η Ενορία του Αγίου Ιακώβου τίμησε μέσα σε πανηγυρική και χαρμόσυνη ατμόσφαιρα τον προστάτη της Απόστολο Άγιο Ιάκωβο.

Στις 7.30 το απόγευμα τελέσθηκε στον ομώνυμο Ιερό Ναό Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στην οποία προΐστατο ο Σεβασμιότατος Επίσκοπος Σύρου, Θήρας, Κρήτης π. Πέτρος Στεφάνου και συλλειτούργησαν μαζί του ο Βικάριος της Επισκοπής Σύρου και Εφημέριος Μάννα-Αγίου Ιακώβου π. Αντώνιος Βουτσίνος και ο Εφημέριος Ευαγγελιστρίας Ερμουπόλεως π. Νίκος Ρούσσος.

Ευλαβείς πιστοί από όλες τις Ενορίες της Σύρου αλλά και επισκέπτες από όλη την Ελλάδα που κάνουν τις διακοπές τους στη Σύρο, γέμισαν τον Ιερό Ναό θέλοντας τα προσευχηθούν στον δυναμικό και «απλό» Απόστολο του Χριστού Άγιο Ιάκωβο.

Χορωδία ήταν όλο το Εκκλησίασμα, το οποίο με συγκίνηση και Πίστη έψαλλε τους ύμνους της Θείας Λειτουργίας.

Ο Σεβασμιότατος στο κήρυγμά του είπε: Link: Το κήρυγμα του Σεβασμιοτάτου

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας και πριν από την Ευλογία του, ο Σεβασμιότατος ευχαρίστησε και τον Εφημέριο π. Αντώνη αλλά και όλους τους λαϊκούς οι οποίοι τον βοηθούν, ώστε να φέρει σε πέρας τις πολλές υποχρεώσεις της Ενορίας και ευχήθηκε να έχουμε Υγεία ώστε και του χρόνου να είμαστε όλοι πάλι εκεί.

Ακολούθησε η Ευλογία του, και ο ασπασμός της Ιερής Εικόνας του Αγίου Ιακώβου, τόσο από εκείνον, όσο και από τους Ιερείς και όλο το Εκκλησίασμα.

Στην είσοδο του Ιερού Ναού μέλη της Ενορίας προσέφεραν το καθιερωμένο μικρό κέρασμα με λουκούμι, μαστίχα και αναψυκτικά. Έτσι μπορέσαμε να ανταλλάξουμε ευχές Υγείας (κυρίως) ώστε να μπορέσουμε όλοι με τη βοήθειά Του να είμαστε και τον Ιούλιο του 2020 εκεί!!!

Άγιε Ιάκωβε

Πιστέ Απόστολε του Χριστού

Σπορέα Θείας Χάριτος

Την Πίστη μας διατήρησε

Και την Ελπίδα φώτισε!!!

 

                                       Λεονάρδος Ιωάν.Βαμβακάρης

Προηγούμενο Άρθρο

Πρόγραμμα Πνευματικής Προετοιμασίας εορτής Κοιμήσεως και Μεταστάσεως Θεοτόκου

Επόμενο Άρθρο

Η Acs (βοήθεια στην Εκκλησία που υποφέρει) εγκαινιάζει μια νέα εκστρατεία αλληλεγγύης για τους χριστιανούς της Συρίας

You might be interested in …

Χριστουγεννιάτικο Μήνυμα του σεβ. Πέτρου, Επισκόπου Σύρου-Θήρας Κρήτης

Μήνυμα Επισκόπου π. Πέτρου Στεφάνου Χριστούγεννα 2023 Αγαπητοί μου αδελφοί και αδελφές, «Η ειρήνη είναι αξία και οικουμενική υποχρέωση και βρίσκει τα θεμέλιά της στη λογική και ηθική τάξη της κοινωνίας, που έχει τις ρίζες […]

Σύρος: Χριστουγεννιάτικη Γιορτή των παιδιών του Κατηχητικού

Τη δεύτερη ημέρα του νέου έτους, Παρασκευή στις 4.30 μ.μ. στο πλαίσιο της εορτής του Κατηχητικού, τελέστηκε, στον Ιερό Ναό της Αμιάντου Συλλήψεως της Θεοτόκου, στη Βάρη, από το Σεβασμιότατο Επίσκοπό μας Πατέρα Πέτρο Στεφάνου, […]

neoi_syros

Σύρος : 9η Πανελλήνια Συνάντηση Καθολικής Νεολαίας

9η Πανελλήνια ΣυνάντησηΚαθολικής Νεολαίας  ΣΥΡΟΣ 20 – 22 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2012 “Ως λίθοι ζωντανοί, για μια ελπίδα ζωντανη” Βασισμένη στην πρώτη επιστολή του Πέτρου 2, 4-5   «Πλησιάστε σ’ αυτόν που είναι το ζωντανό λιθάρι, το οποίο, […]