20 Σεπτεμβρίου 2024
Expand search form

Ειδήσεις από την Καθολική Εκκλησία στην Ελλάδα

Σύρος: Επιστολή Επισκόπου για τους Επιτυχόντες των Εξετάσεων

ΚΑΘΟΛΙΚΗ ΕΠΙΣΚΟΠΗ

            ΣΥΡΟΥ   

 

  Άνω Σύρος, 5 Σεπτεμβρίου 2014

 

Προς τους Νέους και Νέες της Σύρου

που εισάγονται στις Ανώτερες και Ανώτατες Σχολές της Ελλάδος

Αγαπητοί μου Νέοι και Νέες, συγχαρητήρια!!!

 

            Πιστεύω ότι χαρά και ικανοποίηση πλημμυρίζει τις καρδιές και τη ζωή σας αυτές τις ημέρες. Χαρείτε και απολαύστε την επιτυχία σας, για την οποία δίχως άλλο κοπιάσατε και στερηθήκατε πολλά. Αγαπήστε αυτό που διαλέξατε να σπουδάσετε, εκτιμήστε σε κάθε περίπτωση την επιτυχία σας, ακόμα και αν δεν ήταν η πρώτη επιλογή σας, βάλτε στόχους υψηλούς και ωραίους που θα σας δώσουν τα εφόδια για να γίνετε καλοί επιστήμονες και χρήσιμοι πολίτες στην κοινωνία. Επιλέξτε με σύνεση και ωριμότητα τους νέους σας φίλους, δημιουργήστε το νέο σας περιβάλλον με τις αρχές που λάβατε κατά τα μαθητικά σας χρόνια από την οικογένειά σας. Διατηρήστε την αγωνιστικότητα, την αισιοδοξία και την ελπίδα που χαρακτηρίζει την ηλικία σας σε όλες τις εκδηλώσεις της φοιτητικής σας ζωής.

            Να έχετε βαθιά πάντα στην καρδιά σας την πίστη στον Θεό στις δυσκολίες σας, το σεβασμό προς τον συνάνθρωπο κατά τις συναναστροφές σας και την αγάπη για τον τόπο μας που χρειάζεται ανθρώπους με παιδεία και καλλιέργεια.

 

            Σε όσους νέους και νέες δεν κατάφεραν κατά την φετινή χρονιά να επιτύχουν τους στόχους τους, θα ήθελα να τους προτρέψω να μην χάνουν το θάρρος και την ελπίδα τους. Η επίμονη προσπάθεια για την εκπλήρωση κάθε αγαθού σκοπού πάντα στέφεται με την επιτυχία. Η ζωή δίνει τις ευκαιρίες, αρκεί με σύνεση και σοφία να μπορεί ο καθένας να τις εκμεταλλευθεί ώστε να επιτύχει τους στόχους του. Μια «αποτυχία» ας είναι η αρχή μιας νέας προσπάθειας με μεγάλες προσδοκίες στο ξεκίνημα της ζωής σας!

 

Αγαπητοί μου Νέοι και Νέες,

συνεχίστε τον αγώνα σας για να κερδίσετε τη ζωή με ενθουσιασμό, με δύναμη, χαρά, ελπίδα και αποφασιστικότητα. Η ζωή σας ανήκει … Με χαρά θα μαθαίνω για την πρόοδό σας και θα αισθάνομαι περήφανος για τις επιτυχίες σας. Είμαι κοντά σας με την αγάπη μου και την προσευχή μου.

 

Με την αγάπη του Χριστού

 

† Πέτρος Στεφάνου

Καθολικός Επίσκοπος Σύρου, Θήρας και Κρήτης

Προηγούμενο Άρθρο

Τήνος: Επιστολή προς τους νέους φοιτητές του Αιγαίου

Επόμενο Άρθρο

Μήνυμα του επισκόπου Δημητρίου για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς

You might be interested in …

– Σύρος : Οι Επίσκοποι κοντά στους ασθενείς και τους ηλικιωμένους

Στις 27 Δεκεμβρίου 2010 οι Επίσκοποι των δυο χριστιανικών κοινοτήτων στη Σύρο, Καθολικών και Ορθοδόξων, Σεβασμιότατοι π.π. Φραγκίσκος Παπαμανώλης και Δωρόθεος Β΄, συνοδευόμενοι από τους Πανοσιολογιοτάτους π.π. Αντώνιο Βουτσίνο, Γενικό Βικάριο της Καθολικής Επισκοπής Σύρου […]

Προσκυνηματικό ταξίδι στο ιστορικό νησί της Νάξου

    Όπως γίνεται κατά τα τελευταία χρόνια, μέλη και φίλοι του Συνδέσμου Ελλήνων Καθολικών Σύρου, πραγματοποίησαν και φέτος προσκυνηματικό ταξίδι στο ιστορικό νησί της Νάξου, συμμετέχοντες στον επίσημο εορτασμό της Αγίας Δωρεάς του Κυρίου.           […]