18 Μαΐου 2024
Expand search form

Ειδήσεις από την Καθολική Εκκλησία στην Ελλάδα

Σύρος: Προσκυνητής στους Αγίους Τόπους

ΚΑΘΟΛΙΚΗ ΕΠΙΣΚΟΠΗ

ΣΥΡΟΥ

 

Άνω Σύρος, 23 Μαΐου 2014

Προς όλα τα μέλη των Εκκλησιών

Σύρου, Θήρας και Κρήτης

 

Αγαπητοί μου Αδελφοί,

Ο Επίσκοπος της Ρώμης και ορατή κεφαλή της Εκκλησίας Φραγκίσκος, θα μεταβεί, κατά το τριήμερο 24-26 Μαΐου, προσκυνητής στους Αγίους Τόπους, όπου ενσαρκώθηκε, έζησε και πραγματοποίησε τη σωτηρία του ανθρωπίνου γένους, ο Κύριός μας ο Ιησούς Χριστός.

Πραγματοποιεί αυτό το προσκύνημα, κυρίως για να συναντηθεί με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Κωνσταντινουπόλεως Βαρθολομαίο και να προσευχηθεί μαζί του κοντά στον Τάφο του Ιησού Χριστού. Ευκαιρία γι’ αυτή τη συνάντηση είναι η 50ή επέτειος από την ιστορική συνάντηση του Πάπα Παύλου ΣΤ’ και του Πατριάρχη Αθηναγόρα στην Ιερουσαλήμ στις 5 Ιανουαρίου 1964.

Ο Πάπας και ο Πατριάρχης θα υπογράψουν Κοινή Δήλωση στην Ιερουσαλήμ στις 25 Μαΐου. Αμέσως μετά, ο Πάπας Φραγκίσκος θα μεταβεί στον Πανάγιο Τάφο του Χριστού, όπου θα συναντηθεί με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο, τον Ελληνορθόδοξο Πατριάρχη Θεόφιλο και τον Αρμένιο Πατριάρχη Ναχρούμ. Η μεγάλη οικουμενική καινοτομία είναι ότι για πρώτη φορά ένας Πάπας θα προσευχηθεί με επικεφαλής άλλων Εκκλησιών στη Βασιλική του Παναγίου Τάφου.

Αδελφοί μου, βιώνουμε ιστορικές στιγμές στην προσπάθεια των Εκκλησιών να επανενωθούν, ώστε να πραγματοποιηθεί η προσευχή του Ιησού Χριστού «όλοι να είναι ένα, όπως εσύ, Πατέρα, μαζί μου κι εγώ μαζί σου, για να είναι κι αυτοί μαζί μας, ώστε ο κόσμος να πιστέψει πως εσύ με απέστειλες» (Ιω. 17,21).

Σας καλώ να προσευχηθούμε σήμερα για την επιτυχία της οικουμενικής αυτής συνάντησης, αλλά και να συνεχίσουμε να προσευχόμαστε πάντοτε για την ενότητα των χριστιανών, ώστε να απομακρύνει ο Κύριος το σκάνδαλο της διαίρεσης των χριστιανών, με σκοπό: η μεταξύ μας ενότητα να γίνει σημείο ότι ο Ιησούς Χριστός νικάει το κακό και τον θάνατο και είναι πράγματι ο Σωτήρα όλων των ανθρώπων.

Σας ευλογώ όλους!

 

π. Φραγκίσκος Παπαμανώλης

Καθολικός Επίσκοπος Σύρου, Θήρας, Κρήτης

Προηγούμενο Άρθρο

Τήνος: Με το βλέμμα στραμμένο στους Αγίους Τόπους

Επόμενο Άρθρο

Ὁμιλία τῆς Α. Θ. Παναγιότητος τοῦ Οἰκουμενικοῦ Πατριάρχου κ. κ. Βαρθολομαίου πρό τοῦ Παναγίου Τάφου

You might be interested in …

Σύρος: ‘’Βρες το δικό σου μονοπάτι‘’

          Η Ημέρα Προσευχής για τις Ιερατικές και Μοναχικές κλήσεις εορτάστηκε στις 10 Φεβρουαρίου 2013 στην Εκκλησιαστική Επαρχία της Σύρου, και συγκεκριμένα στον Ι.Ν. Αγίου Φραγκίσκου, στην Αζόλιμνο. Υπό την αιγίδα […]

Η χορωδία του Ι.Ν. Ευαγγελιστρίας Ερμούπολης συμμετείχε σε θρησκευτική συναυλία στον Άγιο Διονύσιο

Το Σάββατο 28 Μαΐου 2022 η χορωδία του Ιερού Ναού Ευαγγελιστρίας Σύρου, έλαβε μέρος σε θρησκευτική συναυλία με έργα έργα των: Vivaldi, Bach, Handel, Mozart, Rheinberger, Dubois, Gjeilo, για σολίστ, χορωδία, έγχορδα, και εκκλησιαστικό όργανο, η οποία πραγματοποιήθηκε στον Ιερό […]

Σύρος: Παγκόσμια Ημέρα Ειρήνης «Όχι πια σκλάβοι, αλλά αδελφοί»

Την πρώτη ημέρα κάθε έτους γιορτάζεται από την Καθολική Εκκλησία η Μητρότητα της Αειπαρθένου Θεοτόκου Μαρίας Μητέρας του Ιησού Χριστού και συγχρόνως η Παγκόσμια Ημέρα Ειρήνης. Την Πέμπτη, ημέρα της Πρωτοχρονιάς 2015, στις 5 μ.μ. […]