18 Μαΐου 2024
Expand search form

Ειδήσεις από την Καθολική Εκκλησία στην Ελλάδα

Σύρος: Συνάντηση με τους πατέρες Ιησουίτες

Στις 31 Ιουλίου, γιορτή του ΑΓΙΟΥ ΙΓΝΑΤΙΟΥ ΛΟΓΙΟΛΑ, ιδρυτή του Τάγματος των Ιησουϊτών, συναντάμε στο Μοναστήρι της Παναγιάς στην Άνω Σύρο τους πατέρες Ιησουίτες, για να μας θυμίσουν και να εξιστορήσουν την παρουσία του Τάγματος στη Σύρο, αλλά και να μας γνωρίσουν τη σημερινή τους κοινωνική δράση στο κέντρο της Αθήνας.

Θα παρευρίσκονται οι:

π. Γαβριήλ Μαραγκός, π. Θεόδωρος Κοντίδης, αδ. Γιώργος Μαραγκός, π. Πέτρος Χόνγκ

Πρόγραμμα

19.00: θα τελεστεί αρχιερατική θεία Λειτουργία  στην Παναγία του Καρμήλου, στην Άνω Σύρο

19.45: συνάντηση με τους πατέρες Ιησουίτες στην ταράτσα της Μονής.

Οι  επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να ξεναγηθούν, ταυτόχρονα, στην έκθεση με ιστορικό – αρχειακό υλικό και κειμήλια  που κληροδότησαν οι πατέρες στην ΄Ανω Σύρο και στην Καθολική Επισκοπή Σύρου.

Θα ακολουθήσει κέρασμα στους χώρους της Μονής.

Προηγούμενο Άρθρο

Κάριτας Ελλάς: Ένας χρόνος από την Καταστροφική πυρκαγιά στην Ανατολική Αττική

Επόμενο Άρθρο

Μεξικό: Οι Επίσκοποι για τους μετανάστες, «η αξιοπρέπεια των ανθρώπων που πωλούνται για ένα πιάτο φακές», η κυβέρνηση «υποτάχτηκε στις αμερικανικές πιέσεις»

You might be interested in …

Ολοκλήρωση εορτασμού 50στης επετείου των εγκαινίων του Ιερού Ενοριακού Ναού στη Βάρη

Ολοκληρώθηκαν οι εορταστικές εκδηλώσεις για την 50στη επέτειο των εγκαινίων του Ιερού Ενοριακού Ναού  Αμιάντου Συλλήψεως της Θεοτόκου, στη Βάρη Σύρου. Στην πολυαρχιερατική θεία Λειτουργία, για τη λήξη του εορτασμού, την Κυριακή 27 Αυγούστου 2023, στην οποία προΐστατο […]

Τηλεοπτικές και διαδικτυακές μεταδόσεις της Μ. Εβδομάδας

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ  Προς το χριστεπώνυμο πλήρωμα των τοπικών εκκλησιών μας   Αγαπητοί αδελφοί και αδελφές μας,           Ο Κύριος τις ημέρες αυτές υπενθυμίζει σε όλους μας: «Όπου βρίσκονται συναγμένοι δύο ή τρεις στο όνομά μου, […]