19 Σεπτεμβρίου 2024
Expand search form

Ειδήσεις από την Καθολική Εκκλησία στην Ελλάδα

Τήνος: Κοπή της Βασιλόπιτας του Δήμου Τήνου

Την Κυριακή το μεσημέρι έγινε στο Πνευματικό Κέντρο ΠΙΙΕΤ η κοπή της Βασιλόπιτας του Δήμου Τήνου με την παρουσία του Δημοτικού Συμβουλίου, των θρησκευτικών, πολιτικών και στρατιωτικών αρχών και πλήθος κόσμου.

Στην αρχή είπαν τα παραδοσιακά κάλαντα ομάδα παιδιών με τη συνοδεία εγχόρδων και ακολούθησε η ομιλία του Δημάρχου Τήνου κ. Σίμου Ορφανού, ο οποίος παρουσίασε τα προβλήματα του Δήμου και τις προοπτικές  για το έτος 2015.

Ακολούθησε η κοπή της Βασιλόπιτας από τον Αρχιμανδρίτη κ. Κύριλλο και το Σεβασμιότατο Αρχιεπίσκοπο π. Νικόλαο, ο οποίος και στη συνέχεια, κληθείς, απεύθυνε σε όλους τις παρακάτω ευχές:

Αδελφοί μου και αδελφές μου,

Μέσα σε μία συγκυρία δύσκολων διεθνών, εθνικών αλλά και τοπικών συνθηκών οι ευχές μου σήμερα μπορεί να θεωρηθούν απλώς παραδοσιακές ή τυπικές, ίσως και περιττές.

Όμως, ως επίσκοπος της Εκκλησίας, πιστεύω ότι τα όποια ανθρώπινα λάθη, μπορούν να διορθωθούν αρκεί να μη στηριζόμαστε μόνο στις δικές μας δυνάμεις και στη δική μας καλή θέληση, αλλά πάνω απ’ όλα στη βοήθεια του Θεού.

Είθε, με τις ικεσίες της Παναγίας της Μεγαλόχαρης,  ο Κύριος, στον οποίο αναθέτουμε την κάθε ελπίδα μας, να μας βοηθήσει να βάζουμε πάνω από όλα το κοινό συμφέρον, και να εργαζόμαστε γι’ αυτό με αλληλοσεβασμό, κατανόηση, αδελφοσύνη και αγάπη.

Είθε το 2015 να προσθέσει στη ζωή της καθεμιάς σας και του καθενός μας μια σταγόνα πίστης, μια σταγόνα ελπίδας και μια σταγόνα αγάπης, ώστε όλες οι σταγόνες μαζί να γίνουν  βροχή ευτυχίας για το νησί  μας, την πατρίδα και όλη την ανθρωπότητα!

Χρόνια πολλά.

Προηγούμενο Άρθρο

Παρουσίαση του βιβλίου του Πάπα Φραγκίσκου «Για μια εκκλησία φτωχή και των φτωχών»

Επόμενο Άρθρο

Τήνος: Λειτουργία στο χώρο που εργάστηκε

You might be interested in …

– Νάξος : Αδελφές της Μητέρας Τερέζας

28/01/2011.  Μετά από πρόσκλησή μας έφθασαν στη Νάξο, Αδελφές της Μητέρας Τερέζας για να κατηχήσουν τις Καθολικές οικογένειες των Μεταναστών Αλβανών που ζουν στη Νάξο και στην Πάρο και είναι ενταγμένες στην τοπική  μας Εκκλησία. […]

Χηρεύουσα Αποστολική Έδρα: Συνέντευξη με τον σεβτο Αρχιεπίσκοπο Νάξου Τήνου κ.κ. Νικόλαο

  Ενώ διανύουμε τις πρώτες ημέρες των προκαταρκτικών συνελεύσεων των καρδιναλίων στη Ρώμη που θα οδηγήσουν στο Κονκλάβιο και την εκλογή νέου Πάπα, τα σενάρια στον τύπο, ελληνικό και ξένο, συνεχίζουν σχετικά με τους «πραγματικούς» […]