21 Μαΐου 2024
Expand search form

Ειδήσεις από την Καθολική Εκκλησία στην Ελλάδα

Το Άγιο Χρίσμα στη Σάμο

Την Κυριακή της Αγίας Δωρεάς 22 Ιουνίου τελέστηκε Αρχιερατική Θεία Λειτουργία από τον Σεβασμιότατο Αποστολικό Τοποτηρητή της Καθολικής Επισκοπής Χίου, Σεβασμιότατο Νικόλαο στον Ενοριακό Ναό της Μεταστάσεως της Παναγίας στο Βαθύ Σάμου. Μαζί του συλλειτούργησε και ο Εφημέριος Σάμου π. Μάριος Ψάλτης και βοήθησε, όπως πάντα γνωρίζει να βοηθά, ο συνεργάτης του Αρχιεπισκόπου κ. Ανδρέας Παλαμάρης.

Στη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας ο Αρχιεπίσκοπος μετέδωσε το Άγιο Χρίσμα σε 5 έφηβους τους οποίους είχε προετοιμάσει για το Μυστήριο ο Εφημέριος. Ο ναός ήταν πλήρης όπως σπάνια συμβαίνει και δημιουργήθηκε μία ατμόσφαιρα αληθινά Εκκλησίας, η οποία εόρτασε όχι μόνο τη Δωρεά του Σώματος και του Αίματος του Χριστού αλλά και τη Δωρεά του Αγίου Πνεύματος σε πέντε έφηβους της εκεί ενοριακής μας κοινότητας.

Ο Χριστιανοί Καθολικοί στη Σάμο ευρίσκονται δυστυχώς διασκορπισμένοι σε όλο το μεγαλονήσι αυτό και η ποιμαντική δεν είναι εύκολη όταν δεν υπάρχει ένας μόνιμος Εφημέριος που να μπορεί να επισκέπτεται στον τόπο της κατοικίας τους όλους αυτούς τους ενορίτες, οι οποίοι περιμένουν τη βοήθειά μας για να αναθερμάνουν τη θέλησή τους μαζί με τις άλλες υποχρεώσεις τους στο νησί να υπολογίζουν πρώτα και κύρια την πνευματική τους ζωή, η οποία θα τους βοηθήσει να νιώσουν ότι δεν είναι ξεχασμένοι αλλά απλώς απομακρυσμένοι που έχουν ανάγκη από τη βοήθειά μας και τη συνεχή φροντίδα μας για όσους ιδιαίτερα ευρίσκονται «στην περιφέρεια»

Ο Αρχιεπίσκοπος με το συνεργάτη του επέστρεψαν στην Τήνο τη Δευτέρα μεσημέρι μετά από μία περιπέτεια 18 ωρών λόγω βλάβης και καθυστέρησης του πλοίου για 9 ώρες προκειμένου να διορθώσει τη βλάβη. Δεν επιστρέψαμε μόνο ταλαιπωρημένοι αλλά και ευχαριστημένοι διότι εκεί στην ακριτική ενορία μας της Σάμου ζήσαμε στιγμές ενοριακής κοινότητας που προβλέπεται να ζήσουμε και πάλι, αν θέλει ο Θεός την Κυριακή 6 Ιουλίου και ευχόμαστε όχι με τόση μεγάλη ταλαιπωρία και με την ίδια χαρά για τους ενορίτες και για μας! 

Προηγούμενο Άρθρο

Οι Μεσογειακές Κάριτας κάνουν έκκληση για ασφαλείς και ανοικτούς διαύλους νόμιμης εισόδου στην ΕΕ

Επόμενο Άρθρο

Η Λιτανεία της Αγίας Δωρεάς στη Θεσσαλονίκη

You might be interested in …

Συνεργασία Καθολικής Ενορίας Μυτιλήνης και Κοινότητας Αγ. Αιγιδίου

  Περίπου 150 εθελοντές της Κοινότητας Αγίου Αιγιδίου, μαζί με ιερείς, εναλλάσσονται στην Μυτιλήνη κάθε μία εβδομάδα τον μήνα Αύγουστο, προσφέροντας την υπηρεσία τους στους πρόσφυγες που βρίσκονται στη Λέσβο. Η συνεργασία τους με την […]

samos_0609_03

Η Ενοριακή Κοινότητα της Σάμου

Την Κυριακή 1 Ιουλίου επισκέφθηκε την ενοριακή κοινότητα Σάμου ο Αρχιεπίσκοπος π. Νικόλαος συνοδευόμενος από τον συνεργάτη του κ. Ανδρέα Παλαμάρη. Ήταν μια καλή ευκαιρία να συναντηθεί με τη μικρή κοινότητα στη Σάμο, η οποία […]