20 Μαΐου 2024
Expand search form

Ειδήσεις από την Καθολική Εκκλησία στην Ελλάδα

Προεόρτιος εσπερινός προς τιμήν του Αγίου Βαλεντίνου στη Μυτιλήνη

Με την παρουσία ευλαβών του Αγίου Βαλεντίνου και με κάθε επισημότητα τελέστηκε στον Eνοριακό Ναό της Μεταστάσεως της Θεοτόκου στην πόλη της Μυτιλήνης, όπου φυλάσσεται απότμημα  των Ιερών  του Λειψάνων του Αγίου, Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός. 

Τον Εσπερινό τέλεσε ο Καθολικός Αρχιεπίσκοπος Νάξου-Τήνου-Άνδρου-Μυκόνου και Αποστολικός Τοποτηρητής της Καθολικής Επισκοπής Χίου (Λέσβου-Σάμου), Σεβασμιότατος Αρχιεπίσκοπος π. Νικόλαος. Μαζί του συμπροσευχήθηκαν στο Ιερό ο Γενικός Βικάριος της Επισκοπής Χίου – Λέσβου Σάμου, π. Ριχάρδος ο εφημέριος Χίου και Λέσβου π. Λέων και ο υποδιάκονος Len.

Ο Ναός χθες και σήμερα γίνεται το κέντρο αναφοράς πολλών ευλαβών του Αγίου που σπεύδουν να αποδώσουν τιμή στον Άγιο και να επικαλεστούν τη βοήθειά του.

Στην Ακολουθία του Εσπερινού, η  παρουσία των μεταναστών, αυτή τη φορά,  ήταν μειωμένη και αυτό οφείλεται στο ότι αρκετοί από αυτούς οδηγήθηκαν από τη Μυτιλήνη σε άλλες πόλεις της Ελλάδος. Αλλά και οι ενορίτες και ευλαβείς του Αγίου Βαλεντίνου ήταν λίγοι σε αριθμό λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών.

Μετά την ανάγνωση του συντόμου αναγνώσματος ο Αρχιεπίσκοπος δήλωσε ότι είναι ιδιαίτερα ευτυχής που ο αριθμός των μεταναστών είναι μειωμένος αυτή τη φορά, διότι αυτό σημαίνει ότι αρκετοί από αυτούς οδηγήθηκαν σε καλύτερες συνθήκες διαβίωσης σε άλλες πόλεις.  Αναφέρθηκε επίσης στο τραγικό γεγονός της ημέρας με τους 52 πρόσφυγες και μετανάστες που έφθασαν στο νησί της Λέσβου παρά τις δυσμενέστατες καιρικές συνθήκες που είχαν ως αποτέλεσμα να αγνοείται  ένα κοριτσάκι 9 ετών που δεν κατάφερε να βγει στη στεριά μαζί με τους γονείς του και τα άλλα τέσσερα αδελφάκια του και αναζητείται. Το φουσκωτό πλωτό μέσον προσέκρουσε με ορμή στα βράχια παρασέρνοντας το κοριτσάκι το οποίο ακόμη αναζητείται και μακάρι να βρεθεί ζωντανό.

Προηγούμενο Άρθρο

Ρώμη: Ο Πάπας συνάντησε τον Πρόεδρο της Microsoft Μπραντ Σμιθ

Επόμενο Άρθρο

Πάπας στο IFAD: Θέτοντας την τεχνολογία στην υπηρεσία των φτωχών

You might be interested in …

chios_agiadwrea

Αγία Δωρεά στη Χίο

  Μετά από σαράντα χρόνια τελέστηκε η λιτάνευση της Αγίας Δωρεάς του Κυρίου στην Ενορία του Καθεδρικού ναού του Αγίου Νικολάου στη Χίο.

Σάμος: Η δύναμη της πίστης που εκφράζεται στην Ευχαριστία

Ο τρίτος σταθμός της ποιμαντικής μας πορείας στα τρία ακριτικά νησιά: Χίο-Λέσβο και Σάμο ολοκληρώθηκε με Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον ενοριακό Ναό της Μεταστάσεως της Θεοτόκου στο Βαθύ Σάμου.

Χίος: Πανηγυρικός Εορτασμός του Αγ. Ισιδώρου, προστάτη της τοπικής Εκκλησίας

ΚΑΘΟΛΙΚΗ ΕΠΙΣΚΟΠΗ ΧΙΟΥ   ΠΑΝΗΓΥΡΙΚΟΣ ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΜΕΓΑΛΟΜΑΡΤΥΡΑ ΑΓΙΟΥ ΙΣΙΔΩΡΟΥ ΠΡΟΣΤΑΤΗ ΤΗΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΜΑΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ     ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΝ  ΤΡΙΤΗ 13/5/2014   στις 7 μ.μ. θα τελεσθεί  Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός στον Καθεδρικό Ενοριακό Ναό του Αγίου Νικολάου […]