20 Μαΐου 2024
Expand search form

Ειδήσεις από την Καθολική Εκκλησία στην Ελλάδα

Το λογότυπο της επίσκεψης του Πάπα στο Σεράγεβο

ΒΟΣΝΙΑ. «Ειρήνη υμίν»: αυτό είναι το σύνθημα της επίσκεψης του Πάπα στο Σεράγεβο στις 6 Ιουνίου, το λογότυπο του οποίου παρουσιάστηκε στην πρωτεύουσα της Βοσνίας και Ερζεγοβίνης. Απεικονίζει ένα περιστέρι με το κλαδί ελιάς, σύμβολο της ειρήνης, ενώ σχηματίζεται ο Σταυρός, μέρος του οποίου αποτελεί ένα κίτρινο τρίγωνο που συμβολίζει τα σύνορα της Βοσνίας. Το λογότυπο είναι στα  χρώματα του φωτός, της σημαίας της Βοσνίας και των Κροατών που ζουν στη Βοσνία, μία χρωματική σύνθεση σε λευκό, μπλε, κίτρινο και κόκκινο.

Κατά την παρουσίαση του συνθήματος και του λογότυπου στον Τύπο, ο αρχιεπίσκοπος του Σεράγεβο, καρδινάλιος Βίνκο Πούλιτς, δήλωσε ότι «πηγή έμπνευσης είναι ο ίδιος ο Πάπας Φραγκίσκος όταν ανακοίνωσε ότι σκοπός της επίσκεψής του είναι να ενθαρρύνει την ειρηνευτική διαδικασία στη Βοσνία. Επιπλέον, το «Ειρήνη να είναι μαζί σου» είναι η φράση που είπε ο Ιησούς χαιρετώντας τους μαθητές στην εμφάνιση του μετά την Ανάστασή Του. Στις μέρες μας, δεν υπάρχουν βεβαιότητες για το μέλλον, και γι 'αυτό όλοι οι άνθρωποι που ζουν σε αυτή τη χώρα, ειδικά εμείς οι Καθολικοί, χρειαζόμαστε μια τέτοια ενθάρρυνση».

Ο καρδινάλιος ευχαρίστησε τους δημιουργούς του λογότυπου, καλλιτέχνες Miroslav Setka και ο Ντράγκαν Ιβάνκοβιτς, οι οποίοι  και το έκαναν προσφορά. Λεπτομέρειες της επίσκεψης θα γίνουν γνωστές μετά τις 8 Απριλίου, ενώ τοπικές πηγές αναφέρουν ότι αντιπροσωπεία της Αγίας Έδρας θα φθάσει στο Σεράγεβο για τις τελευταίες λεπτομέρειες για την επίσκεψη του Πάπα.

Προηγούμενο Άρθρο

Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες της ολομέλειας της COMECE στις Βρυξέλλες

Επόμενο Άρθρο

Τήνος: διήμερο προσευχής για τους σκοπούς της Κάριτας

You might be interested in …

O Πάπας είναι καλά και με καλή διάθεση

Ο χειρουργός που χειρούργησε τον πάπα Φραγκίσκο το απόγευμα της Τετάρτης λέει στους δημοσιογράφους ότι η επέμβαση έγινε χωρίς επιπλοκές και ότι ο Πάπας είναι καλά και με καλή διάθεση. «Ο Άγιος Πατέρας είναι καλά, […]

Πάπας: Ας βοηθήσουμε τους ανθρώπους που υποφέρουν από τους βομβαρδισμούς

Στον χαιρετισμό του προς τους Πολωνούς πιστούς κατά τη Γενική Ακρόαση στο Βατικανό, ο Πάπας ευχαρίστησε τους Πολωνούς για τη γενναιοδωρία τους προς τους ανθρώπους που προσπαθούν να ξεφύγουν από τον πόλεμο στην Ουκρανία και […]