19 Σεπτεμβρίου 2024
Expand search form

Ειδήσεις από την Καθολική Εκκλησία στην Ελλάδα

“Το τρένο των παιδιών” φτάνει στο Βατικανό για να συναντήσει τον πάπα Φραγκίσκο

Ο πάπας Φραγκίσκος το Σάββατο 30 Μαΐου συνάντησε μια ομάδα παιδιών που έφθασαν στο Βατικανό επιβάτες του «τρένου των παιδιών». Η εκδήλωση διοργανώθηκε από το Ποντιφικό Συμβούλιο για τον Πολιτισμό, σε συνεργασία με τον εθνικό ιταλικό σιδηρόδρομο.

Τα 200 αγόρια και κορίτσια ήταν παιδιά ανθρώπων που κρατούνται στις φυλακές της Ρώμης, της Λατίνα, του Μπάρι και του Τράνι.

Το θέμα της εκδήλωσης ήταν «η πτήση», με έμπνευση την ημέρα που έδωσε στα παιδιά την ευκαιρία  «να πετάξουν μακριά» και να ξεφύγουν με τη φαντασία τους από την καθημερινή τους σκληρή πραγματικότητα, τον περιορισμό στα τείχη της φυλακής και του αναγκαστικού αποχωρισμού από τις οικογένειές τους.

Εναρμονισμένα με το θέμα, τα παιδιά υποδέχθηκαν τον πάπα Φραγκίσκο με πολύχρωμους χαρταετούς. 

 

Προηγούμενο Άρθρο

Μία ανανεωμένη δέσμευση της Εκκλησίας

Επόμενο Άρθρο

Τήνος : Ανακοίνωση ιερατικής χειροτονίας

You might be interested in …

Όπου οι ηλικιωμένοι δεν τιμούνται, δεν υπάρχει μέλλον για τους νέους

«Όπου οι ηλικιωμένοι δεν τιμούνται, δεν υπάρχει μέλλον για τους νέους». Αυτό ήταν το δυνατό μήνυμα που απηύθυνε ο πάπας Φραγκίσκος κατά την κατηχητική του ομιλία την Τετάρτη 4 Μαρτίου, αφιερωμένη στους ηλικιωμένους.

Ο Πάπας κοντά στους πληγέντες από τις πυρκαγιές στην Ελλάδα

Ο πάπας Φραγκίσκος εκφράζει την αλληλεγγύη του προς όλους όσοι επλήγησαν από την τραγωδία, ενθαρρύνει τις πολιτικές αρχές και τους εθελοντές να συνεχίσουν τις διασωστικές προσπάθειές τους. 74 οι νεκροί, μεταξύ των οποίων και κάποια […]

Συνάντηση της Καθολικής Νεολαίας της Γερμανίας

Γερμανία – Η Ένωση της Καθολικής Νεολαίας της Γερμανίας (BDKJ) θα πραγματοποιήσει την Γενική Συνέλευσή της στο κάστρο του Burg Rothenfelsam Main, το οποίο βρίσκεται στην περιοχή της Άνω Φραγκονίας της Βαυαρίας, στην Γερμανία. 100 […]