20 Μαΐου 2024
Expand search form

Ειδήσεις από την Καθολική Εκκλησία στην Ελλάδα

Χριστουγεννιάτικη γιορτή των παιδιών της Ελληνο-καθολικής Ουκρανικής κοινότητας

Στην Ουκρανία όπως και στην Ελλάδα η Ελληνο-καθολική Ουκρανική κοινότητα ακολουθεί το παλαιό ημερολόγιο, και τα Χριστούγεννα γιορτάζονται στις 7 Ιανουαρίου.


 

Η Χριστουγεννιάτικη γιορτή των παιδιών γίνεται στις 19 Δεκεμβρίου, ημέρα όπου εορτάζεται κατά το παλαιό ημερολόγιο ο Άγιος Νικόλαος, προστάτης της Ουκρανικής Κοινότητας στην Αθήνα, και στον οποίο είναι αφιερωμένο το παρεκκλήσιο της στην κρύπτη του Ναού της Αγίας Τριάδας. Φέτος η εορτή του Αγίου Νικολάου τελέσθηκε  την  Κυριακή, 16 Δεκεμβρίου 2012, ώστε να μπορούν οι πιστοί να παραστούν λόγω της αργίας της Κυριακής.


Μετά την αρχιερατική λειτουργία που τέλεσε ο Σεβασμιότατος επίσκοπος Γρατιανουπόλεως Δημήτριος,  ακολούθησε  η καθιερωμένη  αυτή Χριστουγεννιάτικη γιορτή των παιδιών.  Πλαισιωμένα από τους γονείς τους, τον επίσκοπο Δημήτριο, τον  π. Λουμπομύρ Datsiv, ιερατικό προϊστάμενο,  τις βασιλειανές αδελφές μοναχές και τις δασκάλες του Ουκρανικού σχολείου, τα παιδιά απήγγειλαν ποιήματα, έψαλαν ύμνους και παρουσίασαν σκηνές από τη ζωή του Αγίου Νικολάου και των Χριστουγέννων. Κατά τη λαϊκή  παράδοση των Ουκρανών ο Άγιος Νικόλαος φέρνει τα δώρα στα παιδιά.

Προηγούμενο Άρθρο

Το Νοσοκομείο χώρος ευαγγελισμού: ανθρωπιστική και πνευματική αποστολή

Επόμενο Άρθρο

Κέρκυρα : Μνημόσυνο στον τάφο της οικογένειας του εθνομάρτυρα ποιητή Λ. Μαβίλη

You might be interested in …

Επίσκεψη του Επισκόπου Γρατιανουπόλεως Δημητρίου στην Κύπρο

Ο Σεβασμιότατος επίσκοπος Δημήτριος από τις 25 μέχρι 28 Φεβρουαρίου 2015 πραγματοποίησε επίσκεψη στην Κύπρο, προσκεκλημένος από τον Σύνδεσμο Μαρωνιτών Επιστημόνων Κύπρου και την Αρχιεπισκοπή Μαρωνιτών Κύπρου – Θεολογικό Κέντρο «Άγιος Εφραίμ».     

Χρυσό Ιωβηλαίο Ιερωσύνης του εφησυχάζοντος Επισκόπου ΑΝΑΡΓΥΡΟΥ

Αποστολική Ευλογία του Άγιου Πατέρα Βενεδίκτου του ΙΣΤ επί τη τελέσει του Χρυσού Ιωβηλαίου Ιερωσύνης του εφησυχάζοντος Επισκόπου ΑΝΑΡΓΥΡΟΥ. Ακολουθεί η μετάφραση της επιστολής στα ελληνικά :

Eγκαίνια της νέας έδρας του καταστήματος μας «ΓΡΑΦΕΙΟΝ ΚΑΛΟΥ ΤΥΠΟΥ»

ΓΡΑΦΕΙΟΝΚΑΛΟΥ ΤΥΠΟΥ Εκδοτικός Οίκος – Θρησκευτικό Βιβλιοπωλείο – Αντικείμενα Ευλαβείας ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ Την Δευτέρα 13 Ιουνίου 2022 μετά την Αρχιερατική Θεία Λειτουργία που θα τελεστεί για τον εορτασμό της Αγίας Τριάδος ώρα 9.30 π.μ., ο Αποστολικός […]