19 Σεπτεμβρίου 2024
Expand search form

Ειδήσεις από την Καθολική Εκκλησία στην Ελλάδα

Χριστουγεννιάτικο Μήνυμα του σεβ. Πέτρου, Επισκόπου Σύρου-Θήρας-Κρήτης

 
Μήνυμα του Επισκόπου Σύρου-Θήρας-Κρήτης 
π. Πέτρου Στεφάνου  
 
Χριστούγεννα 2014 
 

 
Σε μια ιστορική στιγμή που είναι δύσκολο σε κάποιον να έχει ελπίδα και χαρά στην καρδιά του ο ερχομός των Χριστουγέννων μας προσκαλεί να πλησιάσουμε τη σπηλιά της Βηθλεέμ όπως οι βοσκοί με μια καρδιά γεμάτη από ερωτηματικά ανησυχίες αλλά και πίστη. Οι βοσκοί ήταν άνθρωποι απλοί, έκαναν σκληρή ζωή, γεμάτη στερήσεις και θυσίες αλλά και με μικρές χάρες. Σε εκείνους έλαχε πρώτοι να συναντήσουν το βρέφος Ιησού, «το αληθινό φως, που καθώς έρχεται στον κόσμο φωτίζει κάθε άνθρωπο» ( Ιω. 1,9 ), και αυτό τους έφερε ανείπωτη χαρά στην καρδιά.  
 
Με την απλότητα των βοσκών ας πλησιάσουμε σε Εκείνον ο οποίος «δι ημάς τους ανθρώπους και δια την ημετέραν σωτηρίαν κατήλθε εκ των ουρανών», γιατί σε αυτόν και μόνο σε αυτόν θα βρούμε το φως, τη χαρά και την ελπίδα. Γράφει ο πάπας Φραγκίσκος στην τελευταία του αποστολική παραίνεση: «Η χαρά του Ευαγγελίου πλημμυρίζει την καρδιά και όλη τη ζωή αυτών που συναντώνται με τον Ιησού Χριστό. Όσοι αφήνουν τον εαυτό τους να σωθεί από Αυτόν, ελευθερώνονται από την αμαρτία, από τη θλίψη, από το εσωτερικό κενό, από την απομόνωση. Με τον Ιησού Χριστό γεννιέται και αναγεννιέται πάντοτε η χαρά.» ( αρ. 1 )  Και εμείς μπορούμε να νοιώσουμε αυτή τη βαθιά χαρά, την αυθεντική χριστιανική χαρά υποδεχόμενο τον Ιησούς «ως φως στη ζωή μας».
 
Υποδεχόμενοι τον Ιησού ως φως στη ζωή μας μπορούμε να βρούμε τη δύναμη να αντιμετωπίσουμε τις δίκες μας δυσκολίες αλλά και των αδελφών μας δίχως να φτάσουμε στη απογοήτευση η στην απελπισία. Ανανεώνοντάς τη σχέση μας μαζί του ανακαλύπτουμε την χαρά της πίστης, τη δύναμη της ελπίδας και τη δωρεά της αγάπης. Αυτό μας ωθεί να ανοιχτούμε προς τους αδελφούς μας να γίνουμε αλληλέγγυοι με οποίον υποφέρει, να γίνουμε ανοιχτοί στης ανάγκες των αδελφών μας να μάθουμε να μοιραζόμαστε.  
 
Αδελφοί μου, ζούμε σε ένα κόσμο σημαδεμένο από τη φτώχια, τη μοναξιά, την αδικία και τον πόνο. Σκέφτομαι ιδιαίτερα όσους βρίσκονται σε δύσκολες στιγμές εξαιτίας της ασθένειας, της ανεργίας, της έλλειψης οικονομικών πόρων, της μοναξιάς. Αυτές οι δυσκολίες δεν λύνοντας με ευχές και με λόγια, αλλά με συγκεκριμένες και συνεχείς προσπάθειες από όλους μας. 
 
Το φως του Ιησού είθε να φωτίσει την καρδιά του καθενός μας, να δώσει ειρήνη και χαρά στη ζωή μας και να μας κάνει αλληλέγγυους με τους αδελφούς μας 
 
Καλά και Άγιο Χριστούγεννα σε όλους και ειρηνικό το Νέο έτος 
 
 
 
Προηγούμενο Άρθρο

Χριστουγεννιάτικο Μήνυμα του σεβ. Σεβαστιανού, Αρχιεπισκόπου Καθολικών Αθηνών

Επόμενο Άρθρο

Χριστούγεννα 2014 – Μήνυμα στην Πόλη και στην Οικουμένη του πάπα Φραγκίσκου

You might be interested in …

Σύρος: Εορτή Αγίου Ιακώβου

Την Πέμπτη 25 Ιουλίου 2019, η Ενορία του Αγίου Ιακώβου τίμησε μέσα σε πανηγυρική και χαρμόσυνη ατμόσφαιρα τον προστάτη της Απόστολο Άγιο Ιάκωβο. Στις 7.30 το απόγευμα τελέσθηκε στον ομώνυμο Ιερό Ναό Αρχιερατική Θεία Λειτουργία […]

Τηλεοπτικές και διαδικτυακές μεταδόσεις της Μ. Εβδομάδας

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ  Προς το χριστεπώνυμο πλήρωμα των τοπικών εκκλησιών μας   Αγαπητοί αδελφοί και αδελφές μας,           Ο Κύριος τις ημέρες αυτές υπενθυμίζει σε όλους μας: «Όπου βρίσκονται συναγμένοι δύο ή τρεις στο όνομά μου, […]

Σύρος: Εορτασμός του Αγίου Φραγκίσκου της Ασίζης

Την Παρασκευή 4 Οκτωβρίου 2013 πανηγύρισε με επισημότητα ο ιερός καθολικός Ναός που βρίσκεται στην περιοχή «Αζόλιμνος» και είναι αφιερωμένος στον μεγάλο Άγιο της Καθολικής Εκκλησίας, τον Φραγκίσκο της Ασίζης.