20 Σεπτεμβρίου 2024
Expand search form

Ειδήσεις από την Καθολική Εκκλησία στην Ελλάδα

Η Παγκόσμια Ημέρα των Ιεραποστολών 2011

pie_2

pie_2

Την Κυριακή 23 Οκτωβρίου, Παγκόσμια Ημέρα των Ιεραποστολών (ΠΗΙ), σε όλη την Καθολική Εκκλησία, οι πιστοί προσευχήθηκαν για το έργο της Ιεραποστολής, για όλους εκείνους που μοχθούν στον αμπελώνα του Κυρίου για να αναγγείλουν το Ευαγγέλιο σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης και προσέφεραν τον οβολό τους για να βοηθήσουν έμπρακτα στο έργο αυτό.

Σε όλες τις επισκοπές στην Ελλάδα, σε όλες τις Ενορίες μας από τους Αρχιερείς μας και τους Εφημερίους μας, αλλά και σε όλα τα άλλα ιδρύματα της Καθολικής Εκκλησίας στην Ελλάδα, Μονές, σχολεία, νοσοκομεία, ομάδες νεολαίας, από τους υπευθύνους του κάθε τομέα, στράφηκε η προσοχή των πιστών στο μεγάλο αυτό καθήκον κάθε βαπτισμένου χριστιανού και έγιναν έρανοι και πρόσφορες για την υποστήριξη του έργου της Ιεραποστολής.

pie


Οι νέοι μας με την ομάδα της Ιεραποστολής στην Κέρκυρα, την οποία εμψυχώνει ο Π. Μάριος Ρήγος, Διευθυντής των Ποντιφικών Ιεραποστολικών Έργων στην Ελλάδα, κάναμε όλη την προετοιμασία για να τυπώσουμε τα απαραίτητα έγγραφα, το γράμμα του Αγίου Πατέρα Πάπα Βενεδίκτου για την Παγκόσμια Ημέρα των Ιεραποστολών ( το οποίο μετέφρασε η Χρυσάνθη Λάμπρου, μέλος της Νεολαίας μας) και την αφίσα με το θέμα της φετινής ΠΗΙ, το οποίο ήταν «Φέρνοντας σε όλους το Χριστό». Επίσης, βοηθήσαμε στην ταξινόμηση και αποστολή με το ταχυδρομείο, σε όλες τις επισκοπές μας στην Ελλάδα, αυτού του υλικού. Στην Εκκλησία της Κέρκυρας, την ίδια αυτή μέρα τελέσαμε τα εγκαίνια του ανακαινισμένου Μητροπολιτικού μας Ναού, χωρίς να ξεχάσουμε τη σπουδαιότητα της Παγκόσμιας Ημέρας των Ιεραποστολών. Μετά από τη Θεία Λειτουργία, στην είσοδο του Ντόμου, πουλήσαμε στους πιστούς χειροτεχνίες που είχαμε ετοιμάσει, και συγκεκριμένα, γυάλινα ποτήρια στα οποία είχαμε ζωγραφίσει το σταυρό των Ιεραποστολών με τα πέντε χρώματα, σύμβολο των πέντε ηπείρων της γης, μέσα στα οποία είχαμε βάλει ένα μικρό κερί για να τα χρησιμοποιήσουν στην προσευχή τους. Όλες οι χειροτεχνίες των νέων μας πουλήθηκαν και είμαστε χαρούμενοι που μπορούμε να προσφέρουμε τον οβολό μας στο έργο της Ιεραποστολής.

Παναγιώτης Ανάπαλης και Ντορή Σπιτιέρη


Προηγούμενο Άρθρο

Έκθεση του Ποντιφικού Συμβουλίου Δικαιοσύνη και Ειρήνη για την οικονομική κρίση

Επόμενο Άρθρο

Εγκαίνια του Ι. Καθ. Μητροπολιτικού Ναού,της Ιεράς Καθολικής Αρχιεπισκοπής Κερκύρας

You might be interested in …

Χριστουγεννιάτικο Μήνυμα του σεβ. Ιωάννη, Αρχιεπισκόπου Κερκύρας, Ζακύνθου – Κεφαλληνίας

Του Σεβασμιοτάτου π. Ιωάννη, Καθολικού Αρχιεπισκόπου Κερκύρας, Ζακύνθου, Κεφαλληνίας και Μητροπολίτη Ιονίων νήσων, Αποστολικού Τοποτηρητή του Βικαριάτου Θεσσαλονίκης     ΕΥΧΕΣ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ 2019

Κέρκυρα : Χριστουγεννιάτικο Μήνυμα του σεβ/του Αρχιεπισκόπου κ.κ. Ιωάννη

Το Χριστουγεννιάτικο Μηνυμα του σεβασμιοτάτου καθολικού Αρχιεπισκόπου Κερκύρας, Ζακύνθου – Κεφαλληνίας, Μητροπολίτου Ιονίων Νήσων και Ηπείρου και Τοποτηρητού του Αποστολικού Βικαριάτου Θεσσαλονίκης  Ιωάννη.