20 Σεπτεμβρίου 2024
Expand search form

Ειδήσεις από την Καθολική Εκκλησία στην Ελλάδα

Σύρος: Οι Επισκέψεις των Σεβασμιοτάτων Επισκόπων

Το πρωί της Παρασκευής, 27 Δεκεμβρίου 2013, οι Επίσκοποι των δυο Χριστιανικών Κοινοτήτων στο νησί μας, ο Καθολικός Επίσκοπος Σύρου Σεβασμιότατος π. Φραγκίσκος Παπαμανώλης και ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Σύρου κ.κ. Δωρόθεος Β΄, επισκέφθηκαν μαζί, όπως κάθε χρόνο, το Ησυχαστήριο της Μονής των Αδελφών του Ελέους «Παναγία της Ελπίδας», στην Ερμούπολη, τα δυο Γηροκομεία: της Φιλοπτώχου Εταιρίας «Άγιος Παντελεήμονας», στην Ερμούπολη και της Ιεράς Μητροπόλεως Σύρου «Άγιος Ιωάννης», στα Τάλαντα, καθώς και το Γενικό Νοσοκομείο Σύρου *Βαρδάκειο και Πρώιο*. Μαζί τους ήταν και ο Γενικός Βικάριος της Καθολικής Επισκοπής Σύρου Πανοσ. π. Αντώνιος Βουτσίνος.

 

Οι δυο Ιεράρχες, με περίσσια πατρική Αγάπη και Στοργή, έσφιγγαν τα χέρια των ασθενών και των ηλικιωμένων, τούς έδιναν την ευλογία τους και μαζί με την προσφορά δώρων, τούς απηύθυναν τις εγκάρδιες ευχές τους, για *Χρόνια Πολλά*. Τους έστειλαν μήνυμα Αγάπης, Συμπαράστασης και Ελπίδας, συνυφασμένο με το χαρμόσυνο άγγελμα της Γεννήσεως του Ιησού Χριστού. Τούς διαβεβαίωσαν για τη συνεχή μέριμνά τους και για το αδιάκοπο ενδιαφέρον της Μητέρας Εκκλησίας, προς όλους τους ασθενείς και τους ηλικιωμένους, των οποίων οι ψυχικές και σωματικές ασθένειες, οι ταλαιπωρίες ή η προχωρημένη ηλικία τους, τούς δυσκολεύουν τη ζωή και κάνουν δύσβατους τους δρόμους της. Ανταποδίδοντας με συγκίνηση, αλλά και με πλατύ χαμόγελο, οι ηλικιωμένοι και οι ασθενείς, όπως και οι συνοδοί τους, εξέφρασαν στους Ποιμένες τους την αγάπη, το σεβασμό, την εμπιστοσύνη τους και τις θερμές τους ευχαριστίες. Οι Σεβασμιότατοι έδωσαν τις ευχές τους και στους εργαζόμενους των τριών Ιδρυμάτων, όπως και του Νοσοκομείου, οι οποίοι τούς αντευχήθηκαν τα Χρόνια Πολλά.

Στο τέλος των επισκέψεών τους, οι Σεβασμιότατοι κ. Δωρόθεος και π. Φραγκίσκος, δήλωσαν: «Διαπιστώσαμε και κατά τη φετινή μας επίσκεψη, παρά τις δυσμενείς συγκυρίες, ότι παρέχονται υψηλής ποιότητας υπηρεσίες και στα τρία Ιδρύματα και το Νοσοκομείο, την αξιέπαινη προσπάθεια των ιατρών, των νοσηλευτών και όσων εργάζονται σε αυτά. Τους ευχαριστούμε και τους συγχαίρουμε γι΄ αυτή την προσφορά τους. Ευχή μας, η πλήρης και ταχεία αποκατάσταση της υγείας των ασθενών και κάθε καλό σε εκείνους που στερούνται την οικογενειακή θαλπωρή και βρίσκονται υπό τη στοργή των Ιδρυμάτων Προστασίας Γήρατος, τα οποία, προσπαθούν για την καλύτερη, κατά το δυνατόν, διαμονή και περίθαλψή τους σε αυτά».

Τέλος οι Σεβασμιότατοι ευχαρίστησαν και τους υπεύθυνους των Μ.Μ.Ε. οι οποίοι κάλυψαν δημοσιογραφικά, όπως είπαν, *την οφειλετική μας αυτή πορεία αγάπης*.

Τους δυο Αρχιερείς υποδέχθηκαν με εγκαρδιότητα και σεβασμό, απευθύνοντάς τους και τις εγκάρδιες ευχές τους, οι διοικούντες, οι διευθύνοντες και το προσωπικό των τριών ευαγών Ιδρυμάτων και του Νοσοκομείου, όπου εδώ δέχτηκαν τις ευχές και των συνοδών των ασθενών. Όλοι ευχαρίστησαν τους Σεβασμιοτάτους Επισκόπους για το συνεχές, έμπρακτο ενδιαφέρον τους και την απέραντη πατρική τους στοργή και αγάπη προς τους ασθενείς και τους ηλικιωμένους.

 

Σύρος 30 Δεκεμβρίου 2013

Ισίδωρος Γ. Σαλάχας

 

Προηγούμενο Άρθρο

Απεβίωσε η αδ. Φεβρωνία της μονής “Παμμακαρίστου Θεοτόκου”

Επόμενο Άρθρο

Σύρος : Δοξολογία, Παγκόσμια Ημέρα Ειρήνης, Πρωτοχρονιά 2014

You might be interested in …

Πολυαρχιερατικό Συλλείτουργο για τα 25 έτη από την Ιερατική Χειροτονία τoυ Σεβασμιωτάτου Επισκόπου π. Πέτρου και του π. Ιωσήφ Πρίντεζη

  Στις 15 Ιουλίου 2020 συμπληρώνονται 25 έτη από την Ιερατική Χειροτονία τoυ Σεβασμιωτάτου Επισκόπου μας  π. Πέτρου και  του π. Ιωσήφ  Πρίντεζη, Εφημέριου των Ενοριακών Ναών Αγίου Γεωργίου και Αγίου Σεβαστιανού, στην Άνω Σύρο.   Καλούμε […]

syr_vravefsiethelontwn_4

Σύρος : Απονομή τιμητικών διακρίσεων στους Εθελοντές της Κάριτας

       Μια ξεχωριστή βραδιά για τον Πρόεδρο και τους Εθελοντές, Ενεργά Άτομα της Κάριτας Σύρου, ήταν αυτή της Κυριακής, 19 Ιουνίου 2011, σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο ιστορικό και επιβλητικό θέατρο «ΑΠΟΛΛΩΝ», στην Ερμούπολη της […]