20 Σεπτεμβρίου 2024
Expand search form

Ειδήσεις από την Καθολική Εκκλησία στην Ελλάδα

“Το τρένο των παιδιών” φτάνει στο Βατικανό για να συναντήσει τον πάπα Φραγκίσκο

Ο πάπας Φραγκίσκος το Σάββατο 30 Μαΐου συνάντησε μια ομάδα παιδιών που έφθασαν στο Βατικανό επιβάτες του «τρένου των παιδιών». Η εκδήλωση διοργανώθηκε από το Ποντιφικό Συμβούλιο για τον Πολιτισμό, σε συνεργασία με τον εθνικό ιταλικό σιδηρόδρομο.

Τα 200 αγόρια και κορίτσια ήταν παιδιά ανθρώπων που κρατούνται στις φυλακές της Ρώμης, της Λατίνα, του Μπάρι και του Τράνι.

Το θέμα της εκδήλωσης ήταν «η πτήση», με έμπνευση την ημέρα που έδωσε στα παιδιά την ευκαιρία  «να πετάξουν μακριά» και να ξεφύγουν με τη φαντασία τους από την καθημερινή τους σκληρή πραγματικότητα, τον περιορισμό στα τείχη της φυλακής και του αναγκαστικού αποχωρισμού από τις οικογένειές τους.

Εναρμονισμένα με το θέμα, τα παιδιά υποδέχθηκαν τον πάπα Φραγκίσκο με πολύχρωμους χαρταετούς. 

 

Προηγούμενο Άρθρο

Μία ανανεωμένη δέσμευση της Εκκλησίας

Επόμενο Άρθρο

Τήνος : Ανακοίνωση ιερατικής χειροτονίας

You might be interested in …

Αλλαγές στην τελετή χορήγησης του Pallium

Ο Πάπας Φραγκίσκος προχώρησε σε αλλαγές στην τελετή χορήγησης του Pallium (ωμοφόριου) στους Αρχιεπισκόπους Μητροπολίτες τονίζοντας ότι η χορήγηση είναι ένα εκκλησιαστικό γεγονός για το σύνολο της Επισκοπής, και όχι απλώς μια διοικητική ή τελετουργική […]

Χρειάζεται περισσότερο κουράγιο για την ειρήνη παρά για τον πόλεμο

Κάνοντας την εισαγωγή σε μία εξαιρετική διαθρησκευτική συνάντηση με οικουμενικές προεκτάσεις, ο πάπας Φραγκίσκος  έκανε τον οικοδεσπότη  στους φιλοξενουμένους του της Κυριακής 8 Ιουνίου 2014: τον Ισραηλινό Πρόεδρο κ. Shimon Peres και τον Παλαιστίνιο Πρόεδρο […]