19 Σεπτεμβρίου 2024
Expand search form

Ειδήσεις από την Καθολική Εκκλησία στην Ελλάδα

Ανοικτή Επιστολή στον πρωθυπουργό και τους πολιτικούς αρχηγούς της πατρίδας μας

Ο Σεβασμιότατος Αρχιεπίσκοπος  Νάξου-Τήνου-Άνδρου-Μυκόνου και Μητροπολίτης παντός Αιγαίου έστειλε στο ιδιαίτερο Γραφείο  του Πρωθυπουργού, του Αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης  και των Αρχηγών των πολιτικών κομμάτων της Πατρίδας μας την παρακάτω Ανοικτή Επιστολή:

 

 

 

ΚΑΘΟΛΙΚΗ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΗ

ΝΑΞΟΥ-ΤΗΝΟΥ-ΑΝΔΡΟΥ-ΜΥΚΟΝΟΥ

Αρ. Πρωτ. /2015

Αρ. Φακ.                                           

                                                     Τήνος  29/06/2015

 

ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ

ΣΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΑΡΧΗΓΟΥΣ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ ΜΑΣ

 

Όλοι γνωρίζουμε ότι η Πατρίδα μας μπαίνει σε μια εξαιρετικά δύσκολη περιπέτεια. Δυσκολίες αντιμετώπιζε και πριν, αλλά συνοδευόταν από την ελπίδα, πως ο διάλογος μεταξύ Ελλάδος και των θεσμών των δανειστών της θα απέδιδε την ολιγότερο οδυνηρή  λύση. Όμως τα πράγματα δεν εξελίχτηκαν,  όπως θα τα θέλαμε. Σίγουρα φταίνε και οι δυο πλευρές:

Ο καιρός που μένει είναι λίγος και πρέπει να χρησιμοποιηθεί σωστά και συνετά.

Στις δύσκολες στιγμές χρειάζεται νηφαλιότητα, ομοψυχία και ενότητα, όχι μόνο από το λαό, αλλά προπάντων από εκείνους που την ζητούν από το λαό.

Είναι η ώρα όχι της κομματικής λύσης αλλά μιας  εθνικής λύσης. Και για να υπάρξει μια τέτοια λύση χρειάζεται μια υπέρβαση. Αυτή όμως προϋποθέτει  την ενότητα του πολιτικού κόσμου, τουλάχιστον αυτή την εβδομάδα.

Αξιότιμε κύριε Πρωθυπουργέ, αξιότιμε κύριε Πρόεδρε της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, Αξιότιμοι κύριοι Πρόεδροι ή Γενικοί Γραμματείς των Πολιτικών κομμάτων, κοιτάξτε στα μάτια τον Ελληνικό λαό και μην επιτρέψετε να συνεχιστεί η σημερινή φτώχεια του και το αβέβαιο μέλλον των παιδιών, των εφήβων και των νέων. Αποδείξτε τους έμπρακτα και όχι μόνο με λόγια, ότι είστε έτοιμοι να θυσιάσετε το κομματικό σας όφελος προς όφελος του λαού τον οποίο οφείλετε να υπηρετείτε και όχι να παραπλανείτε.

Τέλος, ιδιαίτερα τώρα, μην ξεχνάτε ότι η Πατρίδα μας εκτός από τον πολιτισμό και τη δημοκρατία της διαθέτει και τη δύναμη της Πίστης. Είθε ο Θεός να σας φωτίσει!

Με πολλή αισιοδοξία

 

+Νικόλαος

Καθολικός Αρχιεπίσκοπος Νάξου-Τήνου-Άνδρου-Μυκόνου

Μητροπολίτης παντός Αιγαίου

 

 

 

Προηγούμενο Άρθρο

Αθήνα: Διορισμός εφημερίων και υπεφημερίων

Επόμενο Άρθρο

Πανήγυρη των Αποστόλων Πέτρου και Παύλου, Προσκύνημα στην Καβάλα-Φιλίππους

You might be interested in …

Παντηνιακή Λιτάνευση  Αγίας Δωρεάς Του Κυρίου

Το απόγευμα της  Κυριακής  30 Ιουνίου 2019 στις 7 τελέστηκε Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Ενοριακό Ναό του Αγίου Νικολάου στη Χώρα Τήνου και συλλειτούργησαν όλοι οι ιερείς της Τήνου. Μετά τη Θεία Λειτουργία έγινε η […]

Πανήγυρη του Αγίου Αντωνίου στη Χώρα Τήνου και στην Πάρο

Την Παρασκευή 14 Ιουνίου (λόγω του ότι στις 13 ήταν η εορτή της Αναλήψεως) τελέστηκε Αρχιερατική Πανηγυρική Θεία Λειτουργία από το Σεβασμιότατο Αρχιεπίσκοπό μας π. Νικόλαο, μαζί τους συλλειτούργησε ο Γενικός Βικάριος της Αρχιεπισκοπής Παν/τατος […]