20 Σεπτεμβρίου 2024
Expand search form

Ειδήσεις από την Καθολική Εκκλησία στην Ελλάδα

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ για την πρόσληψη από την Κάριτας Ελλάς, ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΗ ΕΝΣΩΜΑΤΩΣΗΣ ΕΝΗΛΙΚΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ

Αθήνα 21/07/2017

                                                                                      Αριθ. Πρωτ.: 269/2017

Π Ρ Ο Κ Η Ρ Υ Ξ Η

ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΛΗΨΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΡΙΤΑΣ ΕΛΛΑΣ

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΗ ΕΝΣΩΜΑΤΩΣΗΣ ΕΝΗΛΙΚΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ

ΜΕ ΣΧΕΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ ΟΡΙΣΜΕΝΟΥ ΧΡΟΝΟΥ

_______________________

 

H Κάριτας Ελλάς, Αναγνωρισμένο Φιλανθρωπικό Σωματείο, Μη Κερδοσκοπικού Χαρακτήρα και Μη Κυβερνητική Οργάνωση, που εδρεύει στην Αθήνα, στην οδό Καποδιστρίου 52, Πλατεία Βάθη, Φορέας της Καθολικής Εκκλησίας στην Ελλάδα για την Ποιμαντική της Φιλανθρωπίας, της Αγαθοεργίας και της Κοινωνικής Συμπαράστασης, που εμπνέεται από την Κοινωνική Διδασκαλία της Καθολικής  Εκκλησίας και από τις εμπειρίες και ελπίδες των ανθρώπων που βρίσκονται σε μειονεκτική θέση, υφίστανται στερήσεις, είναι περιθωριοποιημένοι και ζουν σε συνθήκες φτώχειας και που βοηθά χωρίς διακρίσεις άτομα που έχουν ανάγκη, ενεργώντας δυνάμει σχετικής απόφασης του Διοικητικού της Συμβουλίου και λαβαίνοντας υπόψη της τα όσα ορίζονται στα άρθρα 2, 3, 4, 11 και 17 του Καταστατικού της, 

Π Ρ Ο Κ Η Ρ Υ Τ Τ Ε Ι

την πλήρωση μίας (1) θέσης εργασίας Ιδιωτικού Δικαίου Ορισμένου Χρόνου με πλήρη απασχόληση και με την ειδικότητα: «Συντονιστής Ενσωμάτωσης Ενηλίκων Προσφύγων», ο οποίος θα απασχοληθεί στο αναφερόμενο Φιλανθρωπικό Σωματείο με την επωνυμία «Κάριτας Ελλάς», στο παρακάτω περιγραφόμενο σε περίληψη Έργο, το οποίο υλοποιείται στην περιοχή της Αθήνας.

Τίτλος Έργου: «ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΣΤΙΚΟΥ ΚΑΤΑΛΥΜΑΤΟΣ – ΣΤΕΓΑΣΗ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ / URBAN SHELTER PROJECT»

 

Σύντομη Περιγραφή

Η Κάριτας Ελλάς, σε συνεργασία με τους Εταίρους της στο ως άνω Πρόγραμμα, θα παράσχει στέγαση και  ασφαλή διαμονή σε οικιστικά συγκροτήματα σε αστικές και ημιαστικές περιοχές της Αθήνας, σε ευπαθείς ομάδες προσφύγων και μεταναστών από την Αραβική Δημοκρατία της Συρίας, το Αφγανιστάν, το Ιράκ, το Πακιστάν, το Ιράν και άλλες Χώρες, οι οποίοι προβλέπεται να μετεγκατασταθούν σε άλλες Ευρωπαϊκές Χώρες ή να παραμείνουν για μεγάλο χρονικό διάστημα στην Ελλάδα. Παράλληλα, θα προσφέρει ολοκληρωμένες υπηρεσίες κοινωνικής στήριξης, περιλαμβανομένης της πρόσβασης σε διαχείριση υποθέσεων, παροχή πληροφόρησης και παραπομπές σε Υπηρεσίες Οργανισμών για την κάλυψη διαφόρων αναγκών τους, οργάνωση και συμμετοχή σε πολιτιστικές και κοινωνικές δραστηριότητες, καθώς και σε ευκαιρίες μάθησης και καλλιέργειας των δεξιοτήτων τους, με βάση το προσδιoρισμένο συμφέρον, τις ανάγκες των ανωτέρω ωφελούμενων και τις προδιαγραφές του Προγράμματος. Οι συμπληρωματικές κοινωνικές υπηρεσίες θα παρέχονται τόσο στα καταλύματα, όσο και στο  «Κέντρο Κοινωνικών Υπηρεσιών» της Κάριτας Ελλάς από το εξειδικευμένο προσωπικό αυτής.

 

1.- Επιλογή και Πρόσληψη

Η επιλογή και στη συνέχεια η πρόσληψη του Συντονιστή Ενσωμάτωσης Ενηλίκων Προσφύγων, θα γίνει από την Εκτελεστική Επιτροπή της Κάριτας Ελλάς, ανάμεσα σε άτομα που θα έχουν από πριν αξιολογηθεί από την αρμόδια Επιτροπή Αξιολόγησης, η οποία θα εξετάσει και τα δικαιολογητικά που θα έχουν καταθέσει οι υποψήφιοι και οι οποίοι θα  έχουν κληθεί σε συνέντευξη από την Επιτροπή αυτή, όπως ειδικότερα ορίζεται στην αριθ. 19 / 16-5-2016 απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Κάριτας Ελλάς. Θα επιλεγεί ο  υποψήφιος, του οποίου τα τυπικά, τα ουσιαστικά και τα άλλα, κατά την κρίση της αρμόδιας Επιτροπής Αξιολόγησης, προσόντα, υπερτερούν έναντι αυτών των άλλων υποψηφίων.      

2.-  Αριθμός θέσεων Εργασίας

Μία (1)

3.- Ειδικότητα  

Συντονιστής Ενσωμάτωσης Ενηλίκων Προσφύγων

4.- Σύμβαση Εργασίας

      α) Είδος Σύμβασης: Σύμβαση Εξαρτημένης Εργασίας Ιδιωτικού  Δικαίου  Ορισμένου  Χρόνου.

      β) Ημέρες και ώρες απασχόλησης: Όλες τις εργάσιμες ημέρες της εβδομάδας, από Δευτέρα έως και Παρασκευή και ώρες 9 π.μ. έως 5 μ.μ.          

5.- Φορέας απασχόλησης

      Το Αναγνωρισμένο Φιλανθρωπικό Σωματείο με την επωνυμία «Κάριτας Ελλάς» – Αθήνα – Μ.Κ.Ο.

6.- Η Συντονιστής Ενσωμάτωσης Ενηλίκων Προσφύγων αναφέρεται

στους: Πρόεδρο, Διευθύντρια, Προϊσταμένη της Κάριτας Ελλάς, Υπεύθυνο Προγράμματος, Υπεύθυνο Πεδίου, Υπεύθυνο Συντονιστή Πεδίου, Υπεύθυνη Κοινωνικής Πολιτικής της Οργάνωσης

7.- Αντικείμενα εργασιών  

 

  • Σχεδιάζει τις δραστηριότητες ενσωμάτωσης ενηλίκων και βρίσκει εθελοντές/χορηγούς που θέλουν να συνδράμουν στις δραστηριότητες αυτές μέσα και έξω από τις δομές φιλοξενίας ή τα Κοινωνικά Κέντρα της Οργάνωσης.
  • Συντονίζει και οργανώνει τις δραστηριότητες ενσωμάτωσης στην ελληνική κοινωνία της κοινότητας των ενηλίκων προσφύγων και των μεταναστών με τις ελληνικές οικογένειες, συνεργαζόμενος στενά με το Συντονιστή Ενσωμάτωσης Ανηλίκων και τους λοιπούς εργαζόμενους της Κάριτας Ελλάς σε αντίστοιχες θέσεις.
  • Δουλεύει με την κοινωνική υπηρεσία της Κάριτας Ελλάς, το λοιπό προσωπικό, τους πρόσφυγες και τους μετανάστες σε πολλαπλά επίπεδα και διαστάσεις για να πετύχει αύξηση της αμοιβαίας αποδοχής μεταξύ των νέων προσφύγων και μεταναστών και της Ελληνικής κοινότητας υποδοχής.
  • Προσφέρει έργο βασισμένο σε κατευθυντήριες αρχές όπου τα συναισθήματα και οι απόψεις των κοινοτήτων υποδοχής των νέων αφίξεων πρέπει να προσδιοριστούν, να γίνουν αντικείμενο σεβασμού και να αντιμετωπιστούν ή να διαπραγματευτούν μέσω του διαλόγου βάσει πάντα των αρχών της διαφάνειας, της σταθερής επικοινωνίας, του αμοιβαίου σεβασμού, της εκτίμησης και της εμπιστοσύνης.
  • Εργάζεται για τη δημιουργία θετικών ευκαιριών εμπλοκής μεταξύ προσφύγων/μεταναστών και της Ελληνικής Κοινωνίας σε εθνικό και τοπικό επίπεδο.
  • Συνεργάζεται με το προσωπικό της Κάριτας Ελλάς για το συντονισμό της πρόσβασης σε ορθές νομικές πληροφορίες, τυπική εκπαίδευση, σε σπουδές εκμάθησης γλώσσας και τέλος στην πρόσβαση για απασχόληση.

 

8.- Εργασιακό Περιβάλλον

Η εργασία πραγματοποιείται σε χώρους υλοποίησης των προγραμμάτων, περιλαμβανομένων κατοικημένων κτιρίων και τυπικού περιβάλλοντος γραφείου

9.- Αποποίηση ευθύνης

Η παρούσα περιγραφή εργασιακής θέσεως, δεν συνιστά διεξοδική λίστα ικανοτήτων, προσπάθειας, καθηκόντων και αρμοδιοτήτων που σχετίζονται με τη θέση αυτή.

 

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΑ ΠΡΟΣΟΝΤΑ ΚΑΙ ΕΜΠΕΙΡΙΑ

 

  • Πανεπιστημιακός τίτλος σπουδών στις Κοινωνικές Επιστήμες ή σε άλλο παρεμφερή τομέα
  • Θα συνεκτιμηθεί μεταπτυχιακός τίτλος σπουδών σε ανάλογο πεδίο
  • Τουλάχιστον τέσσερα (4) έτη σχετικής εμπειρίας.
  • Εμπειρία εργασίας με πρόσφυγες και μετανάστες θα προτιμηθεί.
  • Εμπειρία στην ανάπτυξη της κοινότητας και της κινητοποίησής της ή παρόμοιες πρωτοβουλίες σχετικές με αυτοβοήθεια, επιθυμία εργασίας σε δια-τομεακό επίπεδο για μεγιστοποίηση και ολοκλήρωση της υλοποίησης του προγράμματος.
  • Αποδεδειγμένη ικανότητα στη συνηγορία σε ένα ευρύ φάσμα ενδιαφερομένων σχετικά με τη βελτίωση της προσέγγισης της κοινότητας και τις δραστηριότητες προγραμματισμού ενσωμάτωσης.
  • Αποδεδειγμένη εμπειρία στην εργασία σε άμεση επαφή με τις περιθωριοποιημένες κοινότητες.
  • Δυνατότητα επίλυσης προβλημάτων με δημιουργικό τρόπο για να επιτύχει τους στόχους.
  • Δυνατότητα οργάνωσης εκδηλώσεων και κινητοποίησης των προσφύγων/μεταναστών
  • Αποδεδειγμένη ικανότητα εργασίας και συνεργασίας με τις τοπικές κοινότητες και ΜΚΟ.
  • Δυνατότητα να εκπροσωπεί την Κάριτας Ελλάς σε Αρχές υψηλού επιπέδου
  • Αποδεδειγμένη ικανότητα να χτίζει εργασίες σε μια ομάδα και να τις διαχειρίζεται, να παρακινεί το προσωπικό και να αντλεί από τις ατομικές δεξιότητες την προώθηση της ημερήσιας διάταξης και της επίλυσης προβλημάτων.
  • Πολιτισμική ευαισθησία και άριστες επικοινωνιακές και διαπραγματευτικές ικανότητες.
  • Πλήρης γνώση και εκτίμηση του Οράματος και της Αποστολής της Κάριτας Ελλάς, περιλαμβανομένης της εξοικείωσης με την Κοινωνική Διδασκαλία της Καθολικής Εκκλησίας.
  • Ιδιαίτερα δυναμική προσωπικότητα που μπορεί να λειτουργήσει υπό πίεση και γρήγορους ρυθμούς
  • Πολύ καλή χρήση προγραμμάτων (Word, Excel και Outlook).
  • Απαραίτητη η άριστη γνώση και δυνατότητα επικοινωνίας στην ελληνική και αγγλική γλώσσα, σε γραπτό και προφορικό επίπεδο.

 

Υποβολή Αίτησης υποψηφιότητας και άλλων δικαιολογητικών

    Οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να υποβάλλουν στη Γραμματεία της Κάριτας Ελλάς: α) Αίτηση, β) Συνοδευτική Επιστολή, γ) Πλήρες Βιογραφικό τους Σημείωμα στην ελληνική γλώσσα με την όποια προϋπηρεσία τους, σε επιμορφωτικά Σεμινάρια, την απόκτηση άλλου πτυχίου ή μεταπτυχιακού τίτλου ή ειδικότητας κ.λ.π. και άλλα κατά την κρίση τους χρήσιμα βιογραφικά  στοιχεία για την τεκμηρίωση των τυπικών τους προσόντων και δ) Φωτοτυπία του Δελτίου της Ταυτότητάς τους. Τα δικαιολογητικά αυτά μπορούν οι ενδιαφερόμενοι : 

1.- Να τα υποβάλλουν στην ηλεκτρονική διεύθυνση: shelterproject@caritas.gr  και με ένδειξη τον κωδικό της θέσης (ΣΕΕΠ-07/17) Συντονιστής Ενσωμάτωσης Ενηλίκων Προσφύγων, Αθήνα 2.- Να τα ταχυδρομήσουν με συστημένο φάκελο ή με courier στη διεύθυνση: Κάριτας Ελλάς, Οδός Καποδιστρίου 52, 104 32 – Πλατεία Βάθη, Αθήνα, όπου πάνω στον  φάκελο θα αναγράφεται η ένδειξη του  Κωδικού της θέσης (ΣΕΕΠ-07/17) Συντονιστής Ενσωμάτωσης Ενηλίκων Προσφύγων, Αθήνα  3.- Να τα καταθέσουν αυτοπροσώπως ή με εξουσιοδοτημένο, γραπτώς, από αυτούς άτομο, στη Γραμματεία της Κάριτας Ελλάς, Οδός Καποδιστρίου 52, Πλατεία Βάθη, Αθήνα, κατά τις ώρες από 9 π.μ. έως 2 μ.μ. καθ’ όλες τις εργάσιμες ημέρες της εβδομάδας.     Στην περίπτωση αποστολής του φακέλου ταχυδρομικώς ή με courier, το εμπρόθεσμο του περιεχομένου του (Αίτηση, Συνοδευτική επιστολή, Βιογραφικό σημείωμα και Φωτοτυπία του Δελτίου Ταυτότητας), κρίνεται με βάση την ημερομηνία που φέρει ο φάκελος αποστολής (ΕΛΤΑ – COURIER κ.λ.π.), ο οποίος, μετά από την αποσφράγισή του, επισυνάπτεται στην αίτηση των υποψηφίων.

     Καταληκτική προθεσμία παραλαβής από τη Γραμματεία της Κάριτας Ελλάς των αιτήσεων και των αντίστοιχων δικαιολογητικών, για όλες τις περιπτώσεις που αναφέρονται στις παραπάνω παραγράφους 1, 2 και 3 «Υποβολή Αίτησης υποψηφιότητας και άλλων δικαιολογητικών», ορίζεται η Παρασκευή 28 Ιουλίου 2017.

    Οι ενδιαφερόμενοι που θα υποβάλλουν υποψηφιότητα για τη θέση του Συντονιστή Ενσωμάτωσης Ενηλίκων Προσφύγων πρέπει να έχουν άδεια να εργαστούν στην Ελλάδα την περίοδο που καταθέτουν την Αίτησή τους και τα λοιπά δικαιολογητικά ή με δυνατότητα ανανέωσης, τουλάχιστον, για όσο διάστημα θα προβλέπει η Σύμβαση Εργασίας τους.    Οι υποψήφιοι που θα κριθούν για συνέντευξη, πρέπει να προσκομίσουν κατά την ημέρα της συνέντευξης :

Υπεύθυνη δήλωση του Ν.1599/1986, θεωρημένη για το γνήσιο της υπογραφής του δηλούντα, ότι α) τα στοιχεία που αναφέρονται στην αίτηση και στο βιογραφικό είναι αληθή και β) τα αντίγραφα των τίτλων σπουδών, των άλλων στοιχείων κ.λ.π., είναι ακριβή αντίγραφα από τα αντίστοιχα γνήσια πρωτότυπα έγγραφα. 

    Ο υποψήφιος που θα επιλεγεί και που στη συνέχεια θα προσληφθεί από την Εκτελεστική Επιτροπή της Κάριτας Ελλάς, υποχρεούται να προσκομίσει φωτοτυπία των πτυχίων, ειδικότητας, μεταπτυχιακού τίτλου ή διδακτορικού ή ισότιμου τίτλου σπουδών της αλλοδαπής αναγνωρισμένου στην Ελλάδα και οποιοδήποτε έγγραφο τεκμηρίωσης των στοιχείων αυτών, καθώς και τυχόν άλλων αποδεικτικών στοιχείων. 

         Η παρούσα Προκήρυξη δημοσιεύεται σε Περίληψη στο Δελτίο Ημερήσιας Ενημέρωσης (Δ.Η.Ε.) του Γραφείου Τύπου της Ιεράς Συνόδου της Καθολικής Ιεραρχίας Ελλάδας, στα Κοινωνικά Μέσα Δικτύωσης της Κάριτας Ελλάς, στις Κάριτας των Καθολικών Εκκλησιαστικών Επαρχιών της Ελλάδας και σε Ιστοσελίδες ανεύρεσης εργασίας.

Αντίγραφο της παρούσας Προκήρυξης, καθώς και Έντυπο για τη συμπλήρωση της Αίτησης, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να αναζητήσουν στην ιστοσελίδα της Κάριτας Ελλάς www.caritas.gr ή να παραλάβουν από το Γραφείο της Γραμματείας της Κάριτας Ελλάς, καθ΄ όλες τις εργάσιμες ημέρες της εβδομάδας και από τις ώρες 9 π.μ. έως 2 μ.μ.

 

Ο Πρόεδρος

της Κάριτας Ελλάς

Πατέρας Αντώνιος Βουτσίνος

Ιερέας

Προηγούμενο Άρθρο

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ για την πρόσληψη από την Κάριτας Ελλάς, ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΗ ΕΝΣΩΜΑΤΩΣΗΣ ΑΝΗΛΙΚΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ

Επόμενο Άρθρο

Η Λιτάνευση της Αγίας Δωρεάς στη Νάξο

You might be interested in …

«Ενορία: κοινότητα κοινοτήτων!», Ομιλία σεβ. Σεβαστιανού κατά την εορτή του Αγ. Αντώνιου της Παδούης, 13 Ιουνίου 2019

ΑΓ. ΑΝΤΩΝΙΟΥ ΠΑΔΟΥΗΣ, 13 Ιουνίου 2019   «Ενορία: κοινότητα κοινοτήτων!»   Ο Άγιος Αντώνιος της Παδούης γεννήθηκε στην Πορτογαλία το έτος 1195 και πέθανε σε ηλικία 36 ετών. Στην αρχή έγινε Δομινικανός μοναχός, και σπούδασε […]

Ομιλία σεβ. Σεβαστιανού κατά το Αρχιερατικό Συλλείτουργο για την 50η επέτειο από την Ιερατική Χειροτονία του π. Ανδρέα Βουτσίνου

Η Εκκλησία αδελφοί μου, μας παρουσιάζει σε κάθε Ιεροτελεστία τον λόγο του Θεού, διότι όλοι είμαστε πάντοτε συναγμένοι γύρω από τον Αναστημένο Κύριο, ο οποίος πάντοτε θέλει να μιλήσει στον λαό Του, στη λειτουργική Σύναξη. […]

Τελετή επίδοσης Τιμητικού Αφιερωματικού Τόμου με τίτλο Ministerium Historiae. Χαιρετισμός του κ. Παντελή Αρμάου

Σας μεταφέρω τον χαιρετισμό και την ικανοποίηση του Δημάρχου Τήνου – ο οποίος για λόγους ανωτέρας βίας δεν ήταν δυνατόν να παρευρεθεί – καθώς και την ομόθυμη στήριξη και έγκριση του Δημοτικού μας Συμβουλίου για […]