20 Σεπτεμβρίου 2024
Expand search form

Ειδήσεις από την Καθολική Εκκλησία στην Ελλάδα

Τρομοκρατικές Επιθέσεις στην Σρι Λάνκα: Επιστολή συμπαράστασης του Τοποτηρητή της Μουφτείας Ξάνθης προς το Πρόεδρο της ΙΣΚΙΕ

Στη σκιά της τρομοκρατικής επίθεσης στη Σρι Λάνκα ο Τοποτηρητής της Μουφτείας Ξάνθης, Μπιλάλ Καραχαλήλ, απέστειλε επιστολή στον Πρόεδρο της Ιεράς Συνόδου Καθολικής Ιεραρχίας Ελλάδος όπου εκφράζει τα συλλυπητήριά του για τα θύματα.

αναφέρει η επιστολή:

«Θρηνεί η ανθρωπότητα μετά τα τρομοκρατικά γεγονότα που διαδραματίστηκαν στην Σρι Λάνκα, ανήμερα του Πάσχα των Ρωμαιοκαθολικών.

Ως Μουφτεία Ξάνθης συμπάσχουμε και συμμεριζόμαστε τον πόνο των συγγενών και των θυμάτων.

Εκφράζουμε τα θερμά συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων και ευχόμαστε ταχεία ανάρρωση στους τραυματισθέντες.

Καλούμε όλον τον κόσμο να γυρίσει την πλάτη σε κάθε είδος φανατισμό καθώς ο φανατισμός απομακρύνει από τον συνάνθρωπο και την ειρηνική συμβίωση στον κόσμο.

Ένα πράγμα δεν πρέπει να ξεχνάμε, είμαστε όλοι άνθρωποι!».

Στην απάντησή του ο Πρόεδρος της ΙΣΚΙΕ σεβ. Σεβαστιανός αφού ευχαριστεί για την επιστολή αναφέρει :

«Συμφωνώ μαζί σας ότι ο φανατισμός απομακρύνει τον άνθρωπο από τον άνθρωπο και πλήττει την αναγκαία συμβίωση των ανθρώπων, και ότι “δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι είμαστε όλοι άνθρωποι”.

Άλλωστε όσοι πιστεύομε σε έναν Θεό δημιουργό του ανθρωπίνου γένους, δεν μπορεί παρά να αισθανόμαστε αδέλφια μεταξύ μας και να τείνομε προς τον σεβασμό και την αγάπη προς τον πλησίον. Αυτό καλούμαστε να καλλιεργούμε οι θρησκείες στη συνείδηση των πιστών.

Οι προσωπικές ενέργειες λίγων ανθρώπων δεν πρέπει να μας κάνουν να ενοχοποιούμε τις θρησκείες, αλλά απεναντίας με τον αλληλοσεβασμό και τη συνεργασία να εδραιώνομε την “ειρηνική συμβίωση μέσα στον κόσμο”».

Προηγούμενο Άρθρο

Κ-246, 15 Απριλίου 2019

Επόμενο Άρθρο

Ομιλία σεβ. Σεβαστιανού κατά τη Λειτουργία του Χρίσματος: Κοινή και Διακονηματική ΙΕΡΟΣΥΝΗ

You might be interested in …

Πάπας Φραγκίσκος: Είναι η αδικία που αναγκάζει τους μετανάστες να πεθαίνουν στη θάλασσα

  Ο πάπας Φραγκίσκος συνάντησε τους πρόσφατα αφιχθέντες πρόσφυγες από το ελληνικό νησί της Λέσβου και αποκάλυψε ένα Σταυρό στο Belvedere (οικοδομικό σύμπλεγμα στο Βατικανό που στεγάζει και το ομώνυμο μουσείο) για να θυμίζει όλους […]

Ο Γρατιανουπόλεως Δημήτριος στην νεοσύστατη αυτόνομη (sui iuris) εκκλησιαστική βυζαντινόρρυθμη καθολική επαρχία στη Σερβία.

Με την ευκαιρία της ανυψώσεως από τον πάπα Φραγκίσκο της εκλησιαστικής βυζαντινόρρυθμης καθολικής αποστολικής εξαρχίας στη Σερβία σε εκκλησιαστική αυτόνομη επαρχία (sui iuris) σύμφωνα με τον Κώδικα Κανονικού Δικαίου (CCEO, 174-176), υπήρξε ανάγκη προσαρμογής του […]

28η Παγκόσμια Ημέρα Νεολαίας Ριο 23-28 Ιουλίου 2013

Από τις 23 – 28 Ιουλίου 2013 στο Ρίο ντε Τζανέιρο της Βραζιλίας οργανώνεται η τέλεση της εικοστής όγδοης ( 28ης ) Παγκόσμιας Ημέρας Νεολαίας της Καθολικής Eκκλησίας. Οι ΠΗΝ στην Καθολική Εκκλησία ήταν μια […]