29 Σεπτεμβρίου 2024
Expand search form

Ειδήσεις από την Καθολική Εκκλησία στην Ελλάδα

Παρασκευή 24 Μαΐου 2019, Παγκόσμια διαμαρτυρία για το κλίμα.

ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΚΑΘΟΛΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΚΛΙΜΑ

 

Ακόμα και ΕΠΙΣΚΟΠΟΙ από την Αργεντινή και τα νησιά Τρινιντάντ και Τομπάγκο θα λάβουν μέρος, την Παρασκευή 24 Μαΐου 2019 στην παγκόσμια διαμαρτυρία για το κλίμα.

Να ενωθούμε όλοι για την προστασία του κοινού μας σπιτιού μαζί με καθολικές κοινότητες από όλο τον κόσμο.

 Υπάρχουν πολλοί τρόποι. Ιδού μερικές ιδέες:

  • Οργάνωσε μια δημόσια προσευχή για την προστασία της Δημιουργίας. Έχε μαζί σου πανό στα οποία να αναγράφεται ο λόγος της παρέμβασης.
  • Συνάντησε τον ιερέα της περιοχής σου και πείσε τον να διαμαρτυρηθεί στις τοπικές Αρχές για θέμα περιβάλλοντος.
  • Δημιούργησε ομάδα και ψάλτε σε δημόσιους χώρους φέροντας πανό για την προστασία του κλίματος.
  • Αν επιθυμείς να ενωθείς με την παγκόσμια καμπάνια αναζήτησε το σάιτ “Απεργία για το κλίμα 24 Μαΐου” και πρόσθεσε το όνομα της πόλης σου.
  • Σε κάθε περίπτωση κινητοποιήσου!

Αν θες περισσότερη έμπνευση δες τις παρακάτω φωτογραφίες από την ανάλογη κινητοποίηση του περασμένου Μαρτίου ή αναζήτησε σχετικό υλικό. Θυμίζουμε ότι 1.000.000 άνθρωποι κινητοποιήθηκαν, τώρα περιμένουμε περισσότερους!

 

Αν θες ένα λόγο για να κινητοποιηθείς θυμήσου ότι οι διαδηλώσεις αυτής της Παρασκευής θα γίνουν στην 4η επέτειο έκδοσης της παπικής εγκυκλίου “ΔΟΞΑΣΜΕΝΟΣ ΝΑ’ ΣΑΙ”, και υιοθέτησε τα λόγια του Πάπα Φραγκίσκου.

 “Απευθύνω επείγουσα έκκληση να ανανεώσουμε το διάλογο για την κλιματική αλλαγή”

ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΤΡΟΠΟΣ ΝΑ ΣΤΗΡΙΞΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΤΟΥ ΠΑΠΑ ΦΡΑΓΚΙΣΚΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΑΣΧΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΤΗΣ 24-5-2019;

Global Catholic Climate Movement · 

Υ.Γ. Στη χώρα μας το Παγκόσμιο Καθολικό Κίνημα για το Κλίμα συνεργάζεται με τη Συνοδική Επιτροπή “ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΚΑΙ ΕΙΡΗΝΗ”.

Προηγούμενο Άρθρο

Σύρος: Μήνυμα του Επισκόπου Πέτρου για τις σχολικές εξετάσεις

Επόμενο Άρθρο

Τήνος: Η πρώτη ημέρα της συνάντησης Ιεραρχίας- Εφημερίων

You might be interested in …

Παππούδες και εγγόνια θα βρεθούν μαζί με τον Πάπα Φραγκίσκο για την εκδήλωση του Απριλίου

Σε συνέντευξη Τύπου που φιλοξενήθηκε από το Γραφείο Τύπου της Αγίας Έδρας, οι διοργανωτές παρουσίασαν την εκδήλωση της 27ης Απριλίου, η οποία υποστηρίζεται από το ιταλικό “Fondazione Età Grande” (Ίδρυμα Τρίτης Ηλικίας) και η οποία […]

Ελληνίδα Πρέσβης στην Αγία Έδρα

Για κάποιους (προφανώς υπηρεσιακούς ) λόγους δεν μακροημερεύουν οι Πρέσβεις της χώρας μας στην Αγία Έδρα : το Σεπτέμβριο 2019 είχε παρουσιάσει τα διαπιστευτήρια του στον Πάπα ο, τότε νέος, πρέσβης της Νικόλαος Πατακιάς – […]

Ο Γρατιανουπόλεως Δημήτριος στη Σχολή του Κανονικού Δικαίου του Καθολικού πανεπιστημίου των Παρισίων (Institut Catholique de Paris).

Για την έναρξη του νέου ακαδημαϊκού έτους στη Σχολή του Κανονικού Δικαίου του Καθολικού πανεπιστημίου των Παρισίων, κλήθηκε εφέτος να ομιλήσει ο Γρατιανουπόλεως Δημήτριος με θέμα «Ο θεσμός της συνοδικότητος στις Καθολικές Ανατολικές Εκκλησίες και […]