20 Σεπτεμβρίου 2024
Expand search form

Ειδήσεις από την Καθολική Εκκλησία στην Ελλάδα

Φθινοπωρινή Συνέλευση της Επιτροπής των Συνόδων Καθολικών Ιεραρχιών της Ε.Ε.

Φθινοπωρινή Συνέλευση της Επιτροπής των Συνόδων Καθολικών Ιεραρχιών της Ε.Ε.

Θα επικεντρωθούν στις οικολογικές πολιτικές της ΕΕ

Αντιπρόσωποι των Συνόδων των Συνόδων Καθολικών Ιεραρχιών της Ε.Ε. θα συναντηθούν στις Βρυξέλλες από 23 εώς 25 ​​Οκτωβρίου 2019 για να συμμετάσχουν στη Φθινοπωρινή Συνέλευση της COMECE με τη συμμετοχή του προέδρου της καρδ. Jean-Claude Hollerich τ.Ι..

Στο πλαίσιο των ανανεωμένων ευρωπαϊκών θεσμικών οργάνων, οι Επίσκοποι της ΕΕ θα συνεργαστούν με αξιωματούχους της ΕΕ μελετώντας το νέο τοπίο και προκλήσεις μετά τα αποτελέσματα των πρόσφατων ευρωεκλογών, τόσο από θεσμικό επίπεδο όσο και από επίπεδο πολιτικών.

Στο διάλογο με τους εκπροσώπους της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, οι Ιεράρχες και οι εκπρόσωποι των τοπικών Εκκλησιών θα αναλύσουν και θα συζητήσουν τις προτεραιότητες και την οργάνωση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Με την ώθηση της εγκυκλίου του πάπα Φραγκίσκου “Δοξασμένος Να’ Σαι”, οι συμμετέχοντες θα εστιάσουν και στις οικολογικές πολιτικές της ΕΕ που στοχεύουν στον άνθρωπο, τις οικογένειες και τις κοινότητες.

Στο πλαίσιο αυτό, θα προσεγγίσουν τις διαφορετικές οπτικές γωνίες αυτού του τομέα πολιτικών – το περιβάλλον, τους πιο ευάλωτους, τη δημογραφία και την ανάπτυξη- με τέσσερις καθολικούς φορείς: το Παγκόσμιο Καθολικό Κίνημα για το Κλίμα (GCCM), την Κάριτας Ευρώπης, την Ομοσπονδία Καθολικών Οικογενειών (FAFCE) και τη Διεθνή Συνεργασία για την Ανάπτυξη και την Αλληλεγγύη (CIDSE).

Προηγούμενο Άρθρο

Αθήνα:Εορτή Αγίου Λουκά Ευαγγελιστή

Επόμενο Άρθρο

«Ο Λόγος του Θεού!». Ομιλία σεβασμ. Σεβαστιανού κατά την χειροτονία διακόνου

You might be interested in …

Μακάριος ο πάπας Παύλος ο Στ’

Ο πάπας Φραγκίσκος ονόμασε επισήμως μακάριο τον Πάπα Παύλο ΣΤ΄, την Κυριακή 19 Οκτωβρίου, κατά τη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας για την ολοκλήρωση των εργασιών της 3ης Έκτακτης Συνόδου των Επισκόπων για την οικογένεια.

Παππούδες και εγγόνια θα βρεθούν μαζί με τον Πάπα Φραγκίσκο για την εκδήλωση του Απριλίου

Σε συνέντευξη Τύπου που φιλοξενήθηκε από το Γραφείο Τύπου της Αγίας Έδρας, οι διοργανωτές παρουσίασαν την εκδήλωση της 27ης Απριλίου, η οποία υποστηρίζεται από το ιταλικό “Fondazione Età Grande” (Ίδρυμα Τρίτης Ηλικίας) και η οποία […]

Ο Πάπας Φραγκίσκος για την παρένθετη μητρότητα

Στην ετήσια ομιλία του προς τα μέλη του Διπλωματικού Σώματος που είναι διαπιστευμένα στην Αγία Έδρα (08.01.23), ο Πάπας Φραγκίσκος εξέφρασε τους προβληματισμούς του για διαφορά θέματα που απασχολούν τον κόσμο σήμερα και ανάμεσα σε […]