22 Νοεμβρίου 2024
Expand search form

Ειδήσεις από την Καθολική Εκκλησία στην Ελλάδα

Κλιματική κρίση: Θερμοκρασία ρεκόρ καταγράφεται στην Ανταρκτική

Εάν επαληθευτεί, η θερμοκρασία 18,3 ° βαθμών κελσίου που καταγράφηκε αυτήν την εβδομάδα σε έναν μετεωρολογικό σταθμό της Αργεντινής στη βόρεια Ανταρκτική, θα είναι ρεκόρ για την ήπειρο.

Μια θερμοκρασία που καταγράφεται σε μια βάση της Αργεντινής στο βόρειο άκρο της Ανταρκτικής θα μπορούσε να είναι ρεκόρ για την κατεψυγμένη ήπειρο, προειδοποίησε η υπηρεσία των Ηνωμένων Εθνών για τις καιρικές συνθήκες.

Η Clare Nullis, εκπρόσωπος του Παγκόσμιου Μετεωρολογικού Οργανισμού του ΟΗΕ (WMO), δήλωσε στους δημοσιογράφους στη Γενεύη την Παρασκευή ότι η μέτρηση που έκανε στις 6 Φεβρουαρίου η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία της Αργεντινής στην ερευνητική βάση Esperanza, έφτασε σχεδόν τους 18,3 ° C.

Το προηγούμενο ρεκόρ ήταν 17,5 ° C και καταγράφτηκε το 2015.

Επαλήθευση

 Η επιτροπή του Διεθνούς Μετεωρολογικού Οργανισμού (WMO), η οποία βασίζεται στα αρχεία του καιρού και του κλίματος του οργανισμού, αναμένεται τώρα να επαληθεύσει εάν η μέτρηση αυτή θα ισοδυναμεί με ένα νέο ρεκόρ για την ηπειρωτική Ανταρκτική.

Παγκόσμια υπερθέρμανση

Αναφερόμενη στην Ανταρκτική, η εκπρόσωπος τύπου του Παγκόσμιου Μετεωρολογικού Οργανισμού του ΟΗΕ εξήγησε: «Είναι μεταξύ των περιοχών που θερμαίνονται ταχύτερα στον πλανήτη». «Ακούμε πολλά για την Αρκτική, αλλά αυτό το συγκεκριμένο τμήμα της χερσονήσου της Ανταρκτικής θερμαίνεται πολύ γρήγορα. Τα τελευταία 50 χρόνια, η θεσρμοκρασία έχει αυξήθεί σχεδόν 3 ° C.

Εν μέσω σταθερά αυξανόμενων θερμοκρασιών, σημείωσε ότι η ποσότητα πάγου που χάνεται ετησίως από την Ανταρκτική «αυξήθηκε τουλάχιστον κατά έξι φορές μεταξύ 1979 και 2017».

Η αλλαγή του κλίματος θερμαίνει την Ανταρκτική και την Αρκτική – τις πολικές περιοχές της Γης – ταχύτερα από άλλες περιοχές του πλανήτη.

Σε έκθεση τον περασμένο Σεπτέμβριο από την Διακυβερνητική Επιτροπή των Ηνωμένων Εθνών για την αλλαγή του κλίματος (IPCC), οι ερευνητές προειδοποίησαν ότι εκατοντάδες εκατομμύρια άνθρωποι κινδυνεύουν από το λιώσιμο των πάγων στις πολικές περιοχές του πλανήτη, που συνδέονται με την άνοδο της στάθμης της θάλασσας.

Η Αρκτική θερμαίνει περισσότερο από δύο φορές πιο γρήγορα από ό, τι η υπόλοιπη υδρόγειος, σύμφωνα με ετήσια έκθεση που δημοσιεύθηκε το Δεκέμβριο από την Εθνική Ωκεανική και Ατμοσφαιρική Διοίκηση. Δεν υπάρχει παρόμοια ετήσια έκθεση για την Ανταρκτική. (Πηγή: UN, AP)

Προηγούμενο Άρθρο

Παγκόσμια Ημέρα των Ασθενών [2020], Μήνυμα του πάπα Φραγκίσκου

Επόμενο Άρθρο

Την Μάλτα θα επισκεφθεί ο πάπας Φραγκίσκος

You might be interested in …

Ο Δήμος της Κωνσταντινουπόλεως έδωσε το όνομα του Αγίου Πάπα Ιωάννη ΚΓ΄ (Papa Roncalli Giovanni XXIII) σε κεντρική οδό της Πόλεως

Στις 30 Ιουνίου, ο νέος Αποστολικός Βικάριος στην Κωνσταντινούπολη, Σεβασμιότατος Massimiliano Palinuro, συνοδευόμενος από τον εφημέριο του Καθεδρικού Ναού π. Nicola Masedu, και από τον ευρισκόμενο εκεί εκείνες τις ημέρες επίσκοπο Δημήτριο Σαλάχα, για συνεργασία […]

Νέοι Αφρικανοί Καθολικοί στη Λισαβόνα για την Παγκόσμια Ημέρα Νεολαίας

Η Εκκλησία σε πολλές χώρες της αφρικανικής ηπείρου έστειλε αντιπροσωπείες νέων καθολικών στην Πορτογαλία για την Παγκόσμια Ημέρα Νεολαίας (ΠΗΝ). Πολλοί από τους εφήβους και τους νεαρούς ενήλικες φιλοξενούνται ήδη σε διάφορα μέρη της Πορτογαλίας […]

3ο Άρθρο για την Συνθετική Έκθεση της Συνόδου 2023, του σεβασμ. Σεβαστιανού

ΑΡΘΡΟ Τρίτο Η Συνθετική Έκθεση των εργασιών της Συνόδου των Επισκόπων 2023 Χριστιανική μύηση: Κατήχηση ενηλίκων Στο προηγούμενο άρθρο ακούσαμε τη Σύνοδο των Επισκόπων (Οκτώβριος 2023) να μας θυμίζει ότι «Λόγω του Βαπτίσματος ο κάθε πιστός […]